Kulcsszó keresés /


Abodi Dóra - magyar siker itthon és külföldön

  • 2011. március 09.

Abodi Dóra 2011-es tavaszi-nyári kollekcióját ősszel mutatta be a nagyvilág kifutóján, New Yorkban és Moszkvában. A múlt héten a magyar közönség előtt is felvonultak a kollekció darabjai, a 14. Lakástrend Kiállítás keretein belül.

olvass tovább

Moszkva Európa legmasabb épületéből

  • 2011. március 04.

Európa legmagasabb épületei között tartják számon a moszkvai Naberezsnaja tornyot, melyet a napokban két moszkvai fotós "foglalt el", és fényképezett onnan. Az englischrussian.com szerint illegál volt a cselekedet, lelkük rajta, számunka csak egy a fontos: fantasztikus képek születtek a nappali és az éjszakai Moszkváról.

olvass tovább

Metro2033: Az ember tragédiája Moszkva alatt

  • 2011. február 28.

Dmitry Glukhovsky Metro 2033 című könyve végre magyarul is elérhető, így valószínűsíthetően először a magyar játékpiacon már korábban megjelent játék rajongói fogják a kezükbe venni. Remélhetőleg, tehetjük hozzá, hiszen a vizuális fantázia kiélése után nagyon fontos, hogy áldozzunk egyet az agyi képalkotás előtt is, és erre Glukhovsky könyve tökéletes.

olvass tovább

Múlt ihlette, a jelen megkavarta

  • 2010. december 22.

Nemrég visszatérve Moszkvából Tamash Sharkan-t, rabul ejtette egy klasszikus műtermi munka gondolata. Időtállót akart alkotni, megkeverve egyfajta napi szeszéllyel. Nagyszerű stábot tudott Budapesten össze hozni, megvolt a harmónia, amiben mindenkinek benne van a szakmai része. Egy tudatos arculattal kezdtek, amit később spontán megváltoztattak. A végén egy kis orosz kultúra is belefolyt a történetbe.

olvass tovább

Moszkva megér egy misét

  • 2010. november 24.

Moszkva jól ismert a magyar történelemből, hosszú évtizedekig a magyar vezetők vigyázó szemeiket Moszkvára és vezetőire vetették, így maga a város is kultikus fontossággal bírt számunkra. Ma már ez annyira nincs így, hogy hajlamosak voltunk/vagyunk elfelejteni, hogy a város a Föld egyik legdinamikusabban fejlődő régiója. Az ezerarcú Moszkva következik.

olvass tovább

A cannes-i filmfesztivál, beharangozó

  • 2010. május 08.

Hollywood, Velence, Berlin, Karlovy Vary, Moszkva, Locarno, Cannes. Könnyű kitalálni mi a közös ezekben a városokban. Igen, a teljesség igénye nélkül, mind-mind megdobbantja a filmkészítők és -szeretők szívét. De mindközül Cannes a királynő, immáron 63 éve…

olvass tovább

Replay 2010 Tavasz/Nyár

  • 2010. március 25.

A Replay márkát 1978-ban Olaszországban, azon belül is Asoloban alapították, azóta számtalan országba és városba eljutott, mint például Moszkva, Amszterdam, Párizs, Tokió, Rómá és szerencsére már nálunk is.

olvass tovább

Moszkvai millionaire fair

  • 2008. december 03.

Válság ide, válság oda, az orosz milliárdosokat (szándékosan nem milliomosokat mondtunk) cseppet sem izgatja a világgazdasági válság. Valójában persze a legtöbbjüknek nincs is oka rá. Ezt bizonyítja a moszkvai milliomosok vására.

olvass tovább