Kulcsszó keresés /


Nagyvárosi történetek

Fél 11. A mosógép még lágyan zakatol a háttérben, miközben vizes hajjal a konyhában mosogatok. Átfut az agyamon, hogy már megint nem volt időm boltba menni, így majd holnap is csak jártamban-keltemben bekapok valamit. A kimerültségtől tompán vánszorgok a fürdőszobába, hogy megszárítsam a hajam, de örülök, ha annyira sikerül, hogy ne fázzak éjszaka.

olvass tovább

3…2…1…Kezdődik a karácsonyi szezon!

  • 2017. november 20.

Van, amit nem lehet elég korán elkezdeni! A karácsonyi készülődés szinte mindenki számára tervezést igényel, és sokan már jóval december közepe előtt belevetik magukat a szervezkedésbe. Ilyenkor van lehetőség kibontakoztatni a kreativitást ajándékozásban, dekorálásban és persze a konyhában is. Liptai Claudiáéknál már december elején elindul az ünnepre hangolódás, a Somat Gold eseményén pedig párjával, Pataki Ádám cukrászmesterrel karöltve a közös süteménykészítésbe is bepillantást engedtek.

olvass tovább

A legjobb Gordon Ramsay aranyköpések

  • 2017. november 09.

A híresen nyers stílusú szakács, Gordon Ramsay műsora nem véletlenül kapta A pokol konyhája címet. Éles kritikákkal illette a versenyzőket, és sértései hatására az internetes mémgyár a mai napig ontja magából a valós vagy éppen kitalált szövegekkel megtűzdelt Ramsay-képeket. A skót séf a Brit Birodalom Érdemrend kitüntetettje, valamint több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa is és a mai napon ünnepli 51. születésnapját.. Az ő tiszteletére összegyűjtöttük a legviccesebb beszólásait.

olvass tovább

Csak jó dolgok történnek velem!

A nőnek a konyhában a helye! Feltett lábakkal, a kezében egy pohár itallal, várva, hogy a férje elkészítse a vacsoráját! – meséli a férje hozzáállást, házi szokásaikat Liz Gilbert, az Ízek, imák, szerelmek szerzője.

olvass tovább

Top5: a legfinomabb tex-mex ételek

Ezekre az ételekre a legtöbben autentikus mexikói ételekként gondolnak, pedig ezek sokkal inkább az amerikai és a mexikói határ mentén kialakult konyha gasztronómiai remekei. A legtöbbnek természetesen az alapja a tortilla, illetve chilit, koriandert, lime-ot, babot, avokádót és kukoricát többnyire tartalmaznak. Íme az öt legfinomabb tex-mex étel, amit mindenképpen meg kell kóstolnod!

olvass tovább