Kulcsszó keresés /


Mivel pótoljuk a búzadarát?

  • 2014. október 11.

A rizsdara a lisztérzékenyek étrendjében is jól használható összetevő, különösen azok számára jó alternatíva, akik a kukoricadara ízét nem kedvelik. A rizs 77% százalék keményítő formájában jelenlévő szénhidrátot, 7-8% fehérjét és 1,3 % zsírt tartalmaz, továbbá 0,6%-a ásványi anyagokból és nyomelemekből áll. Főként foszfort, vasat, magnéziumot, cinket tartalmaz.

olvass tovább

Diétával a szebb bőrért

  • 2014. szeptember 26.

Egy amerikai szakember szerint a szénhidrátokban szegény étrend nemcsak karcsúsít, de az arcbőrt is tisztíthatja. A szénhidrátok étrendbeli korlátozásával kitisztulhat a pattanásos arcbőr, az aknés arcbőrt ugyanis a vér kiugróan magas inzulinszintje is okozhatja: ha csökken a vércukorszint, az hatással lehet a pattanásos bőrért felelős hormonrendszerre.

olvass tovább

6 tipp a totyogód táplálásához

  • 2014. július 24.

Nemrég már beszéltünk az alapokról, hogy mire van szükség egy bölcsődés korú (1-3 éves) kisgyerek kiegyensúlyozott táplálásához. Megígértük, hogy folytatjuk a témát. A mai napra összegyűjtöttünk még 5 pontot, amit ajánlott figyelembe venni csemeténk étrendjének alakításakor.

olvass tovább

Fúziós vega vacsi

  • 2014. május 06.

Van benne egy kis orosz, egy kis ázsiai, meg egy kis indiai. És pofon egyszerű az egész, ellenben sok embert lehet vele jól lakatni. Nem szándékosan húsmentes menü, egyszerűen nem volt most szükség rá. Ha pedig valaki a vegán étrendet követi, annak is könnyen átformálható a recept, az alapanyagokat tekintve.

olvass tovább

Kávétrendek 2014-ben

  • 2014. február 13.

Az egyszerű és gyors megoldások helyett az olyan étel és ital lesz a sikk, amit lassan, saját kézzel készítünk. Míg a slow food már elterjedt jelenség, a kávé geekek csak most ébredeznek. Fontos szempont lesz a fenntarthatóság és egyre népszerűbbek a mutatós kütyük. Többek között ilyen nemzetközi trendek gyűrűzhetnek be hazánkba is, amelyekről február végén André Hoinkis nemzetközi kávészakértő tart előadást a VinCE Budapest Wine Show-n.

olvass tovább

Hassunk a hasunkra

  • 2013. november 27.

A kockahas elmaradhatatlan jelzője a fittségnek. A gyönyörű hasfal kialakításához nem kell mást tenned, csak odafigyelni pár trükkre. Ezeket mutatjuk most meg Nektek.

olvass tovább

Hogyan együk magunkat erősebbé?

  • 2013. július 02.

Habár a testmozgás és a megfelelő alvási szokások nélkülözhetetlenek az erőgyűjtés szempontjából, az optimális étrend is hangsúlyos szerepet kap minden fitneszprogramban. Az ideális ételek fogyasztása nem csak az edzésprogramod teljesítésében van segítségedre, de segít erősebbé is válni.

olvass tovább