Kulcsszó keresés /


Jó házasságból jöttem

Sok mindentől függ, ki hogyan keres és talál magának társat. A múltunktól éppúgy, mint a jövőnkbe vetett hitünktől. Sebeket ejtünk és szerzünk kapcsolataink során, amelyekkel meg kell küzdenünk, s amelyeket meg kell tanulnunk a helyükön kezelni. A magam részéről abban hiszek, hogy előbb-utóbb mindenki megtalálja azt, akivel kölcsönösen meggyógyítják egymást, hogy aztán boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban folytathassák az életet, aminek végső soron a boldogságról kell szólnia!

olvass tovább

A biztonságos párkapcsolatról

Vágyunk a párkapcsolatra és a biztonságra, amiről azt gondoljuk, majd a másik féltől kapjuk meg. Aztán amikor végre benne vagyunk a szerelmi viszonyban, szinte azonnal megmutatkozik, hogy a feltételezéseink és a tények bizony nem mindig fedik egymást.

olvass tovább

Állandó keresésben

Vannak láthatatlan energiaszálak, amelyek összekötnek minket. Sajnos a láthatatlanságuk miatt (és a tanulási folyamat okán) házasságot kötve gyakran olyan kapcsolatokba bonyolódunk bele, amelyek ugyan minket szolgálnak, de mégsem a mieink, mert bármennyire is szeretnénk, nem kötnek össze azok a bizonyos láthatatlan szálak.

olvass tovább

Válás három gyerekkel

Tapasztalatból mondhatom, hogy a válás akkor sem kellemes dolog, ha csak egymás kezét engedjük el, ha pedig három gyerek sorsára is befolyással van a döntés, meglehetősen megnehezíti az ügy barátságos kimenetelét. Az pedig csak fokozza a nehézségeket, ha nem csupán arról van szó, hogy nem kívánunk tovább együtt élni a másikkal, hanem a jövőképben már itt és most, szerepel egy harmadik fél is.

olvass tovább

Évek óta nem ér hozzá a férje

Manapság nem léteznek erkölcsök – állítják a szingli férfiak és nők egyaránt. Teljesen elfogadott, hogy az emberek kizárólag szexuális kapcsolat kedvéért ismerkednek meg egymással. Nem érdekli őket a párkapcsolat, sőt, senki és semmi nem érdekli őket.

olvass tovább

Azt ígéri, szeretni fog

Várjuk a szerelmet, a rajongást, a számunkra legtöbb boldogságot ígérő párkapcsolatot. Ám amikor olyan ember érkezik az életünkbe, akinek a személyében meglátjuk annak lehetőségét, hogy valódi kapcsolatba kerüljünk, néhány fontos dologról rögtön megfeledkezünk.

olvass tovább

Egy időben a szeretőnél

Nem tudom, mi a hosszú házasság titka, vagy hogy van-e titka egyáltalán. Fogalmam sincs, képesek vagyunk-e egyetlen emberrel szenvedélyes szexuális élettel, szerelemmel, szeretettel leélni az életet, vagy lassan törvényszerű lesz (már a hosszú élettartam és a válás adta szabadság miatt is), hogy mindenki elválik, s hogy két vagy három házasság is belefér az ember életébe.

olvass tovább

Érzelmi kiszolgáltatottságban

Mindannyian kerültünk már méltatlan helyzetbe, méltóságunkon aluli kapcsolatba, mert ahogy az már szinte mindenkinél előfordult: ha ránk talál a szerelem, nem mérlegelünk. Ritkán vagyunk képesek annak látni a másikat, aki. Ha rendkívül tudatosak, éberek vagyunk, s a sors is rajtunk tartja az egyik szemét, esetleg sokszor megégettük már magunkat, és óvatossá váltunk, kikerülhetünk néhány nemkívánatos helyzetet, de persze garancia semmire sincs.

olvass tovább

Nem tud csajozni

Tudom jól, már többször írtam a témáról, de mikor olyan történettel találkozom, amilyenbe még nem futottam bele, muszáj tollat ragadnom és jegyzetelnem. Ki tudja, kinek jön jól a gondolat, akár gyakorlati szempontból, akár csak annyira, hogy elmélkedjen a kérdésen.

olvass tovább