Kulcsszó keresés /


Julia Child nyomdokain

  • 2014. május 16.

Annak, akinek valaha volt, van, vagy lesz köze a gasztronómiához, volt már a kezében Julia Child szakácskönyv. Az pedig, aki valaha írt vagy írni fog gasztro blogot, látta a Julie&Julia című filmet a nagyszerű Meryl Streeppel és Amy Adams-szel. Vannak kultikus fogásai az amerikai szakácsnőnek, aki egyébként elég nagy rutint szerzett a francia konyhaművészet terén. Ilyen étel a Boeuf Bourguignon, azaz a burgundiai marha. Előre szólok, nagyon kezdők csak kellő lelkesedéssel és egy teljesen szabad napon vágjanak bele az elkészítésébe, mert ez bizony nem egy ötperces művelet.

olvass tovább

Könyvajánló: Púder és tűsarok

  • 2014. február 24.

Agatha Seymour magazinunk női szerzőinek oszlopos tagja, az Életmesék című rovatunk szerzője, Púder és Tűsarok című könyve pedig a Heaven Store népszerű divatblogjából született.

olvass tovább

Interjú Molnár Dorkával

  • 2014. január 27.

Dorka személyére úgy figyeltem fel, hogy az itthoni divatberkekben szinte mindenki róla beszélt, ami kíváncsivá tett. Aztán végigolvastam a blogját, amit mára több mint 40 ezren követnek, és konstatáltam magamban, ez a fiatal lány valóban jól ír, én pedig vele szeretnék dolgozni. Tavaly év októberétől a Stylemagazin.hu csapatát is erősíti, mint divatrovat-vezető, mindemellett tovább építi saját brandjét, a The Sense-t, és nem látok előtte közelebbi határt a csillagos égnél.

olvass tovább

A 12 legjobb 'csináld magad' divatblog

  • 2014. január 15.

A ‘csináld magad’, avagy a DIY mozgalom begyűrűzött a Pinterest-tel mindannyiunk otthonába. Hobbiprojektekkel nem csak az otthonunkat, de a ruhatárunkat is újjávarázsolhatjuk, ha ellessük az ezzel foglalkozó blogok ötleteit! Bátran, és kreatívan!

olvass tovább

10 divatblog, amit követned kell

  • 2013. december 13.

Inspirálódj, szívd magadba, szeresd vagy utáld, utánozd és másold, csodálkozz tátott szájjal, vagy kezeld művészetként. Íme tíz naponta frissülő divatblog, ami minden igényt kielégít!

olvass tovább

Minden bolt egy fedél alatt

  • 2013. november 26.

Nyugaton óriási kultúrája van az online vásárlásnak, nálunk csak az utóbbi pár évben érzékelhető növekvő tendencia ezen a téren, főként a divatbloggereknek köszönhetően, akik előszeretettel mutatnak be külföldről rendelt szettekből álló outfiteket. Az átlag magyar tartózkodik az ilyen típusú shoppingolástól, mert mi van, ha mégsem jó a méret, nem úgy áll, ráadásul a bankkártyás fizetés is éppen eléggé nyugtalanító, inkább irány a pláza, maradjanak a jól megszokott tömegtermékek a befutók.

olvass tovább

Borzalmas befektetés a saját lakás

  • 2013. október 25.

Robert Shiller – aki épp a napokban nyerte el az idei közgazdasági Nobel-díjat – megvizsgálta az amerikai lakáspiac 1890 és 1990 közötti alakulását, pusztán befektetői szemmel, és arra a következtetésre jutott, hogy a lakásbefektetés szinte semmilyen értékelhető reálhozamot nem termel. Mint befektetés, a részvénypiac és a működőtőke beruházás, vagyis ha az ember a saját vállalkozásába fektet, sokkal jobban hoz – írja a Pénzügyi Szemle Online blogja.

olvass tovább