Kulcsszó keresés /


Kihagyhatatlan húsvéti tortarecept: Gesztenyés fészektorta

  • 2016. március 24.

Nem mersz belevágni nagy sütésbe a húsvéti készülődésben? Szeretnél valami egyszerű, de mégis mesteri finomságot sütni? Van egy remek receptötletünk számodra, amellyel nem csak nagyot alkothatsz, de rendkívül egyszerű az elkészítése. Nem kell más hozzá –természetesen a hozzávalókon kívül-, csupán egy kis kreativitás. Vigyázat, extra csokis finomság!

olvass tovább

Maradj formában az ünnepek alatt!

  • 2015. december 23.

Az ünnepek mindig féktelen lakomákba torkollanak, esetemben különösen, ugyanis az a balszerencse ért, hogy a születésnapom december 27-re esik, így a 24-től január 1-ig tartó időszak töménytelen mennyiségű földi jóról szól minden évben. Lévén, vendéglátós család sarja vagyok, minden házban rogyásig van az asztal töltött káposztával, libacombbal, hidegtálakkal, rántott hússal, bejglivel és a két ünnep között, a tiszteletemre készült születésnapi tortacsodákat már meg sem említem. Felteszem, nem az én családom az egyetlen, ahol karácsonykor elszabadul a kalóriapokol, de talán cikkem segítségével megelőzhetőek idén, az alattomosan felkúszó kilók.

olvass tovább

A legviccesebb tortakatasztrófák

  • 2015. december 15.

Annak idején, a hatodik szülinapomra egy gyönyörű Barbie baba tortát kaptam, aminek a ruha része volt ehető, közepén meg egy igazi Barbie állt. Elmondani sem tudom, mennyire örültem neki, de lefogadom, ha a Barbie helyett bármilyen más Disney hercegnős sütit kapok, ugyanolyan fülsüketítően üvöltöttem volna örömömben. Kivéve, ha anyukám próbálta volna megsütni... Bocsi Anya, de valljuk be, pont úgy sikerült volna, mint ezek a torták. Megnéztem volna a kis szülinaposok arcát, amikor ezekkel a csodákkal köszöntötték fel őket!

olvass tovább

Az év desszerteseménye cirkuszi hangulatban!

  • 2015. november 12.

Immár második alkalommal rendezik meg a hazai cukrászatok és sütemény manufaktúrák kétnapos seregszemléjét a II. Sütemény és Tortafesztivált. A tavalyi hétvégén közel hétezren látogattak ki a fesztiválra, ahol 40 meghívott cukrász remekeit kóstolhatta meg a közönség. Idén a Millenáris D épülete ad otthont november 21-22-én a II. Sütemény és Tortafesztiválnak, ami kiállítás és vásár is egyben.

olvass tovább

Kedvenc gesztenyetorta sütés nélkül

  • 2015. október 22.

Ezt a receptet régen egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam. A konkrét, általa megadott receptre nem igazán emlékszem, szóval mondhatjuk azt, hogy az én receptem. Akinek ezt készítettem imádja a gesztenyét, szóval, ha van olyan ismerős aki gesztenyefreak, akkor hajrá. Ez lesz a kedvence. Isteni, szupergyors, sütésmentes és szülinapra is kiváló.

olvass tovább

Isten éltessen Karl Lagerfeld!

  • 2015. szeptember 10.

Ha a luxus, a divat és a furcsaság egy mondatban szerepel, akkor csakis Karl Lagerfeldről lehet szó. A híres-hírhedt divattervező ma ünnepli születésnapját, csakhogy nála még az is rejtély, hány gyertyát fúj el a tortán.

olvass tovább

Beszélgetés a menyasszonyi ruha-készítés magyar királynőjével

  • 2015. augusztus 30.

Daalarna. Ki ne ismerné ezt a márkanevet ma Magyarországon? Ezerszer elmentünk már az Alkotmány utcai kirakat előtt, néha csak azért, hogy láthassuk a legújabb kiállított csodát. Akkor még csupán álmodoztunk arról, hogy egyszer majd nekünk is lesz esküvőnk. Azóta az esküvőhöz már közelebb kerültünk és beköszöntött az a pillanat is, hogy személyesen találkozhattunk az esküvői ruhák terén legismertebb magyar divattervezővel, Benes Anitával. Egész nap türelmetlenül vártuk a délutáni beszélgetést és nem csak azért, mert a Preston tortamanufaktúra által kezdeményezett program miatt nyilván alig ebédeltünk, hogy legyen hely a fincsi sütiknek is.

olvass tovább

A változás rád adja díszeit

  • 2015. június 25.

Milyen bátortalan konformisták tudunk lenni mi, emberi lények. Biztonság skatulyákat gyártunk magunknak, különböző színekből és formákból, azt hisszük, különbözünk, egyediek vagyunk, utánozhatatlanok és követendő példák. Holott életünk biztonságos, előre gyártott kis menedékházai mind egyformák, és egyformák vagyunk benne mindannyian.

olvass tovább

A boldogság a tiéd

  • 2015. május 17.

A segítő közhelyek támadásként zúdulnak rám, fájnak, mint a paintball lövés, védőfelszerelés nélkül. Örülj annak, amid van, kezdj el élni, az élet szép, mosolyogj, az élet csoda, az élet nem habostorta, többre vagy képes, mint gondolnád, mind mind eltalálnak, és lassan szitává lőnek, megmarad a helyük, és kegyetlenül fájnak. Nincs már erőm szólni sem, ne lőjetek, elég a közhelyekből, már rezisztens vagyok, telítődtem velük, nem veszitek észre?

olvass tovább