Kulcsszó keresés /


6 ok, amiért a mai kapcsolatok egy nap alatt véget érhetnek

Alapvetően az ember társas lény, és még ha néha élvezi is az egyedüllétet azért valószínűleg nem társ nélkül szeretné leélni az egész életét. De miért van az, hogy napjainkban úgy csúszunk el egymás mellett, hogy össze sem érnek az elképzeléseink a közös jövőnkről, és mik azok a hibák, amik látszólag percek alatt véget vetnek a kezdődő kapcsolatnak? Összegyűjtöttünk hat olyan tényezőt, ami gátolhatja, hogy hosszútávon boldogságra találjatok egymás oldalán.

olvass tovább

5 meglepő szépségtrükk a konyhából, amitől ragyogni fogsz!

  • 2017. február 28.

Ismeritek azt a könnyed és felemelő érzést, amikor végre néhány órára kiürül a ház, se férj, se gyerekek, és még a kutya sincs otthon? Hirtelen a ránk szakadt boldog egyedüllét mámorában azt sem tudjuk, mit kezdjünk az ajándék én-időnkkel. Néhányan ilyenkor az én-időt súlyosan összekeverik a család feltétlen és örökös szolgálatával. Ne tegyétek, nézzetek körül inkább a konyhában, de az istenért, nehogy főzzetek! Filléres szépségápolási csodaszerek rejtőznek ott, meg fogtok lepődni.

olvass tovább

7 tipp szakítás utánra

  • 2016. december 12.

Szakítás után jól érezni magad a bőrödben? Micsoda égbekiáltó paradoxon! Vagyis csak első hallásra. Ha hetek óta átbőgöd az éjszakákat, és minden barátnőddel kiveséztétek, hogy miért futott vakvágányra a kapcsolatod, sőt, a cukormérgezésen is átestél, akkor ideje megráznod magad, elengedni a múltat, elfogadni, hogy lezárult egy fejezet az életedben, és elkezdeni élvezni az egyedüllétet, mert ha hiszed, ha nem, bizony azt is lehet. Nem is akárhogy!

olvass tovább

Tanulj a magányból

Feküdtem az ágyon, s miközben a halk szonátát hallgattam, azon tűnődtem hova tűnt mindaz, amit boldogságnak hittem. Amikor a boldogság már nem csupán egy fogalom, hanem szinte már kézzel fogható dologgá válik. Amikor nem esik nehezedre a legnehezebb akadályokat sem bevenni, hiszen tudod, hogy van valami, ami örökké mozgásban tartja a tested, a lelked és a szellemed. Valami, ami mindig lángra gyújt. De sajnos esetenként arra eszmélünk, hogy csak mi magunk vagyunk. Hogy már nincs ott az, ami motivált. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy hétköznapi emberként mennyire esendőek is vagyunk.

olvass tovább

Az ex-kapcsolat az oka mindennek?

Az emberek átlagosan életük felét azzal töltik, hogy párt keresnek, vagy kapcsolatban élnek. Jobban belegondolva azt kell, hogy mondjam valóban így van. Én a magam részéről egyenlő arányban tudok nyilatkozni a párkapcsolatban élés és a szingli lét kérdésében, de persze volt olyan időszak, amikor magam sem tudtam mit is akarok valójában. Egyedüllétet, vagy szerelmet.

olvass tovább

Egyedül is boldogan

  • 2015. április 24.

Szinglinek lenni nem a világvégét jelenti. Sőt, annak, aki egyedül van, legalább nem kell alkalmazkodnia senkihez, nem kell tartani attól, hogy összetörik a szívét – tehát úgy él boldog életet, ahogy csak akar. Következmények nélkül. Ha mégis úgy éreznéd, az egyedüllét rossz dolog, akkor adunk néhány tippet, amivel lekötheted magad!

olvass tovább

Ismerd meg önmagad!

  • 2015. április 14.

Miért félünk annyira az egyedülléttől? Miért kellene tartanunk a saját gondolatainktól? Miért azt nézzük folyton, hogy mi szimpatikusak vagyunk-e másoknak ahelyett, hogy azt néznénk, ők vajon szimpatikusak-e? Néha érdemes lenne magunkkal is foglalkozni, és a saját belső hangunkat meghallani, hiszen csodálatos dolgok történhetnek!

olvass tovább

Kirúgott a pasim, padlót fogtam

  • 2013. augusztus 08.

Ha imádatod tárgya szakított veled, jogos a kétségbeesés, az elkeseredés, a bánat. Hiszen az, akit szerettél, sőt, még mindig szeretsz, kizárt téged az életéből. Piszkosul tud fájni. Ilyenkor a legkeményebb nő önbizalma is megroppan – úgyhogy természetes, ha feleslegesnek, kifosztottnak érzed magadat. Az első megrázkódtatás után azonban érdemes kifejleszteni a túlélési stratégiát. Cikkünk szerint öt egymást követő lépésben.

olvass tovább

6 ok, amiért jó egyedülállónak lenni

  • 2010. június 11.

A párkapcsolat sok emberből függőséget vált ki. Néhányan egy nem működő párkapcsolatban vergődnek évek óta, még mindig remélve a pozitív változásban; mások pedig egyik egyhónapos románcból a másikba ugranak – mindketten azért, mert nem szeretnek egyedül lenni. Pontosabban nem tanulták meg, hogyan szeressék az egyedüllétet.

olvass tovább