Kulcsszó keresés /


7 desszert, amit áfonyából készíthetünk

  • 2017. július 07.

Az áfonyának nem csak a színe, hanem az íze is fantasztikus, így minden évben alig várjuk, hogy megérkezzen a nyár, és vele együtt az áfonya szezon. Ebből a mennyei bogyós gyümölcsből rengeteg édességet lehet készíteni, amelyek biztosan mindenkinek ízleni fognak, ráadásul egészen biztos, hogy külsőre sem lesznek utolsók. Íme 7 desszert, amit áfonyából készíthetünk!

olvass tovább

Csokoládé mousse recept

A csokoládé mousse, vagy egyszerűbben csak csoki hab elkészítése nem egy nagy ördöngösség a siker kulcsa leginkább a kiváló minőségű alapanyagokban rejlik. Ha szeretnénk egy gyorsan és könnyen elkészíthető desszertet, amit biztosan mindenki szeretni fog, akkor már meg is találtuk az igazit.

olvass tovább

Csokis-banános pite recept

Egy olyan desszert, ami csokoládét, Nutellát és banánhabot is tartalmaz, egészen biztosan hamar mindenki kedvence lesz. Ráadásul az elkészítéséhez sem kell különösebben nagy konyhai tapasztalat, és csak a legalapvetőbb eszközökre lesz szükségünk. Tökéletes megkoronázása lehet egy hétvégi ebédnek.

olvass tovább

Desszert- és kávépillanatok húsvétra

  • 2017. április 17.

A négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőljünk, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezzük a pihenést. Akár együtt vagyunk a családdal, akár szűk körben tartjuk a húsvétot, egy kis kényeztetés még kellemesebbé teszi az ünnepet. Nem is beszélve arról, hogy a locsolók is jobban örülnek egy-egy egyedi finomságnak a szokásos csokitojás helyett.

olvass tovább

Mentás eper krémleves recept

Egyrészt itt a nyakunkon az eperszezon, másrészt pedig egyre szebb és szebb az idő, illetve melegebb a hőmérséklet, így elérkezett a friss, hűsítő krémlevesek ideje. Elsőre talán nem is gondolnánk, de a mentával fantasztikusan fel lehet dobni ezt a már önmagában is nagyon finom levest, ami akár desszertként is megállja a helyét.

olvass tovább

Panna Cotta recept

A Panna Cotta nem véletlenül az egyik legnépszerűbb olasz desszert, hiszen egyszerre gyümölcsös és tejszínesen krémes, arról nem is beszélve, hogy mennyire jól mutat üvegpohárban tálalva. Mindenképpen mellette szóló érv még az is, hogy kifejezetten könnyű elkészíteni, mindössze csak egy kis előrelátásra és türelemre lesz szükségünk, mivel jó pár órát a hűtőben kell állnia.

olvass tovább

Császármorzsa: a hütték sztárja

  • 2017. február 25.

Ferenc József kedvenc édességével ma már főleg az osztrák sípályák hüttéiben találkozunk, pedig az otthonunkban is pillanatok alatt elkészíthető. A MOM Park Paulaner séfjének autentikus receptje segít, hogy valódi császári desszertet varázsoljunk az asztalra.

olvass tovább

Top5: a világ legfurcsább éttermei

Gondolkozott már bárki is azon, hogy milyen lehet egy wc csészéből elfogyasztani a főételt, vagy egy koporsóban ülve kanalazni a desszertet? A következő, igen meglepő tematikájú éttermek tulajdonosai egészen biztosan, hiszen elsőre abszolút bizarrnak tűnő ötletekből születtek vendéglátóhelyek, melyek közül most összegyűjtöttük az öt legérdekesebbet.

olvass tovább