Kulcsszó keresés /


Ki mit szakít…

  • 2015. május 07.

A fiú, aki a ballagásom estéjén megjelent nálunk a társasház udvarán, igazi hamisítatlan bölcsész volt. Senki nem értette, miért, de nekem akkor furcsa módon bejött a filozófus alkat, a hátközépig érő hosszú férfivarkocs, a gondolkodó elme, a lábszárig érő tarisznya, és a viseltes vászoning. Az ablakban álltam és őt vártam, közben elmélázhattam a mozdulatsoron, ahogyan apám autómosáshoz készülődött, és mindehhez rituálisan gumicsizmát is öltött. Onnan tudtam, hogy valami végzetesen rendelleneset tapasztalt, hogy hirtelen nem a Skodára irányította a vízágyút, hanem a ház falának támaszkodó biciklit vette célba nagy vehemensen, annak is az ülését. Mindezt leesett állal, nem titkolt, és nem palástolt felháborodással tette, és ugyanilyen tekintettel kiabált be nekem artikulálva, nagy feltűnően, és talán túlságosan hangosan: megjött a bölcsész.

olvass tovább

Hamis barátok

  • 2015. április 26.

A barátság alapja a megértés és a bizalom. Ám, ha ezek közül bármelyik alatt rezegni kezd a léc, az egész kapcsolat romba dőlhet – akármilyen régi és tartós volt korábban. Sajnos néha megesik, hogy rossz embernek fecsegjük ki legféltettebb titkainkat, és akit eddig barátnak hittünk, igazából ellenség. Vagy érdekember. De hogyan is jöhetünk rá, ki az áruló?

olvass tovább

A hitelesség művészete

  • 2015. március 30.

Az üzleti és privát életben egyaránt fontos a hiteles, önbizalmat, és önelfogadást sugárzó, meggyőző magatartás. Ugyanezt a belső harmónián és helyes önértékelésen alapuló hozzáállást kell sugároznunk környezetünk felé is, ellenkező esetben vélt hitelességünk és meggyőző erőnk csak hamis imitáció, silány utánzat. Kellemetlen érzés, amikor senki nem vesz komolyan, ugye? A hiteles emberi magatartás nemcsak tanulható, de ösztönösen művészi szintre emelhető. Hogyan lehetséges ez?

olvass tovább

Bajor hangulat

  • 2014. október 30.

Látványkonyhával, tradicionális bajor ételekkel és hamisítatlan Oktoberfest hangulattal vár mindenkit a megújult Paulaner Sörház. Az átalakított belsőtér mellett az étlapon is felfedezhetünk néhány újdonságot: a látványkonyhában faszénen sült grill húsok és halak készülnek, valamint sokkal szélesebb desszertkínálat várja a vendégeket.

olvass tovább

Hamis tavaszi tekercs

  • 2014. szeptember 16.

Imádom az ázsiai konyhát, mégse szeretek folyton kínai étterembe járni. Egyrészt kevés az igazán jó hely, másrészt mindig is izgatott, hogyan lehet a tradicionális ízeket újszerű megoldásokkal ötvözni. Nem is tennék egyenlőségjelet a két tavaszi tekercs között, hiszen a cél nem a másolás, inkább az újragondolás volt.

olvass tovább

A boldogságot hamisítják

  • 2014. július 20.

Nem volt akkoriban a narancsnak szezonja, így hát csapvizet ittunk reggel, és később is csak nehezen szoktattál rá a frissen nyomott dzsúszra. Emlékszel, milyen hülyén néztem rád, mikor valamelyik hajnalon behoztad a dzsemes toast mellé a kipréselt levet? Röhögtem rajtad, te pedig bámultál, és nem értetted, hogy honnan vettük akkor gyerekkorunkban magunkhoz a vitamint.

olvass tovább

Butik Design Rooms Abádszalókon

  • 2014. július 04.

Abádszalók az a hely, ahol a mezők és erdőségek üde zöld pompával csábítanak kirándulásra, ahol a Tisza-tó ad enyhülést a nyári hőségben, és ahol hamisítatlan abádszalóki vendégszeretet garantáltan jókedvre deríti az üdülővendégeket. Ide álmodtuk meg a környék legkülönlegesebb szálláshelyét, a Butik Design Rooms-ot, néhány perc sétára a Tisza-tó partjától.

olvass tovább

Swinges Szilveszter a New Orleansban!

  • 2013. december 20.

Hamisítatlan swing-hangulat fogadja Szilveszter éjszakáján a New Orleans Club közönségét. Az óévbúcsúztató show-t hazánk első számú swing és boogie zenekara, a Group’N’Swing szolgáltatja.

olvass tovább

A napfény íze

  • 2013. május 05.

Virágminták, szalmakalap és tengerpart. Igazi dolce vita és hamisítatlan, hatvanas évekbeli képek egy lenyűgöző divatanyagban. Ugye milyen pompásak ezek a Dolce&Gabbana, Ralph Lauren és Dior ruhák?

olvass tovább