Kulcsszó keresés /


In memoriam Bob Marley

  • 2015. május 11.

34 éve hunyt el Bob Marley, aki nemcsak minden idők legismertebb reggae zenésze volt, de zenéjén keresztül elősegítette a rasztafarianizmus világméretű elterjedését is. Ma rá emlékezünk.

olvass tovább

In memoriam Johnny Cash

  • 2015. február 26.

A nyughatatlan Johnny Cash 1932. február 26-án született, az Arkansas állambeli Kingslandben, egy szegény gyapotültetvényes család gyermekeként. A legendás zenész már több mint tíz éve nincs közöttünk, de születésnapja alkalmából az ő emléke előtt tisztelgünk.

olvass tovább

In memoriam Ruttkai Éva

  • 2014. december 31.

Ma 87 éve született Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznőnk, Ruttkai Éva. Négy évtizedes pályafutása alatt szinte minden műfajban kipróbálta magát. Latinovits Zoltánnal való kapcsolata pedig igazi legendás szerelem volt. Íme, 10 érdekesség a csodálatos színésznőről, és 5 film, amit feltétlenül látnod kell tőle!

olvass tovább

Gianni Versace emlékére

  • 2014. december 03.

Szépség, mosolyok, színek, öröm, igazi nők - ezek jutnak eszünkbe, ha Gianni Versace munkásságára gondolunk. A tragikus sorsú divatcézár most ünnepelné 68. születésnapját.

olvass tovább

In memoriam Freddie Mercury

  • 2014. november 24.

Igazi csillagok csak ritkán születnek. A botrányos életű Queen frontembere pedig közéjük tartozott. Népszerűsége a mai napig töretlen, és csak sejteni lehet, mit ért el volna még, ha nem következik be a tragédia. 1991 november 24-én tért örök nyugalomra. Ma Freddie Mercury-ra emlékezünk.

olvass tovább

In memoriam Greta Garbo

  • 2014. szeptember 18.

109 éve született Greta Garbo, a filmtörténet legtitokzatosabb színésznője, akinek méltóságteljes, hűvös jelleme már életében legendássá vált. A svéd szépség karrierje azonban sohasem teljesedhetett ki igazán, életének pedig számos részletét homály fedi.

olvass tovább

Csak még egy dolog!

  • 2014. szeptember 16.

Peter Falk neve mára teljesen egybefonódott Columbo hadnagyéval. Mindenki ismeri és szereti, de vajon azt is tudják, mi volt a híres nyomozó keresztneve? Esetleg miért szemléli olykor kissé ködösen a gyanúsítottakat?

olvass tovább

In memoriam Feleki Kamill

  • 2014. augusztus 21.

Feleki Kamill: Kossuth-díjas színművész, táncos, koreográfus, és nem utolsó sorban nagy nevettető volt. 106 éve született, de nevét örökre a szívébe véste a színház és a nézők is. És persze az egész operett-műfaj. Nyugodjék békében!

olvass tovább

Ma lenne 78 éves Hofi Géza

  • 2014. július 02.

A nagy nevettető, Hofi Géza, Hoffmann Géza néven látta meg a napvilágot 1936.július 2-án, Kőbányán, Budapesten. A Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar humorista, előadóművész, színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a magyar kabaré történetének egyik leghíresebb és legtöbbet emlegetett alakja ma ünnepelné születésnapját, így rá emlékezünk. A magyar kabaréműfaj különúton járó, kiemelkedő népszerűségű mestere volt, aki önálló produkcióival egyéni stílust teremtett.

olvass tovább

In memoriam Jack Lemmon

  • 2014. június 27.

Jack Lemmon olyan sokoldalú színész volt, akinek számtalan hollywoodi klasszikust köszönhetünk. A legemlékezetesebbeket viszont Walter Matthauval hozta össze, akivel legendás színészpárost alkottak. A kétszeres Oscar-díjas művész ma 13 éve hunyt el.

olvass tovább