Kulcsszó keresés /


Filmek, amelyek igazi életmesék

  • 2017. december 11.

Néha egy-egy film láttán összefacsarodik a szívünk és patakokban folynak a könnyeink, annyira megindító és elgondolkodtató alkotásnak lehetünk szemtanúi, amelyekből, ha elég figyelmesek vagyunk, az élet legnagyobb leckéit is megtanulhatjuk.

olvass tovább

5 igazság, amely megváltoztatja az életedet

  • 2017. augusztus 21.

Az egyetlen módja annak, hogy minőségi életet éljünk, ha képesek vagyunk a fejlődésre. Ehhez pedig olykor szembe kell néznünk azzal is, ami kemény leckét hordoz magában. Vannak igazságok, melyek valóban formálják sorsunkat.

olvass tovább

Alexandre Dumas leckéi az emberismeretről

A francia író, Alexandre Dumas regényei igazi kalandra hívják az olvasót. A remekművekben – Monte Cristo grófja, A három testőr – tanulhatunk az emberismeretről, a lélek rejtelmeiről és a társadalomról is. Így a sorok között mély tartalom húzódik meg, jelentős filozófiai gondolatokkal. Lássuk a leckéket!

olvass tovább

Hűnek maradni önmagunkhoz

A legnagyobb hiba, ha másokra azért haragszunk meg, mert nem értenek meg minket, miközben mi magunk sem értjük önmagunkat. Az első és legfontosabb lecke az életben, hogy minden körülmény között maradjunk hűek önmagunkhoz. Ez pedig csak úgy tud működni, ha megismerjük a saját lelkünk világát, és felfedezzük annak minden zugát.

olvass tovább

Király Eszter: Meddig tart a kapcsolatunk könyvajánló

  • 2017. február 10.

Király Eszter könyve, a Meddig tart a kapcsolatunk kötelező olvasmány minden nőnek. A szívleckék a szerző sajátos, bensőséges stílusában igazán szívhez szólnak, és bár az írások főleg nőket szólítanak meg, ajánlott olvasmány minden férfinak, aki szeretne közelebb férkőzni a női lélek látszólag szövevényes rendszeréhez.

olvass tovább

9 lecke az életről, amire a Grace klinika tanított meg minket

A sorozatok között, a Grace klinika már őskövületnek számít: 2005 óta követjük nyomon a Grey Sloan Memorial kórház mindennapjait, és még mindig nem unjuk. A karakterek már a szívünkhöz nőttek, akikkel együtt érzünk életük napos és kevésbé napos szakaszaiban is. Íme kilenc életbölcsesség, amelyet a sorozatnak köszönhetően megtanultunk az évek során.

olvass tovább

10 lecke, amit az Anyukánktól tanultunk

Vannak mondatok, leckék, aranyszabályok, amiket minden anya megpróbál megtanítani a gyerekének. Egy anya, ha akarod, ha nem, megpróbálja terelgetni az életed, mindenhol ott van, mindenhez hozzászól, mindenben tanácsot (olykor inkább utasítást) ad, de utólag, a szócsaták és viták után persze rájövünk, hogy csak az anyai féltés ellen próbáltunk hadakozni, pedig az – szerencsénkre – mindig is az életünk része lesz.

olvass tovább

Stílusleckék Blake Livelytől

  • 2016. február 10.

Bátran kijelenthetjük, hogy a Gossip Girl sorozat üdvöskéje, Blake Lively mára igazi stílusikonná nőtte ki magát. Lássuk, hogy a mi kis pletykacicánk, hogyan kerül mindig a fotósok kereszttüzébe.

olvass tovább