Kulcsszó keresés /


Tél: amikor egyáltalán nem tudunk öltözködni

  • 2013. december 10.

A tél és a téli ünnepek közeledtét a világ plázásított pontjain kétségtelenül jelzi, hogy a bevásárlóközpontokban a vécétől a felvonókig zümmög, ordít, csörömpöl a dzsingülbellsz, a fák világítanak az utcákon, és az ember Facebook oldalát George Michael "laszt krisztmösz" című örökérvényű karácsonyi eposzával firkálják össze a drága barátok.

olvass tovább

Lincshangulat a közösségi oldalakon

  • 2013. szeptember 13.

Kitört a parasztlázadás az egyik közösségi oldalon – olvasom a hírt jelen újságban. A lázadók azért zúgolódnak, mert imádott regényük megfilmesítéséhez nem imádott színészeiket választották főszereplőknek az alkotók. Nem Magyarországról van szó, nem is a Facebookról, hanem külföldről és a Twitterről, a regény pedig A szürke ötven árnyalata. De most eltekintenék a részletektől, és csak a jelenségről szólnék.

olvass tovább

Ugyanott mindig ugyanazt találod…

  • 2013. szeptember 08.

Azt hiszem valójában nem sokra megyünk azzal a sok bölcsességgel, ami csak úgy, szinte magától terjed, mondjuk a facebookon. Halljuk őket, olvassuk, megállapítjuk, mennyi igazság van bennük, aztán, ahogy Oscar Wilde szerint a leghasznosabban járhatunk el: továbbadjuk őket.

olvass tovább

Fészbukozás: vigyázat, veszélyes üzem!

  • 2013. augusztus 06.

Futó barátságok és örök haragok születnek az össznépi társasjáték során, amelynek neve: Facebook. Az örök barátságok és a futó haragok sajnos jóval ritkábbak. Vajon miért? Talán, mert nem arra és úgy használjuk a közösségi oldalt, amire és ahogyan kellene

olvass tovább

Facebook és a tanár-diák kapcsolat

  • 2013. június 15.

Talán sokunkban felmerült már a kérdés, ha foglalkoztatnak minket a világunk változásai, hogy vajon megváltozott terepen, a közösségi oldalakon hogyan kommunikálunk, mik az előnyök, hátrányok, veszélyek, és javaslatok? Az alábbi cikkben megválaszolom ezeket a kérdéseket, és mindamellett, hogy a tanár-diák kapcsolat a fő téma, a munkahelyi kapcsolatokra is érvényesnek találhatjuk a szempontokat.

olvass tovább

Ördög Nóra az anyaság örömeiről

  • 2013. április 13.

A Philips AVENT hagyományosan félévente rendez találkozót Facebook rajongói számára, és a tegnapi eseményen nagy bejelentést is tettek. Mostantól az AVENT Facebook-oldalán olvasható Ördög Nóra kismamablogja, áprilistól ő veszi át a stafétabotot Dobó Katától.

olvass tovább