Kulcsszó keresés /


Az önbíráskodás zsákutcája

”Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz… “ (Edmond J. Lawrence)

olvass tovább

A méret a lényeg

  • 2017. április 24.

Egy általánosan elfogadott (tév)képzetet cáfolva gyakran szokás hangoztatni, hogy nem a méret a lényeg. Azonban legyünk őszinték, vannak olyan helyzetek, amikor mégiscsak ez az, ami számít. Természetesen érdemes minden esetben a többi tényezőt is figyelembe venni, most azonban összegyűjtöttünk 5 olyan hétköznapi szituációt, amikor igenis kifejezetten a méret a lényeg!

olvass tovább

Te vagy az olcsó játékszerem

Szerelem, odaadás, gondoskodás, mindig csak a második vagyok a saját fontossági sorrendemben, de ez így jó, ez így szép. A szerelmem, a párom, ahogy élvezi… nekem ez a boldogság. Leszek én az ő jófiúja, míg csak akarja.

olvass tovább

Egy okos nő fogja be a száját?

Ma már természetes, hogy mi, nők főiskolára, egyetemre járunk, szerezhetünk diplomát, tanulhatunk nyelveket és tehetünk szert műveltségre - épp úgy, mint a férfiak. Ugyanakkor sokszor a hétköznapi szituációkban azzal kell szembesülnünk: ha egy nő elmondja a véleményét, hozzászól egy fajsúlyos témához, az a férfiak szemében egyenlő a haszontalan okoskodással.

olvass tovább

A párkapcsolatban nincs leigázó, és nincs behódoló

Egy komplett személyiségjegy skálát hozunk felszínre egymásból, tiszta, nemes emberi tulajdonságokért vájkálok benned, élve boncollak kíméletlenül. Értőn kibányászod, felszínre hozod az igazgyöngyöt belőlem, keresed a nem hamisan csillogót, fölöslegesen szemfényvesztőt. Sorban kihelyezem az asztalra, amit belőled hoztam felszínre éppen: felelősségtudat, férfiasság, lovagiasság, gondoskodás, karizma. Rendezgetem őket, mint frissen szerzett ajándékokat, boldog vagyok velük.

olvass tovább

Az új asszisztensed: ŠKODA Superb

  • 2015. szeptember 01.

Képzelj el egy négy keréken guruló irodát. Egy autót, amely hatalmas tereinek köszönhetően kényelmes és hálózatba kapcsolhatósága miatt vezetőjét mindig, utazás közben is elérhetővé teszi. Egy autót, amelyben mindennel, a parkolással, a kiállással, a sávtartással, de még a közlekedési táblák felismerésével is külön asszisztens foglalkozik. Az új Superb megnyerő vonalvezetése, soha nem látott funkcionalitást takar. Az irodád indulásra készen vár.

olvass tovább

Ki mit szakít…

  • 2015. május 07.

A fiú, aki a ballagásom estéjén megjelent nálunk a társasház udvarán, igazi hamisítatlan bölcsész volt. Senki nem értette, miért, de nekem akkor furcsa módon bejött a filozófus alkat, a hátközépig érő hosszú férfivarkocs, a gondolkodó elme, a lábszárig érő tarisznya, és a viseltes vászoning. Az ablakban álltam és őt vártam, közben elmélázhattam a mozdulatsoron, ahogyan apám autómosáshoz készülődött, és mindehhez rituálisan gumicsizmát is öltött. Onnan tudtam, hogy valami végzetesen rendelleneset tapasztalt, hogy hirtelen nem a Skodára irányította a vízágyút, hanem a ház falának támaszkodó biciklit vette célba nagy vehemensen, annak is az ülését. Mindezt leesett állal, nem titkolt, és nem palástolt felháborodással tette, és ugyanilyen tekintettel kiabált be nekem artikulálva, nagy feltűnően, és talán túlságosan hangosan: megjött a bölcsész.

olvass tovább

Apa és anya szerepe a háztartásban

  • 2015. január 17.

A Pick Szeged Zrt. országos, reprezentatív kutatásában arra kereste a választ, hogy milyen formában jelenik meg a gondoskodás a családok hétköznapjaiban, és van-e különbség édesanya és édesapa szerint az egyes foglalatosságok fontossága között. A felmérésből egyértelműen kiderült, hogy a gyermekkel közös élmények, a gyermek nevelése okozza a legtöbb örömet az édesanyáknak, és hogy a gondoskodásra fordított időnek és energiának hála, boldogabbak lesznek a családtagok.

olvass tovább

A jóéjt puszi

  • 2015. január 15.

A gyermek életének első hat éve alapozza meg a szeretet-kultúráját, magatartását, idegrendszeri fejlődését, s mindezt alapvetően meghatározza az anyával való kapcsolata. A simogatás, ölelés és a jóéjt puszi biztonságérzetet és bizalmi légkört teremtenek – és igazi örömet okoz az édesanyáknak és gyermekének. A Conness Strategy kutatócéggel lefolytatott kutatása során a Pick azt vizsgálta, hogy milyen tevékenységek teszik boldoggá az édesanyákat a gondoskodás keretében elvégzett feladatok közül; az első helyen áll a jóéjt puszi.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2014. június 23.

  • 2014. június 23.

A mai napon hagyd el az aggodalmaskodást, maradj távol minden betegségtudattól. Ma végezz bőrkezeléseket, testápolást, wellness. Napi megerősítés: erős vagyok és egészséges testben élek, szeretem az életet.

olvass tovább