Kulcsszó keresés /


Különös vasárnapok

  • 2013. november 24.

A régi vasárnapokon nem történt semmi különleges. Illetve nem gondoltam akkor, hogy az a megszokott légkör ennek a sokévnek a távlatából különlegessé varázsolja a megszokást. Tudod, még mindig érzem a délidő illatát.

olvass tovább

Napi Üzenet - július 10.

  • 2013. július 10.

A mai napon ne ragadj bele emberi játszmákba, és a megszokásaidba, lazán engedd el. Ma csinosítsd a külsődet alkosd meg újult önmagad, pl. új frizura Napi megerősítés: azokat a dolgokat választom, amelyek közelebb visznek a céljaimhoz.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - június 12.

  • 2012. június 12.

Sok olyan kapcsolatot látok magam körül, ahol már sok éve együtt vannak a párok, de mégsem tudják rávenni magukat a házasságra. Jómagam úgy tapasztaltam, hogy a szerelem mindig a kapcsolat elején van a csúcson, és onnét fokozatosan “lefele” tart. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy rosszabbá válik, csupán azt, hogy a szerelem átalakul szeretetté vagy megszokássá, esetleg valami mássá, ami már nem szólaltatja meg a felekben a vágyat, hogy hivatalosan is egymáséi legyenek. Ezért jobbnak látom, ha viszonylag a kapcsolat elején házasságot kötünk. Egy-két év együtt töltött idő elég ahhoz, hogy az ember dönteni tudjon. Ha tényleg ő az igazi, nem szabad tovább várni, ha meg nem, akkor sem…

olvass tovább

Napi Üzenet - május 16.

  • 2012. május 16.

A mai nap legalkalmasabb arra, hogy különböző helyzeteket ösztönösen kezelj, ne megszokásból. Ma nagyon hatékony lehet minden mozgás, sport, edzés, méregtelenítés. Napi megerősítés: minden változás jót hoz az életembe.

olvass tovább

Felkészítés az óvodakezdésre

  • 2011. szeptember 14.

Mindig izgalmas feladat, ha egy gyermek közösségbe kerül. Nehéz az elválás a szülőtől, különösen az Anyától, nehéz az új hely megszokása, az új társakkal való találkozás, nem is beszélve a közösségben előforduló betegségekről. Az erre való felkészülés egy folyamat, amibe vonjuk be gyermekünket is.

olvass tovább

A divat forradalma: a 60-70-es évek

  • 2010. szeptember 01.

Alapvető változásokon ment keresztül a világ társadalma a 60-as és 70-es években. A megszokások felbomlottak, a gondolkodás liberalizálódni kezdett. Új művészek jelentek meg, lázadni valami ellen meg szinte kötelező volt. A nemek közötti határok elmosódásának talán első, leginkább kézzel fogható jelei ezekben az időkben jelentkeztek, gondoljunk csak David Bowie-ra. S mint a társadalmi történések lecsapódási felülete, a divat sem hagyhatta kommentár nélkül a bekövetkező életmódbeli újdonságokat. A konfekcióruházat, mint a tömegdivat manifesztuma bőszen gyártani kezdte az újfajta szabadság termékeit.

olvass tovább