Kulcsszó keresés /


Mit tennél, ha meghalnál?

  • 2014. november 04.

Brittany Maynard november 2-án bevette az életét kioltó pirulákat az eutanáziát engedélyező Oregon államban. A nő agytumorban, egészen pontosan gliobasztómában szenvedett, és az orvosok hat hónapot jósoltak neki. Úgy döntött, nem kíván szenvedni, és még a betegség elhatalmasodása előtt véget akar vetni az életének, hiszen minden esetében szóba kerülő gyógymódot kipróbáltak, de orvosai szerint nincs lehetősége a gyógyulásra.

olvass tovább

Veszekedés a gyerek miatt

Abban az edényben melegítettem meg a töltött káposztát, aminek többszöri kérésem ellenére sem voltál hajlandó felszerelni a nyelét. Az Ikeában vettük, és tudtad jól, hogy egy nyamvadt csavart nem bírok becsavarni.

olvass tovább

Kérdés a régi szeretőmhöz

Ültünk a moziban és popcornt ettünk, bár a só már szétmarta a szánkat, de mi nem bírtuk abbahagyni a mesterséges ízfokozókkal agyonnyomott pattogatott kukoricát. Mindig ez volt, ha moziba mentünk, te három tégely sajtszószt is kértél hozzá, meg erőset, imádtad, ha mar az, amit épp eszel.

olvass tovább

Orvosból jót, vagy semmilyet!

A szája kifelé pöndörödött, olyan vékony volt, mint a penge, és fel volt sodorva a kis, izzadt, fekete bajusza alatt. Folyamatosan egy rágón csámcsogott, már csak annyi hiányzott, hogy elkezdje durrogtatni, de ugye azt nem tehette meg, hisz mégiscsak kórházi dolgozó volt.

olvass tovább

Ne válj el miattam!

Gyula ma korán kelt és én utáltam korán ébredni férfi miatt. Nem főztem neki reggeli kávét, ő még nem értette a hidegségem, hogy miért nem törődöm vele úgy, ahogyan a nők vele általában törődni szoktak. Voltaképpen inkább körülrajongják.

olvass tovább

Juszti feminista volt

  • 2014. október 02.

„Hamarabb lesz Amerikának női elnöke, mint színes bőrű!” – üvöltötte Juszti, a véresszájú feminista barátnőm a flancos étterem teraszán. Mindenki minket bámult. „Már megint a Juszti miatt égek.” - gondoltam magamban.

olvass tovább

Rövid viszony egy rossz íróval

  • 2014. szeptember 23.

"Ne szivarozz a lakásban, te hülye!" De mire kimondtam, már tudtam, hogy hiába szólok rád, rólad lepereg a felszólító mód, utálod, ha utasítanak. Ezért sem tűrted meg sokáig az alkalmazottként tengetett helyzetedet a Salak és Sugár Kiadónál. Hamar rájöttél, neked könyveket kell írni. Vulgáris és vacak könyveket.

olvass tovább

Felújítás alatt

  • 2014. szeptember 18.

’Alighalk’ fúrás szűrődött le a hatodikról, a lépcsőházi faliújságra kiírták, hogy október 18-áig felújítást végez a fenti iroda, ahol válóperes ügyvédek dolgoznak. Gyakran járnak tehát a házba a válni vágyók, ezt is ma kellett megtudnom, éppen ma, amikor egy éve annak, hogy elhagytál.

olvass tovább

Keserű nosztalgia

  • 2014. szeptember 12.

Mályvaillat volt a télikertben nagyanyámnál a boldog időkben, gyerekkorunkban, amikor együtt babáztunk te meg én. Ettük a kristályt a cukroszsákból, meg loptuk a diót, de az tél végére megavasodott és nem szerettük annyira. Nagyanyám rendre rájött a csínytevésre, ám nem szidott le minket soha. Csak akkor csapott a kezünkre, amikor nyersen tömtük magunkba a tésztát.

olvass tovább