Kulcsszó keresés /


Az egzotikus japán hétköznapok

A 35 esztendős Takashi Yasui öt évvel ezelőtt kezdett el fotózással foglalkozni, mára pedig hihetetlen érzékkel kap el hétköznapi pillanatokat a mesés Japánban. A japán kultúra napjának alkalmából most az ő alkotásaiból szemezgetünk.

olvass tovább

Elegáns ázsiai vonalak - Armani Privé

  • 2015. február 04.

Armani 2015-ös tavasz/nyári couture kollekciója a titokzatos Ázsiába kalauzol el bennünket., ugyanis onnan merített ihletet a ház designere. Bambuszminták, selymek, organzák, és a japán rizsföldek színei, mindez pedig elegáns formába öltve. A teljes kollekció megtekintéséhez kattintsatok a fotóra!

olvass tovább

Japán gombával a HPV ellen

  • 2014. november 17.

Elsőre úgy hangzik, mint egy mese, de most mégis igaz lehet. Az alternatív megoldások gyakran egyébként is hasznosabbnak bizonyulnak, momentán a japán gombafélék és a méhnyakrákot okozó HPV vírust kapcsolatát vizsgálják a kutatók.

olvass tovább

Isten éltessen Yoko Ono!

  • 2014. február 18.

Ma 81 éves a világ talán leghíresebb özvegye, Yoko Ono. A japán arisztokrata családból származó képzőművész, zenész és dalszerző a mai napig igen megosztó személyiség. Viharos magánéletéből a legismertebb epizódok, egyértelműen John Lennon-hoz köthetőek.

olvass tovább

Design üzletek a nagyvilágból

  • 2014. január 06.

Tokyo - Acne shop. Nemrég nyílt meg Tokióban a svéd ACNE divatmárka üzlete, melynek kialakításánál a tervezők igyekeztek becsempészni a skandináv életérzést a japán metropoliszba.

olvass tovább

5 munka, amely csak a szülőhazájában létezik

  • 2013. október 11.

A különböző hagyományok és a körülmények időnként egészen különleges foglalkozásokat, munkákat hoznak létre egyes országokban. Kerékpár-kotró, strucc-bébiszitter, és élő forgalmi zebrák? Bizony, ezek valóban létező munkakörök!

olvass tovább

Japán robotok az oroszlánok lábainál

  • 2013. augusztus 02.

A jövő elkezdődött. A Lánchíd pesti hídfőjénél legalábbis biztosan. Robotok szállták meg a Széchenyi teret ugyanis, és elhoztak nekünk egy fantasztikusan új és merész japán konyhát egyenesen Tokióból. Vigyázat, nem csak az ízérzékeinkre lesznek hatással!

olvass tovább

Arctisztítás japán módra

  • 2013. április 18.

The Konjac Sponge. Nemzetközi bestseller érkezett hazánkba. A Japánban egy évszázad óta használt konnyak szivacs a bőrtisztítás legtisztább módját nyújtja. Egyszerű, hatékony, természetes mélytisztítás reggel és este. Gyengéden radíroz, masszíroz, stimulálja a véráramlást és serkenti az új sejtek növekedését. Használatával a bőr különösen tiszta és üde marad. Senki kelléktárából nem hiányozhat.

olvass tovább