Kulcsszó keresés /


Desszert- és kávépillanatok húsvétra

  • 2017. április 17.

A négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőljünk, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezzük a pihenést. Akár együtt vagyunk a családdal, akár szűk körben tartjuk a húsvétot, egy kis kényeztetés még kellemesebbé teszi az ünnepet. Nem is beszélve arról, hogy a locsolók is jobban örülnek egy-egy egyedi finomságnak a szokásos csokitojás helyett.

olvass tovább

Mentás eper krémleves recept

Egyrészt itt a nyakunkon az eperszezon, másrészt pedig egyre szebb és szebb az idő, illetve melegebb a hőmérséklet, így elérkezett a friss, hűsítő krémlevesek ideje. Elsőre talán nem is gondolnánk, de a mentával fantasztikusan fel lehet dobni ezt a már önmagában is nagyon finom levest, ami akár desszertként is megállja a helyét.

olvass tovább

Panna Cotta recept

A Panna Cotta nem véletlenül az egyik legnépszerűbb olasz desszert, hiszen egyszerre gyümölcsös és tejszínesen krémes, arról nem is beszélve, hogy mennyire jól mutat üvegpohárban tálalva. Mindenképpen mellette szóló érv még az is, hogy kifejezetten könnyű elkészíteni, mindössze csak egy kis előrelátásra és türelemre lesz szükségünk, mivel jó pár órát a hűtőben kell állnia.

olvass tovább

Császármorzsa: a hütték sztárja

  • 2017. február 25.

Ferenc József kedvenc édességével ma már főleg az osztrák sípályák hüttéiben találkozunk, pedig az otthonunkban is pillanatok alatt elkészíthető. A MOM Park Paulaner séfjének autentikus receptje segít, hogy valódi császári desszertet varázsoljunk az asztalra.

olvass tovább

Top5: a világ legfurcsább éttermei

Gondolkozott már bárki is azon, hogy milyen lehet egy wc csészéből elfogyasztani a főételt, vagy egy koporsóban ülve kanalazni a desszertet? A következő, igen meglepő tematikájú éttermek tulajdonosai egészen biztosan, hiszen elsőre abszolút bizarrnak tűnő ötletekből születtek vendéglátóhelyek, melyek közül most összegyűjtöttük az öt legérdekesebbet.

olvass tovább

Kezdő konyhatündéreknek: zebra süti

Hiába rendelkezik valaki nagy gyakorlattal a konyhában, és nagyon szeret főzni, gyakran előfordul, hogy a sütéssel hadilábon áll. A sütéshez ugyanis sokszor fontos pontosan követni a recepteket, jól ismerni és gyakorlottan használni a konyhai eszközöket. Vannak azonban olyan desszertek, amelyekhez nem kell különösebben nagy rutin, mégis könnyedén lenyűgözhetjük velük vendégeinket. A zebra süti pontosan ilyen desszert, amihez nem lesz szükségünk sem sütőre, sem pedig sok szabadidőre.

olvass tovább

Fűszeres italok karácsonyra házilag

Télen, a hidegben esik a legjobban a fűszeres ételek és italok fogyasztása, különösen igaz ez az ünnepek idején. A karácsonyi menü mellé nagyon jó ötlet lehet, ha házilag készített italokat kínálunk a családnak és a vendégeknek, amelyek sokszor desszert gyanánt is megállják a helyüket. Összegyűjtöttünk 5 remek ital receptet, amelyeket bárki könnyedén elkészíthet, és egészen biztos, hogy mindenki örömmel fog fogyasztani.

olvass tovább