Kulcsszó keresés /


Gondolatok Agatha Seymour-tól - VIII. / Péntek

  • 2012. február 10.

Figyelem magam és a függőségeimet. Van néhány, amelyik nyilvánvaló, azokon megpróbálok tudatosan változtatni, aztán vannak olyanok, amik alattomosan bújnak meg a hétköznapokban. Nem könnyű elengedni egyiket sem. Az ember annyira tud ragaszkodni hozzájuk (még akkor is, ha tudatában van annak, hogy csak hátráltatják, rabszolgasorsban tartják) mintha nem tudna élni nélkülük. Pedig pont fordítva van, a szabadságot jelentik, hogy nem adunk senkinek és semminek hatalmat magunk fölött.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - VII. / Kedd

  • 2012. január 31.

Egyetlen dologban vagyok egészen biztos, abban, hogy az ember semmiben nem lehet biztos. Akárhányszor kialakítok egy véleményt és megnyugszom, hogy ez így van, tényleg így, rögtön találkozom valakivel, aki egészen másképp gondolkodik ugyanarról a helyzetről és már meg is kell változtatnom a véleményem. Idővel kénytelen voltam belátni, hogy képtelen vagyok megtartani egy véleményt, mert a dolgok állandóan változnak, a világgal kapcsolatos tapasztalataim folyamatosan gyarapodnak s nincs más lehetőségem, mint megtartani a frissességet a világlátásomban és nyitottnak maradni. Amint beleragadok egy élethelyzetbe vagy véleménybe a ragaszkodásom függőséggé válik, aminek az elengendése nagyon fájdalmas lehet.

olvass tovább

6 ok, amiért jó egyedülállónak lenni

  • 2010. június 11.

A párkapcsolat sok emberből függőséget vált ki. Néhányan egy nem működő párkapcsolatban vergődnek évek óta, még mindig remélve a pozitív változásban; mások pedig egyik egyhónapos románcból a másikba ugranak – mindketten azért, mert nem szeretnek egyedül lenni. Pontosabban nem tanulták meg, hogyan szeressék az egyedüllétet.

olvass tovább