Kulcsszó keresés /


Szent hely a szurdok felett

  • 2014. július 24.

A kolumbiai, neo gótikus Las Lajas katedrálist 50 méterrel a Guaitara folyó fölé építették. A nem mindennapi elhelyezkedés oka egy 1754-es látomás. A legenda szerint ebben az évben egy indián hölgy, Maria Mueces és lánya, Rosa mindent szörnyű viharba került itt. A páros a szurdok falának sziklái közt talált menedéket. Miután sikerült biztonságos helyre húzódniuk, a lány egy különös jelenséget tapasztalt. A villámok fénye állítólag Szűz Mária képét vetítette a falra, amint az az ifjú Rosát szólította. A helyiek később ennek a jelenésnek a hatására emelték az El Santuario de las Lajas katedrálist.

olvass tovább

TW STEEL nyereményjáték

  • 2014. június 13.

Ha Június 13 és Julius 21 között egy TW STEEL órát vásárolsz és kitöltöd a jelentkezési lapot és helyesen válaszolsz egy kérdésre akkor te lehetsz az egyik szerencsés, aki részt vehet egy a Sahara Force India F1 Team élményben a magyar nagydíj alatt!

olvass tovább

Fúziós vega vacsi

  • 2014. május 06.

Van benne egy kis orosz, egy kis ázsiai, meg egy kis indiai. És pofon egyszerű az egész, ellenben sok embert lehet vele jól lakatni. Nem szándékosan húsmentes menü, egyszerűen nem volt most szükség rá. Ha pedig valaki a vegán étrendet követi, annak is könnyen átformálható a recept, az alapanyagokat tekintve.

olvass tovább

Indián tábor

  • 2014. március 22.

Ahogy beköszönt a meleg, egyre több ötlet merül fel a szülőkben, milyen kalandokat tartogathat számunkra a jó idő. Az alábbi indiános összeállítás is a természet adta kalandozásokat idézi elő, a kollekció néhány eszköze akár a szabadban is bátran használható, nemcsak a gyerekszobában. Ha pedig valaki elég kreatív és merész, az indiánsátor megvalósítását például nem csak az alábbi helyeken szerezheti be, hanem akár saját maga is elkészítheti. Az eredmény pedig lehet hogy időigényes, de annál emlékezetesebb lesz.

olvass tovább

Pihenés a víz alatt

  • 2013. december 17.

Afrikában található a világ egyik legkülönlegesebb üdülőhelye. A Manta Resort különleges élményt nyújt a hotelbe látogató vendégeknek. Kinek kell led tv , amikor élőben nézhetjük az indiai óceán élővilágát akár az ágyunkból is.

olvass tovább

Születésnapra Indián!

  • 2013. december 10.

P. Szabó István filmrendező ma negyvenegy éves. Tegnap este exkluzív születésnapi vetítést tartott meghívott vendégeinek, így magazinunknak is.

olvass tovább

Mai mosoly: csirkés jalfrezi

  • 2013. november 13.

Erről a receptről egy volt kolléganőmtől hallottam, aki afrikai barátja révén ilyen érdekes curryket hozott be az irodába. A jalfrezi egyfajta curry, mely paradicsomból, paprikából, hagymából és különféle zöldségekből, vagy húsokból készül. Fűszeres, csípős és érdekes elsősorban azért, mert a paprika miatt olyan kellemesen édes-savanyú lesz. A receptben nem a hagyományos chilit, hanem zöld chilit használtam, így az étel nem annyira csípős. A helyiek erre mondanák, hogy amolyan turista csípős. Angliában az egyik legnépszerűbb indiai étel, természetesen a tikka masala után.

olvass tovább

Mai mosoly: vargányakrémleves

  • 2013. október 21.

Ez egy régi recept, még abból az időből mikor hetedhét ágra sütött a nap. Volt itthon vargányám, ugyan nem friss, de frissen fagyasztott és egy szikkadt kalácsom. Akkor gondoltam én, vargányakrémlevest csinálok a barátoknak, meg báránysültet indiai módra mandulás rizzsel és raitával,, miközben összevetjük nyaralásunk fényképeit, jókat nevetünk, borozunk, miegymás. Tehát következzék a recept, ami szerintem akár egy őszi estén is nagyon jól eshet a család apraja-nagyjának.

olvass tovább

Tavaszi beszélgetés Ágnessel

  • 2013. április 16.

Odakint, kellemes napsütés melegíti fel az oly sokáig fagyoskodó utcákat, és mintha a szívek is kezdenének felmelegedni. Időtlen idők óta vártuk a tavasz ébredését, éppúgy ahogy ezt a nem mindennapi találkozást is Ágnessel, akivel egyik kedvenc kávézójában beszélgettünk, Erdélyről, Indiáról, Moszkváról és még megannyi másról.

olvass tovább

Egy világsztár Budapesten – exkluzív interjú

  • 2013. március 26.

Bombay Jayashree, Eero Hämeenniemi és a hazánkba látogató indiai tablás Sai Shravanam exkluzív interjút adott a 90.9 Jazzy rádió Jazzy Hungaricum című műsorában, amelynek szerkesztett változatát most elsőként a style.hu olvasói ismerhetik meg!

olvass tovább