Kulcsszó keresés /


Mutasd az IQ-d, megmondom mennyire vagy boldog

  • 2017. április 21.

A magas intelligenciával rendelkező emberek az élet számos területén bizonyulnak sikeresnek. Ahhoz azonban kevesek a felsőfokú tanulmányok, jól fizető pozíciók és a kulturális programok, hogy megtapasztalják az igazi boldogságot. Mi oka lehet ennek?

olvass tovább

Furcsa mentális kórságok

Fura szerzet az emberi psziché, józan ésszel gyakran fel nem fogható cselekedetekre képes. Ezúttal olyan szindrómákat gyűjtöttünk csokorba, melyről legtöbben nem hogy nem hallottak, de még elképzelni sem tudják, hogy léteznek. Márpedig azok az emberek, akik e betegségekben szenvednek, gyakran borzasztó kínos szituációkba keverednek.

olvass tovább

A gyémánt bűvöletében

  • 2017. március 24.

Nagyvonalakban egy szerencsésebb „széndarab”, pontosabban egy abból képződött áttetsző ásvány, melynek birtokában – némi csiszolás után – a tulajdonosaik többségének megváltozik a személyisége. Leegyszerűsítve így foglalhatnánk össze a gyémánt emberekre gyakorolt hatását, s ez nem túlzás. Nem véletlen, hogy ehhez az értékes kődarabhoz háborús tevékenységek, véres bűncselekmények és rejtélyes történetek kapcsolódnak.

olvass tovább

Rejtélyek a múltból

Számtalan, máig megfejtetlen rejtély ismert a történelemből, az építészetből, vagy a tudományokból, melyek bármennyire is híresek, még mindig nem derült ki, hogy kik, miért és hogyan hozták létre, illetve mire szolgáltak egykor. Nem tudjuk pontosan, hogyan építették a piramisokat akkor, amikor még nem ismerték a kereket, nem tudjuk, valójában miért épült Stonehenge, és azt sem, hogy valóban létezett-e Atlantisz. Most azonban néhány kevésbé ismert rejtély közül mazsolázunk.

olvass tovább

Így képes mindent megváltoztatni egy film..

Minden évben alig várom az Oscar díjátadóját, mert kifejezetten szeretem az ilyen csillogó, meglehetősen felszínes, de mégis szórakoztató show-kat, különösen akkor, ha mindennek a filmekhez is köze van. Mivel idén azt a feladatot is megkaptam, hogy reggelre készítsek egy összefoglalót a díjazottakról és az esetleges érdekességekről, ezért már előre elhatároztam, hogy idén nem hagyom, hogy akár csak egy percre is lankadjon a lelkesedésem, és esetleg elaludjak.

olvass tovább

Amit eddig biztos nem tudtál Jennifer Anistonról

  • 2017. február 11.

Jennifer Aniston, vagyis Jen, ahogy a rajongók szólítják, ma Hollywood egyik legkedveltebb színésznője, aki bájos arcával, bomba testével és gyönyörű hajkoronájával a férfiak és a nők szívét egyaránt meghódította. Most elárulunk néhány érdekességet, amit eddig talán Te sem tudtál, hiszen éppen ma ünnepli születésnapját.

olvass tovább

Furcsa fóbiák

  • 2017. január 18.

Számos fóbiája van az ember élete során, van aki a bezártságtól, míg mások a tömeg elől menekülnek. Létezik azonban néhány igazán megdöbbentő is, amiről soha nem gondolhatnánk, hogy egyesekből komoly rettegést válthat ki. Például egy vacsorabeszélgetés. Azt hitted, hogy Te vagy nehéz eset? Erre most egész biztos rácáfolunk!

olvass tovább