Kedvenc gesztenyetorta sütés nélkül

  • 2015. október 22.

Ezt a receptet régen egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam. A konkrét, általa megadott receptre nem igazán emlékszem, szóval mondhatjuk azt, hogy az én receptem. Akinek ezt készítettem imádja a gesztenyét, szóval, ha van olyan ismerős aki gesztenyefreak, akkor hajrá. Ez lesz a kedvence. Isteni, szupergyors, sütésmentes és szülinapra is kiváló.

olvass tovább

Isten éltessen Karl Lagerfeld!

  • 2015. szeptember 10.

Ha a luxus, a divat és a furcsaság egy mondatban szerepel, akkor csakis Karl Lagerfeldről lehet szó. A híres-hírhedt divattervező ma ünnepli születésnapját, csakhogy nála még az is rejtély, hány gyertyát fúj el a tortán.

olvass tovább

Beszélgetés a menyasszonyi ruha-készítés magyar királynőjével

  • 2015. augusztus 30.

Daalarna. Ki ne ismerné ezt a márkanevet ma Magyarországon? Ezerszer elmentünk már az Alkotmány utcai kirakat előtt, néha csak azért, hogy láthassuk a legújabb kiállított csodát. Akkor még csupán álmodoztunk arról, hogy egyszer majd nekünk is lesz esküvőnk. Azóta az esküvőhöz már közelebb kerültünk és beköszöntött az a pillanat is, hogy személyesen találkozhattunk az esküvői ruhák terén legismertebb magyar divattervezővel, Benes Anitával. Egész nap türelmetlenül vártuk a délutáni beszélgetést és nem csak azért, mert a Preston tortamanufaktúra által kezdeményezett program miatt nyilván alig ebédeltünk, hogy legyen hely a fincsi sütiknek is.

olvass tovább

A változás rád adja díszeit

  • 2015. június 25.

Milyen bátortalan konformisták tudunk lenni mi, emberi lények. Biztonság skatulyákat gyártunk magunknak, különböző színekből és formákból, azt hisszük, különbözünk, egyediek vagyunk, utánozhatatlanok és követendő példák. Holott életünk biztonságos, előre gyártott kis menedékházai mind egyformák, és egyformák vagyunk benne mindannyian.

olvass tovább

A boldogság a tiéd

  • 2015. május 17.

A segítő közhelyek támadásként zúdulnak rám, fájnak, mint a paintball lövés, védőfelszerelés nélkül. Örülj annak, amid van, kezdj el élni, az élet szép, mosolyogj, az élet csoda, az élet nem habostorta, többre vagy képes, mint gondolnád, mind mind eltalálnak, és lassan szitává lőnek, megmarad a helyük, és kegyetlenül fájnak. Nincs már erőm szólni sem, ne lőjetek, elég a közhelyekből, már rezisztens vagyok, telítődtem velük, nem veszitek észre?

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a málnát

  • 2015. május 11.

Mert gurul, és piros. Mert isteni. Mert ha látjuk, tudjuk, itt a nyár. Mert szörpben is a kedvencünk. Lehet belőle mennyei gyümölcstortát készíteni, meg mindenféle másmilyen süteményt is. Kell még indok? Nekünk van még nyolc érvünk, hogy miért szeretjük.

olvass tovább

Áfonyás sajttorta muffin

  • 2015. április 06.

Nem véletlen, hogy az áfonya az egyik legkedveltebb bogyós gyümölcs, hiszen hihetetlenül egészséges. Mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi 5 adag sárgarépában vagy brokkoliban megtalálható. Rendszeres fogyasztása csökkenti a különböző szív-és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a szürkehályog, és egy tucat öregkori betegség kialakulásának kockázatát is. Szóval az áfonya szép és jó, de valljuk be igazán jellegzetes, savanykás íze miatt szeretjük. Na, meg a kékeslila színéért, aminek hála bármelyik sütit fel lehet dobni vele!

olvass tovább

Húsvétra: Citromos Túró torta

  • 2015. április 05.

Régóta megálmodtam, egy könnyű a hagyományoshoz hasonló túró tortát, természetesen nem túróból hanem valamilyen növényi összetevőből és a tofura esett a választásom. Semleges íze miatt bármilyen fűszert, ízvilágot magába fogad. Legjobb barátja a citrom héja és leve, mert a citrom teszi igazán „ túró” jellegűvé. A citrom frissessége szerintem nagyon illik a tavaszhoz és a húsvéthoz. Citromos Túró torta

olvass tovább

30 kötelező esküvői fotó a koszorúslányokkal

  • 2015. február 17.

Koszorúslánynak lenni nem csupán nagy megtiszteltetés, de felelősségteljes feladat is. A néha kötél-idegeket igénylő elvárások, mint például lelki támasznak lenni az újabb és újabb ruhapróbákon, az esküvői tortakóstolás, a csak és kizárólag az esküvőszervezéséről szóló beszélgetések és véleménykérő üzenetek megválaszolása, egyben azt is jelentik, hogy menyasszony-barátnőd bízik benned.

olvass tovább