Kulcsszó keresés /


Meghalt Liz Taylor

  • 2011. március 23.

79 éves korában, vélhetően szívelégtelenségben elhunyt Elizabeth Taylor, kétszeres Oscar-díjas angol-amerikai színésznő. Taylor két hónappal ezelőtt szívproblémái miatt vonult be a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházba, ahol nem sokkal ezelőtt meghalt.

olvass tovább

Cseh Tamás Archívumot hoz létre az OSZK

  • 2011. január 14.

A 2009-ben elhunyt Cseh Tamás dalainak keletkezés-történetéhez kapcsolódó tárgyi emlékekből, írásos, képi, film- és hangdokumentumokból álló archívum gyűjtésébe kezdett az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK). A digitalizált anyag alkalmas lesz akár akadémiai színvonalú kutatásra, bizonyos részei pedig publikálásra is.

olvass tovább

Itt hunyt el Marilyn Monroe: Elkelt!

  • 2010. szeptember 28.

Elkelt az a ház, melyben Marilyn Monroe elhunyt, méghozzá a kikiáltási ár felett. Amikor valaki egy olyan házat próbál meg eladni, amelyben valamelyik híresség lakott, mindig felbukkan az örök kérdés: Az, hogy egy hírességé volt korábban a ház, elegendő ahhoz, hogy a vevők a zsebükbe nyúljanak?

olvass tovább

Emilio Pucci 2010 őszi/téli kollekció

  • 2010. augusztus 03.

A februári Milánói Divathét egyik legfényesebb és legsikeresebb bemutatója az Emilio Pucci divatházé volt. A 1992-ben elhunyt tervező márkáját az LVMH vásárolta fel 2000-ben, hogy visszaállítsa a nagyszerű tervező márkája fényét, és biztosítsa nevének fennmaradását.

olvass tovább

A Redgrave család

  • 2010. május 04.

Mint a Kennedyket, úgy mintha most a Redgrave családot is átok sújtaná. Szomorú aktualitás, Lynn Redgrave május 2-án, hosszú szenvedés után mellrákban elhunyt.

olvass tovább

Elhunyt Alexander McQueen

  • 2010. február 11.

A negyvenéves divattervezőt holtan találták londoni lakásában ma délután. A Scotland Yard tájékoztatása szerint nincs szó idegenkezűségről, így szinte biztos, hogy a brit designer önkezével vetett véget az életének.

olvass tovább

DIANA: a celebration

  • 2009. február 03.

2009. január 31-től látogatható a Diana: a celebration kiállítás, amely a tragikusan elhunyt walesi hercegnő életét és munkásságát mutatja be. A VIII. kerületi Palotanegyedben található patinás Károlyi-Csekonics Rezidencia méltó helyszíne ennek a csodálatos és felemelő kiállításnak.

olvass tovább

Heath Ledger ördögi sikere

  • 2008. augusztus 25.

A tragikusan elhunyt, halálával legendává váló színész zseniális alakítása járja be a filmvilágot és csodálja közönsége. Félreérés ne essék. Heath Ledger-t nem azért jelölték az Oscar díjra, mert meghalt, hanem azért, mert élővé varázsolta Jokert.

olvass tovább

Elhunyt Yves Saint-Laurent

  • 2008. június 02.

Életének 72-ik évében elhunyt Yves Saint Laurent, a hétköznapi, kényelmes, természetes viseletek atyja. Christian Dior tanítványát pár nappal életműkiállításának megnyitója után, párizsi otthonában érte a halál. 

olvass tovább