Kulcsszó keresés /


Miért hullnak szét olyan könnyedén a mai modern párkapcsolatok?

Manapság nehéz szeretni, bár erősen akarjuk, talán túlságosan is kétségbeesetten. A modern világ eláraszt, fölénk kerekedik, és a technika olyan közel hoz bennünket, hogy szinte alig kapunk levegőt. Túl sokan vagyunk, és mégis, reménytelenül magányosak. Ízületes ujjakkal, véreres szemekkel varázsoljuk át magunkat óráról órára virtuálba, ahol rengeteg barátunk van, de sosem láttuk még az arcukat, és nem hallottuk a hangjukat. Instant kielégülést keresünk életünk bármely területén, azonnali és haladéktalan pozitív reakciót.

olvass tovább

Sziget-A szervezők teltházra készülnek

  • 2016. április 22.

Idén – a régi időket idézve – újra szerdától szerdáig tart a Sziget, azonban ugyanúgy Mínusz egy és Nulladik nappal felvezetve az öt teljes fesztiválnapot, mint az előző pár évben. Bár tavaly csúcsra járatták a hangulatot, idén a szervezők megpróbálják még magasabbra tenni a lécet. A nagy érdeklődésre számító eseményen még nagyobb hangsúlyt helyeznek a környezettudatosságra, a higiéniára, a látványra és a szolgáltatások minőségére. Magyarország első számú turisztikai attrakcióján megerősített intézkedésekkel készülnek, hogy garantálhassák a világ minden tájáról idesereglő látogatók biztonságát. Kezdés augusztus 10-én.

olvass tovább

Vásárlás az interneten: pro és kontra

  • 2015. november 06.

November 6-a az internetes vásárlás világnapja, ilyenkor számos webáruház kínál akciókat, kedvezményeket. De vajon megéri ezeket elfogadni, és a végén többet költeni a virtuális térben, mint azt eredetileg elterveztük?

olvass tovább

Elengedni

Elengedni fájó, és érzékeny odafigyelést igényló életfeladat. Tudjuk ezt jól csinálni? Tanulható-e az elengedés? Felkészíthető-e előre lélek a másik elengedésére? Minden veszteség első reakcióját a bennünk élő gyermek teszi meg. Sírunk, toporzékolunk, szorítjuk, öleljük magunkhoz a semmit, darabokra hullunk és kizárjuk a valóságot.

olvass tovább

Példaértékű nők a múltból és jelenből

  • 2015. szeptember 09.

Már a 17. században felszólaltak olyan a hangok, amelyek a nők jogaiért kiáltottak. Ám csak jóval később, a 19. században teljesedtek ki, amikor már tarthatatlanná vált, hogy a nők nem rendelkeznek választójoggal. Bár napjainkban is sokat kell harcolniuk a nőknek, hogy egyenlő bánásmódban részesüljenek a férfiakkal, a múltban végbement, hatalmas visszhangot kapó akciók napjainkban is példaértékűek sokak számára. Íme, néhány nő, akik a maguk módján mindent megtettek, hogy a világ egy jobb hely legyen a gyengébbik nem számára is. Valamiben ugyanis mindannyian elsők voltak...

olvass tovább

Revital egyedi kombináció szemkörnyék fiatalításra

  • 2015. szeptember 05.

„A szem a lélek tükre!” Ez az örök érvényű mondás összefoglalja, hogy mennyire meghatározó jelentőséggel bír a szemünk és a szemkörnyék bőrének állapota. Szemünk nemcsak az egyik legfontosabb érzékszervünk, melyen keresztül a világot érzékeljük, hanem ezen keresztül mi is információval szolgálunk környezetünk felé. A 20-as, 30-as éveinktől nagy figyelmet kell fordítanunk a fiatalos állapot megőrzésére, hiszen a kor előrehaladtával az öregedési folyamatok első jeleit itt észlelhetjük, ráadásul az átalakulási folyamatok több szinten is zajlanak.

olvass tovább

Iskolakezdés: könyvcsomagolási tippek

  • 2015. augusztus 25.

Már jócskán az augusztusban járunk, mindenki postaládája megtelt a különböző akciós újságokkal, amelyekben írószereket, iskolatáskákat és megannyi, az iskolakezdéshez szükséges eszközt hirdetnek. Ilyenkor jön általában az első kétségbeesés: mit, miből, mennyit vegyünk. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy egy kevésbé stresszes tevékenységet helyezünk középpontba, mégpedig a csomagolást.

olvass tovább

20 dolog, amivel senkinek nem tartozol

  • 2015. június 27.

"Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs szüksége rá, az ellenségeid pedig úgy sem hiszik el" - Elbert Hubbard. Borzasztó fárasztó állandóan magyarázkodni, hogy mit miért csináltunk. Félünk a reakcióktól, de belül villog a jelzőlámpánk, hogy hazudunk, magunkat verjük át. Miért nem lenne egyszerűbb azt mondani, hogy megtettem, mert nekem ez esett jól, vagy ezt éreztem helyesnek?

olvass tovább