Kulcsszó keresés /


Tények és tévhitek az étkezésben. Ezeknek ne dőlj be!

Ugye te is hallottál már arról, hogy a sok gyümölcs bevitel egészségtelen, vagy arról, hogy a tojássárgája koleszterint okoz? Számos tévhit kering a világhálón és köztudatban, ami sokakat félrevezet. Manapság igen nehéz eldönteni, mi a helyes és helytelen, ha egészségesen szeretnénk étkezni. Lássuk hát, milyen állításoknak nem szabad bedőlni!

olvass tovább

10 mód, ahogy még sosem használtál citromot

  • 2016. augusztus 15.

Itt a nyár, és ha a gyümölcsökre gondolunk, mindenkinek egy dolog jut eszébe, a dinnye. Most azonban engedjük el, lépjünk rajta túl és keressünk valami érdekesebbet, amit több dologra is tudunk használni. Ó, meg is van! Megmutatjuk, mi mindent készíthetsz egy közönséges citromból!

olvass tovább

Tippek zöldségek, gyümölcsök felszeleteléséhez

  • 2016. július 26.

Kutatások bizonyítják, hogy a különböző szeletelési technikák nem kizárólag a gyümölcsök, zöldségek kinézetében és ízében eredményeznek különbséget, de a tápanyagok felszívódásában is. A mesteri munkához persze egy jó késre, valamint sok-sok gyakorlásra is szükségünk van. Íme, néhány tipp!

olvass tovább

4+1 nyári italrecept

  • 2016. július 23.

Ilyenkor a nyári kánikulában nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő folyadékbevitel fontosságát! Ne várd meg, amíg szomjas leszel: az már a szervezet részéről egy figyelmeztető jelzés. Az elsődleges folyadékforrásnak a legjobb természetesen a tiszta víz, de ha szeretnénk ezt variálni, változatosabbá tenni, jó kiegészítés lehet a házilag készült zöldséges, gyümölcsös italok. A mai napra készítettünk egy kis válogatást a kedvenc frissítőinkből. Íme:

olvass tovább

10 ok, hogy búcsút ints a cukornak!

  • 2016. július 21.

Amíg a zöldségekben, gyümölcsökben található cukrokat viszonylag könnyedén képesek vagyunk lebontani, addig a mesterséges cukrokkal már naponta keményen meg kell küzdenie szervezetünknek. Ehhez sok B1- és egyéb vitaminokra van szükségünk, amelyet a túlzott cukorfogyasztás kimerít. Hogy végképp az egészséges táplálkozás felé sodorjunk, íme, 10 olyan probléma, amit bizony a sok cukorfogyasztás okozhat.

olvass tovább

Nagyon málnás smoothie recept Lilitől

Az egyik legjobb dolog a nyárban az, hogy sok gyümölcs van. És ha van sok gyümölcs, akkor bizony rengeteg féle smoothie is, és mivel épp a málna szezon közepén tartunk, elhoztam nektek az én kedvenc málnás smoothie receptem. Egészséges, laktató, tessék kipróbálni!

olvass tovább

Cölöplábak, legyezőforma, pálmafák – mesterséges sziget-körkép

  • 2016. június 01.

Az ember csak álmélkodik, hogy a világ legszebb, leghíresebb mesterséges szigeteit milyen gigászi erővel, végtelen fantáziával alkothatták meg az építtetőik. Nehéz elképzelni, hogy lehet konkrét formákat álmodni a tengerbe, azokon házakat, szállodákat, közlekedési hálózatot, másutt akár repülőtereket is építeni. Azt hihetnénk, hogy ez a XXI. századi technológia gyümölcse, pedig messze nem.

olvass tovább

A kezdő kertészek 10 leggyakoribb hibája II. rész

  • 2016. május 29.

A kertészkedés sok tanulást és ismeretgyűjtést igényel, ennek ellenére kellemes kikapcsolódást jelenthet, remek stressz űző, így megéri a befektetett időt és energiát. Remek program lehet kicsiknek és nagyoknak: gyermekeinkkel könnyebben szerettethetjük meg a különböző gyümölcs- és zöldségféléket, valamint kiváló képességfejlesztő is egyben. Bár először bonyolult feladatnak tűnhet, kellő utánajárással és ismeretszerzéssel egy kellemes új hobbyt találhatunk, ha belevágunk a kertészkedésbe.

olvass tovább

Érdekességek a banánról

  • 2016. május 24.

A banán az egyik legközkedveltebb gyümölcs, de finom íze mellett számos egyéb pozitív tulajdonsággal is rendelkezik. Tápanyagokban gazdag, ez valószínűleg senkinek sem újdonság. De azt tudtad például, hogy a banán fogyasztása boldogabbá tehet, hogy ki találta fel a banán splitet, vagy, hogy a banán illata csökkenti az éhségérzetet? Olvass tovább, ha kíváncsi vagy ehhez hasonló érdekességekre!

olvass tovább