Kulcsszó keresés /


Jógával a belső békéért és megnyugvásért

  • 2016. szeptember 06.

A korábban poszttraumás stressztől és depressziótól szenvedő Heidi Williams nemi erőszak áldozata, aki a sok szenvedés után a jógában találta meg békességét. Miután majdnem elveszítette hathónapos gyermekét, öngyilkosságot kísérelt meg, végül azonban a jóga újraszínezte életét, most pedig azoknak az embereknek segít, akik hasonlókat élnek át, mint ő egykor.

olvass tovább

Sokkoló előtte-utána képsorozat Szíria legnagyobb városáról

  • 2016. július 11.

2012 július 19-én folyamatos katonai konfrontáció kezdődött Aleppoban, Szíria legnagyobb városában, a szíriai polgárháború következményeként. A hadsereg megállás nélkül bombázta a helikoptereiből a várost, aminek több ezer halálos áldozata volt, és ezreket kényszerített evakuációra. Az UNESCO világörökség részeként nyilvántartott városból csak romok maradtak, de a katasztrofális pusztítás mértékét az előtte-utána képek érzékeltetik leginkább.

olvass tovább

Az orlandói mészárlás emlékére

Nehéz megfelelő szavakat találni a vasárnap hajnalban történt mészárlásra Orlandoban. A kegyetlenséget egy iszlám radikális férfi követte el, aki ötven ártatlan ember életét oltotta ki egy gépkarabéllyal, ötvenhármat pedig megsebesített a floridai, Pulse nevű meleg bárban. Ez a szörnyűség nem egyszerűen súlyosan homofób, vagy szélsőséges radikális terrorista bűncselekmény, hanem az emberiség és az emberség ellen elkövetett, mérhetetlenül aljas, felfoghatatlan tett. Az elkövetőt agyonlőtték a helyszínen, ez azonban nem hoz semmilyen vigasztalást. A következő képsorozaton azt láthatjátok, hogyan emlékezik meg a fél világ - köztük Budapest is - azokról a lelkekről, akik reményeink szerint már egy békésebb és sokkal jobb világban vannak.

olvass tovább

3 nevetséges méregtelenítő diéta

  • 2016. február 19.

„Fogyj öt kilót egy hét alatt ezzel a csodaitallal!” Ehhez hasonló főcímek lepik el az internetet, a cikkben leírt termékkel gyors fogyást, kevés áldozatot, és még annál is kevesebb testmozgást ígérve a fogyni vágyóknak.

olvass tovább

Én az életet választom!

Önmagunkról mesélni a legnehezebb, különösen, ha életünk egy fájdalmas pontját szeretnénk megosztani másokkal. Magyarországon naponta 7 ember lesz öngyilkos, amelynek legnagyobb áldozatait talán azok jelentik, akikhez közel állt az így elvesztett személy.

olvass tovább

Szezonális depresszió

  • 2015. szeptember 10.

Ahogy ősszel hűlni kezd az idő, már nem látjuk annyit a napot, és többet esik az eső, rövidebbek a nappalok és több a sötétben töltött idő, akaratlanul áldozatául esik a körülményeknek a hangulatunk

olvass tovább

A legnagyobb hollywood-i botoxkatasztrófák

  • 2015. június 10.

Igen, tudom, ez egy számtalanszor elővett és csontig lerágott téma. Ám a napokban a kezem ügyébe került Kim Basinger legfrissebb, 2015-ös fotója. Már ő is az áldozatok közé sorolható. Azon áldozatok közé, akik elestek a legnagyobb, hollywood-i botoxkatasztrófákban.

olvass tovább

Tégy a nők elleni erőszak ellen!

  • 2014. november 25.

A napokban nagy port kavartak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kisfilmjei, amelyben azt kívánják ábrázolni sajátságos módon, hogy a nők ellen elkövetett nemi erőszakról nem kizárólag az elkövető tehet, hanem esetlegesen az áldozat is, ha teszem azt éppen ledéren öltözött fel. Nőjogi civil szervezetek tiltakoznak a videók ellen, ma pedig különösképpen aktuális, hiszen a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapja van.

olvass tovább