Kulcsszó keresés /


Igyunk egészséget reggelire!

  • 2016. november 24.

Az utóbbi időben nagyon sokan lettek a nyers táplálkozás követői. Átállni arra, hogy valóban ne süssünk, főzzünk semmit, egy hosszú folyamat eredménye. Azok pedig, akik a nyers étkezést a mindennapjaikba bevezették, arra buzdítanak mindenkit, hogy valóban csak szépen, fokozatosan álljanak át erre a speciális táplálkozásra. Számtalan előnye van annak, hogy nem éri hőhatás az alapanyagokat. Szerintünk érdemes lenne legalább részben, néhány étkezésnél a nyerskonyha szabályait betartva elkészíteni táplálékunkat.

olvass tovább

Tények és tévhitek az étkezésben. Ezeknek ne dőlj be!

Ugye te is hallottál már arról, hogy a sok gyümölcs bevitel egészségtelen, vagy arról, hogy a tojássárgája koleszterint okoz? Számos tévhit kering a világhálón és köztudatban, ami sokakat félrevezet. Manapság igen nehéz eldönteni, mi a helyes és helytelen, ha egészségesen szeretnénk étkezni. Lássuk hát, milyen állításoknak nem szabad bedőlni!

olvass tovább

26 reggeli a nagyvilágból

  • 2016. július 10.

„Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus.” – tartja a híres mondás. De vajon ez csak a magyarokra jellemző, vagy a többi országban is hasonlóan vélekednek a reggeli étkezés fontosságáról? Meglepő, de nem feltétlenül! Nemcsak mást, de másképp és különböző adagokat szokás fogyasztani a különböző kultúrákban. Az alábbi összeállításban 26 ország 26 tradicionális reggelijét mutatjuk be.

olvass tovább

„Hisztérikus módon, addig álltam ott a WC felett, ameddig már mindenem remegett” – Egy bulimiás lány története

Egyre több ismerősömről derül ki, hogy evészavarokkal, testképzavarral küzd, sokuknál ez az anorexia, bulimia betegségig fajult. A gyanúm, miszerint ebben a közösségi médiának és az általa felmutatott ideáknak hatalmas szerepe van – nemrég kézzelfogható bizonyosságot nyert. Egy 21 éves, pesti egyetemista lány személyében, aki bulimiával küzdött, de még időben kért segítséget, és ma már úton van afelé, hogy maga mögött tudja az étkezési zavarokat.

olvass tovább

Illegális ételek: libamájtól a lárva sajtig

A világ minden pontján meghökkentő étkezési szokásokkal találkozhatunk. Van, ahol nyersen eszik a húst vagy éppen felhasználnak minden növényi és állati eredetű részt. Azonban vannak olyan ételek és készítmények is, amelyek nem csak kulturális hagyománynak örvendenek, de fogyasztásuk más kontinensen egyenes tilos. Lássuk hát az illegális ételek listáját!

olvass tovább

8 finomság kismamáknak

  • 2016. március 30.

A várandósság komoly kihívás, hiszen egy kismamának nem csak a saját egészségére, hanem egy másik, fejlődő kis életre is ugyanúgy vigyáznia kell. „Ilyenkor kettő helyett kell enni” – tartja a mondás, és ez igaz is, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit. A tudatos étkezés elengedhetetlen, hiszen a fejlődéshez szükséges tápanyagokat később nehéz pótolni. Mutatjuk, melyek a legfontosabb finomságok egy leendő anyuka számárára!

olvass tovább

A rettegett koleszterin

  • 2016. március 26.

„Magas a koleszterinszintem” – halljuk számtalanszor. Azok az emberek, akik ilyen problémával küzdenek, általában vigyáznak az ételekkel és gyógyszert szednek. De valóban van kapcsolat az étkezéssel szervezetbe vitt koleszterin és a szívbetegségek között? A koleszterinszint csökkentése más módszerekkel is lehetséges. A kérdéskört Dr. Bezzegh Attila laboratóriumi szakorvossal beszéltük meg.

olvass tovább

Csokit ebédre? Csak nyugodtan, hisz fogyaszt!

  • 2016. február 23.

A csokoládé boldoggá tesz, és elkényezteti érzékeinket. Egy gond van csak vele, hogy erősen hizlal. Legalábbis eddig így tudtuk. De egy csokis finomság akár egy főétkezést is kiválthat, így hozzájárulhat az áhított fogyáshoz.

olvass tovább

Reggelizz úgy, mint egy király? Tévhitek a reggelivel kapcsolatban

  • 2016. január 25.

A reggeli étkezéssel kapcsolatban nagyon sok tévhit él a köztudatban. Fontos tudni, hogy a reggelinél is vannak olyan szabályok, amelyeket érdemes betartani, ha azt akarjuk, hogy jobban induljon a napunk, és hogy lendületünk a nap folyamán végigkísérhessen minket. Most erre szeretné felhívni a figyelmet a Cappy Great Start!, hiszen egy reggeli gyümölcslé vagy gyümölcsital remek választás lehet a reggelink mellé is.

olvass tovább