Kulcsszó keresés /


Francia oktatási modell, magyar kreativitás

  • 2009. június 05.

A Divat Fővárosának egyik élvonalbeli iskolája Párizs, London, Amerika és Ázsia után három éve már nálunk is elérhető.  A Modart Művészeti és Divatiskolában francia szemléletmód, francia tananyag szerint tanulnak és francia szakképesítést, illetve diplomát szereznek a diákok.

olvass tovább

Toni & Guy

  • 2009. január 26.

Toni és Guy Mascolo a hatvanas évek elején nyitotta meg első fodrászüzletét, de a cég mára az egyik legmeghatározóbb divat és a fodrászat oktatása terén is.

olvass tovább

Nagyon kevés a diplomás Magyarországon

  • 2008. február 28.

A magyar diplomások aránya messze elmarad az OECD országok átlagától - derül ki az OECD Oktatási Körkép 2007 című jelentéséből. Ez egyben cáfolja is azt a mostanában igen elterjedt vélekedést, miszerint a hazai felsőoktatásban túlképzés folyna.

olvass tovább

Síoktatás magyaroknak

  • 2008. február 24.

Miért is emeltem ki, hogy magyaroknak? Mivel hazánk alacsonyabban fekszik, mint ahol síelünk, illetve a legtöbben az íróasztal mellől felkelve indulnak neki a hegyeknek, ezért máshogy kell felkészülni a síelésre, és máshogy kell tanulni ezt a sportot. Ellenben az alpesi országokban már a kisbabák is a hóban játszanak és fel sem merül bennük, hogy télen ne síelnének, és ne iratkoznának be egy síklubba.

olvass tovább