Kulcsszó keresés /


Férfi és nő között a barátság addig működik, amíg nem üti fel a fejét a vonzalom

  • 2023. szeptember 07.

Sokan vitatják, hogy létezik-e férfi és nő között barátság. Azonban hiába vagytok ellenkező neműek, egy őszinte barátságban, már csak a tisztelet miatt sem merül fel annak lehetősége, hogy több legyen köztetek. Ha azonban mégis gyengéd érzelmek alakulnak ki az egyik félben, az igen kockázatos játéknak bizonyulhat. Könnyen összekuszálhatja a szálakat, érdemes alaposan megfontolni, hogy beleugrasz-e egy kapcsolatba egy régi, jó baráttal.

olvass tovább

Az esendőség nem szégyen, mégis ezt gondoljuk

  • 2023. szeptember 05.

Sokszor úgy érezzük, hogy mindazt, ami bennünk van, senki sem érti meg. Küzdünk és harcolunk önmagunk ellen, a belső démonjain ellen. Időközben pedig elfeledkezünk arról, hogy vannak dolgok, amiket éppen elég lenne csak elfogadni és a megfelelő helyre tenni magunkban. Amikor ezt felismertem, rájöttem segíthetek önmagamon, ha eszerint élem az életem. Ezeket a dolgokat fogadtam tehát el magammal kapcsolatban:

olvass tovább

Csak az erősek képesek bocsánatot kérni

A bocsánatkérés nem mindig azt jelenti, hogy a másik embernek volt igaza és te tévedtél. Egyszerűen azt jelenti, hogy többre értékeled a kapcsolatot, mint a saját egodat. Az igazságérzethez való megrögzött, makacs ragaszkodás hozhat pillanatnyi önigazolást, elégedett érzést a sértett félnek, de csupán az igazság nem állítja helyre a békét, nem hozza vissza a bizalmat.

olvass tovább

Hiába a rózsaszín köd, menekülj a kapcsolatból

  • 2023. szeptember 02.

Tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz, sőt, gyakorlatilag lehetetlen racionálisan látni egy kapcsolat elején, amikor még rózsaszín köd lep el mindent, pillangók repkednek a boldogságtól gyomrunkban, és legszívesebben színes cukorkával szórnánk tele az egész világot. Pedig már ilyenkor is vannak figyelmeztető jelek, amelyek arra utalnak, hogy ez a kapcsolat bizony kudarcba fog fulladni – mindössze nem vagyunk hajlandóak ezeket figyelembe venni!

olvass tovább

Szeretlek, csak nem úgy

Ha már elég ideje randizgatsz és több kapcsolatod is volt, akkor szinte egészen biztos, hogy hallottad, vagy mondtad már ki azt a gyomorszorítóan reális mondatot, hogy „szeretlek, csak nem vagyok beléd szerelmes.” De vajon mi lehet az az összetevő, aminek hiányában az egyik fél úgy érzi, hogy muszáj felégetni a hidakat és sutba dobni az amúgy „korrekt módon” szuperáló kapcsolatot?

olvass tovább