Én nem vagyok olyan nő

Kezdőmondatnak egész jó is ez, nem igaz? Hányszor hangzott már el ez a mondat az én számból is, és biztosra megyek, ha azt mondom, hogy a nők többségétől is. Mert ugye ez egy kurva jó védőháló arra az esetre, ha valaki megpiszkálja a komfortzónánkat. A kérdés csak az, hogy vajon megéri-e ez a felesleges fal?

olvass tovább

Minden időkben szépek akartunk lenni

  • 2017. február 20.

Mi nők, mindig is szerettünk szépek lenni. Mióta a világ a világ ez így volt. Ettől a belső vágytól semmi sem riasztott vissza bennünket. Az aktuális divat egészségkárosító hatásai sem.

olvass tovább

Női szerepkonfliktusok

Vannak esték, amikor megállok egy pillanatra. Ilyen ez a mai is. Vörösborral az éjjeli szekrényemen, a puha ágyba vackolom magam és hagyom, hogy a gondolataim messzire tévedjenek. Mindenki megérdemelné ezeket a lopott órákat, perceket. Ilyenkor pici vagyok, védtelen és törékeny, kontrasztban a világ felé fordított sebezhetetlen arcommal, amely álarcért talán túl sokat is fizetek.

olvass tovább

A nő igazi értéke

Hosszas gondolkozás után jutottam arra az álláspontra, hogy megírom a nőiséggel kapcsolatos gondolataimat. Nőként persze ez másként is tud hatni, de a fő mozgatórugója az volt, amikor a napokban kezem közé akadt egy cikk, ahol arról ír egy fiatalember, hogy mennyire sekélyes is a mai „jó nő” kaszt.

olvass tovább

A sármos nő

Az ember mindig gondol magáról valamit, hogy milyen a külseje, és a végén általában kiderül, hogy az tök nagy hülyeség. Kevés olyan ember van, aki tetőtől talpig tisztában van magával és vállalja mindennel együtt magát. A sármos nőnek ez is az egyik ismertetője. De hogy pontosan mit is takar ez a kifejezés? Nem én találtam ki, de kifejtem...

olvass tovább

A nő három arca

  • 2014. május 15.

Sokakat foglalkoztat a kérdés már a várandósság alatt is, de szülés után biztosan, hogyan élhetők meg egyszerre a szerető - anya – feleség női minőségek, hogyan egyeztethetők össze úgy ezek a szerepek, hogy mindenki megkapja, amire vágyik, hogy senki ne érezze magát háttérbe szorítva. Kellő figyelemmel, szeretettel, önismerettel nem lehetetlen küldetés.

olvass tovább

Napi Üzenet - október 7.

  • 2013. október 07.

A mai napon mutass szeretetet a Nők iránt, (akár férfi akár női testben születtél) a Nőiség Varázslatos Szent napja ez. Ma végezz gyógynövényekkel való terápiákat, vízkúrákat, foglalkozz szellemi fejlődéssel, művelődj. Napi megerősítés: A Női Őserő tápláló forrását elfogadom, tisztelem és gyógyítom.

olvass tovább

Napi Üzenet - január 20.

  • 2013. január 20.

A mai napon a Nőiség szeretetén van a hangsúly: ha nő vagy szeresd, tiszteld a nőiséged, ha férfi, tiszteld a nőket, és mutasd ki törődésed. Ma pihenések, gasztronómiai élvezetek, természetjárás napja van. Napi megerősítés: Befogadó vagyok, tisztelettel tekintek az Életre.

olvass tovább

Íme, a Lanvin téli kollekciója

  • 2011. szeptember 06.

A Lanvin téli kollekciója a nőiség jegyében készült, hiszen a lábaké a főszerep. A kollekcióban most inkább a fekete dominál, de nem kell a hűvösebb hónapokban sem lemondani vörösről vagy mustár sárgáról.

olvass tovább