Kulcsszó keresés /


Az áldozatok mindenkit áldozattá akarnak tenni

Próbálom megérteni mások nézőpontját, célját, élethez való viszonyát. Látni mit, miért tesznek, elfogadni, hogy mások más célokért dolgoznak, más lelkesíti őket és másképp képzelik a világ jövőjét. Ezek között léteznek olyan elképzelések, amelyek közel állnak hozzám, amelyek mögött hasonló életfeladatot, felfogást látok, és léteznek olyanok is, amelyeket igyekszem elfogadni, de egyetérteni nem tudok velük, igaz, nincs is rá szükség.

olvass tovább

Milyen a bőröd és hogyan ápold helyesen? - Egy kozmetikus szemszögéből

Kozmetikusként gyakran tapasztalom, hogy az emberek legtöbbször nincsenek tisztában azzal, hogy milyen a bőrük és azt hogyan kéne megfelelően ápolni. Ezt a problémát tovább fokozza az is, hogy a mai drogériák elérhető polcain, csupán egy leegyszerűsített információ szerint osztályozzák az egyes bőrtípusokat és a betévedt áldozat, aki helytelenül próbálja valamelyik szegényes kategóriába besorolni a saját bőrét, legtöbbször még nagyobb kudarc csapdájában találja magát.

olvass tovább

Top 10: Szívmelengető történelmi pillanatképek

  • 2017. január 12.

Gyerekkorunk óta tényszerűen tanulunk az elmúlt századokról: mikor volt a mohácsi csata, milyen járvány söpört végig Anglián a középkorban, és az mennyi emberáldozatot követelt, stb. A történelemkönyvek képei is kizárólag csatákat, fegyverzeteket, politikusokat mutatnak be, ámde nem szabad elfelejtenünk, hogy a múltban is ugyanannyi érzelem töltötte be az emberek szívét, mint ma.

olvass tovább

Lenyűgöző éjszakai fotók Új-Zélandról

A fotózással, azon belül is leginkább asztrofotográfiával (csillagos, éjjeli égbolt fotózása) foglalkozó Jake és Jo egy évet töltöttek azzal, hogy a csodálatos új-zélandi, éjszakai égboltot lencsevégre kapják. Természetesen egy ilyen cél nagyon sok áldozattal jár, így nem egyszer fordult elő, hogy egész éjszaka, a vérfagyasztó hidegben is azért dolgoztak, hogy a most következő lenyűgöző felvételek elkészülhessenek. A képek láttán azonban mi úgy gondoljuk, hogy abszolút megérte.

olvass tovább

Így mutass jól a fotókon: 9 trükk, amit minden nőnek ismernie kellene

Még egy magabiztos nő, aki teljességében elégedett azzal, amit a tükörben lát, is áldozatául esik olykor-olykor egy előnytelen képnek, amelynek minden apró részletére emlékszik az elkövetkezendő napokban, azon morfondírozva, hogy „Tényleg ilyen vaskos a karom? És miért tűnik úgy, mintha tokám lenne?” Vége a rossz képek korának, íme, kilenc trükk, amivel megtanítjuk, hogyan pózolj a kamerának.

olvass tovább

Páratlan műemlékek, melyek háborús pusztítás áldozatai lettek

  • 2016. szeptember 11.

Éppen egy éve történt, hogy az Iszlám Állam szélsőségesei lerombolták a lenyűgöző szíriai romvárost, a sivatag mátkáját, Palmyrát. Ennek apropóján csokorba gyűjtöttük azokat a történelmi és kulturális nevezetességeket, melyeket már sosem fogunk látni, legalábbis eredeti pompájukban biztosan nem.

olvass tovább

Jógával a belső békéért és megnyugvásért

  • 2016. szeptember 06.

A korábban poszttraumás stressztől és depressziótól szenvedő Heidi Williams nemi erőszak áldozata, aki a sok szenvedés után a jógában találta meg békességét. Miután majdnem elveszítette hathónapos gyermekét, öngyilkosságot kísérelt meg, végül azonban a jóga újraszínezte életét, most pedig azoknak az embereknek segít, akik hasonlókat élnek át, mint ő egykor.

olvass tovább

Sokkoló előtte-utána képsorozat Szíria legnagyobb városáról

  • 2016. július 11.

2012 július 19-én folyamatos katonai konfrontáció kezdődött Aleppoban, Szíria legnagyobb városában, a szíriai polgárháború következményeként. A hadsereg megállás nélkül bombázta a helikoptereiből a várost, aminek több ezer halálos áldozata volt, és ezreket kényszerített evakuációra. Az UNESCO világörökség részeként nyilvántartott városból csak romok maradtak, de a katasztrofális pusztítás mértékét az előtte-utána képek érzékeltetik leginkább.

olvass tovább

Az orlandói mészárlás emlékére

Nehéz megfelelő szavakat találni a vasárnap hajnalban történt mészárlásra Orlandoban. A kegyetlenséget egy iszlám radikális férfi követte el, aki ötven ártatlan ember életét oltotta ki egy gépkarabéllyal, ötvenhármat pedig megsebesített a floridai, Pulse nevű meleg bárban. Ez a szörnyűség nem egyszerűen súlyosan homofób, vagy szélsőséges radikális terrorista bűncselekmény, hanem az emberiség és az emberség ellen elkövetett, mérhetetlenül aljas, felfoghatatlan tett. Az elkövetőt agyonlőtték a helyszínen, ez azonban nem hoz semmilyen vigasztalást. A következő képsorozaton azt láthatjátok, hogyan emlékezik meg a fél világ - köztük Budapest is - azokról a lelkekről, akik reményeink szerint már egy békésebb és sokkal jobb világban vannak.

olvass tovább