20 tipp a pihentetőbb alvásért

  • 2015. július 18.

Nem feltétlenül kell alvászavarban szenvedni ahhoz, hogy a lefekvés és a felkelés között eltelt idő olyan legyen, mintha meg sem történt volna. Az alvás, és a pihentető alvás között ugyanis óriási különbség van. Az alábbi tippek segítségével most megtudhatod, mi okozhatja azt a jelenséget, hogy akkor is borzasztóan kimerültnek érzed magad, ha elvileg eleget aludtál az éjjel, illetve mit tehetsz ellene, hogy legközelebb már frissen és kipihenten kezdhesd el a napot!

olvass tovább

Barátság extrákkal?

A minap a férfi és a nő közötti kapcsolatokról és különbségekről elmélkedtem. Mert ugye azt tudjuk, hogy a férfi és a nő két különböző bolygó szülötte, na de azt senki nem mondta el, hogy akkor mégis miért van ez a piszkosul bonyolult vonzalom a két nem között. Férfiak és nők, jól megférnek egymás mellett. Vannak különböző kapcsolati státuszok, mint a munkahelyi viszony, a családi kapcsolat, a partner kapcsolat, a szomszédi viszony… és van egy, mind közül a legfurcsább, a baráti viszony.

olvass tovább

Starbucks kávékisokos

  • 2015. április 07.

1200 éve része napi rituálénknak, több népcsoport szertartással ünnepli a kávézást, megannyi eljárással számos különféle kávéitalt kérhetünk és készíthetünk otthon is. Sokan a feketére esküsznek, de van, aki inkább tejjel issza az eltérő régiókból származó, a más és más pörkölésű kávébabokból készült frissítőket. A Starbucks kávémestere, Rauzer Zoltán a legfőbb különbségeket mutatja be a kávéfajták és régiók között, emellett a Starbucks tavaszi kávékülönlegességéről, a közepesen erős diós, kakaós ízű Peru-ról mesél.

olvass tovább

Anyakomplexusos szerelem

  • 2015. március 26.

A kisfiúk „betegsége”, az idősebb nők mentsvára, és az anyukák legnagyobb félelme. Ki ne tartana anyaként attól, hogy a kisfia egy vele csaknem egykorú nővel kézen fogva sétál haza, hogy bemutassa, mint a legújabb nagy szerelmét? Aki esetleg még férjnél is van? Vagy éppen válik? Micsoda főnyeremény! Jó, lehet, hogy épp nem anyukával egykorú, mert az a huszon-harminc év különbség meglehetősen ritka, de egy nála jóval idősebb hölggyel. De vajon mi zajlik ilyenkor a „gyerekben”? Nem tudod? Na, majd én elmondom!

olvass tovább

Apa és anya szerepe a háztartásban

  • 2015. január 17.

A Pick Szeged Zrt. országos, reprezentatív kutatásában arra kereste a választ, hogy milyen formában jelenik meg a gondoskodás a családok hétköznapjaiban, és van-e különbség édesanya és édesapa szerint az egyes foglalatosságok fontossága között. A felmérésből egyértelműen kiderült, hogy a gyermekkel közös élmények, a gyermek nevelése okozza a legtöbb örömet az édesanyáknak, és hogy a gondoskodásra fordított időnek és energiának hála, boldogabbak lesznek a családtagok.

olvass tovább

Az elégedett vásárló többet költ

  • 2014. november 26.

Személyes és telefonos kiszolgálásban viszonylag jól teljesítenek a hazai vállalatok, az elektronikus ügyfélkiszolgálás területén viszont van még hova fejlődni, bár jelentősek a különbségek az egyes cégek között – mutat rá a ClientFirst Consulting felmérése. A Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Program és Díj keretében végzett vizsgálatból az is kiderült, hogy egy-egy vállalat saját ügyfelei alacsonyabbra értékelik az adott cég ügyfél-kiszolgálási tevékenységét, mint a próbavásárlók. Az ügyfélkiszolgálás fejlesztése pedig kiemelten fontos, már egy minimális javulás a vásárlói elégedettségben 20-30%-os átlagos árbevétel növekedést hoz egy három éves időszak alatt.

olvass tovább

Hogyan kezeljük a pigmentfoltokat?

  • 2014. november 20.

A pigmentfoltokat sokan összekeverik a szeplőkkel, s való igaz, a két bőrelszíneződés bizonyos szintig nagyon is hasonlít egymásra. Alapvető különbség a kettő között, hogy míg a szeplők főként fiatalokon, kis átmérővel jelentkeznek, addig a pigmentfoltok inkább idősebb korban alakulnak ki, és egészen nagyok, akár 10 milliméteresek is lehetnek.

olvass tovább

Őszi bőrmegújítás

  • 2014. szeptember 30.

Kémiai hámlasztás céljából az ősz a legalkalmasabb időszak, mivel ilyenkor fokozottan ügyelni kell az UV védelemre. Ha úgy érzed, a te bőröd is megérett egy kis megújulásra, olvasd el cikkünket, és tudd meg, mi a különbség AHA és BHA hámlasztók között, melyiket érdemes választanod, és milyen hatást várhatsz tőlük!

olvass tovább

Mikor lépünk le a szüleinktől?

  • 2014. szeptember 24.

Európai szinten az északi országokban hagyják el a leghamarabb a szülői fészket a fiatalok, míg Dél- illetve Kelet-Európában a legkésőbb - erre világít rá az Eurofound alapítvány friss elemzése. A kutatás szerint Európa-szerte jelentős különbségek mutatkoznak a fiatalok elköltözésének időpontja között.

olvass tovább