Kulcsszó keresés /


Tetovált lány

  • 2012. január 25.

Hideg, hó, történelem, család, siker, gazdagság, őrület, fiatalság, erőszak, rideg bosszú, fura bűnügy, dupla csavar, David Fincher. Talán ennyi elég is lenne. De olyan utalás és szimbólumtömeg, amely a modern kultúraértő számára tripla izgalmat teremt, hiszen ha egy Vonnegut kötet lapjai a tűzben úgy vannak elrejtve, hogy az a néhány szekundum (igaz tovább tart, mint a Harcosok Klubja trükkjei a moziban) elindítja belül a bizsergést, beindul a tudatalatti, pedig akkor még senkiről semmit nem tudunk.

olvass tovább

Kortalan remekművek: Harcosok klubja

  • 2012. január 19.

Nem véletlenül, visszatekerve kezdi. Ha figyelünk a végén egy megoldás, illetve egy kiindulópont megvilágosodva. A mélypont, és a fogyasztás előre vetítve mindazt, amiben most élünk, ahová csak most jutottunk.

olvass tovább

Hidak egymáshoz

  • 2011. szeptember 18.

"A béke nem a konfliktus hiánya, hanem a konfliktus kezelésének képessége" - írta Dan Millman, a Békés harcos útja című könyv világhírű szerzője. Ez a kötet éppen erről szól: miként kezeljük életünk kikerülhetetlen konfliktusait, hogy azok ne robbantsák szét kapcsolatainkat, hanem épülhessünk, erősödhessünk általuk, külön-külön és együtt is?

olvass tovább

Metallicával a tálibok ellen

  • 2010. április 08.

Mi a közös a Metallica, Thin Lizzy és a The Offspring között? Az, hogy ki nem állhatják őket a tálibok. Az amerikai hadsereg legújabb titkos fegyvere - ha nem is a kecskebűvölők módszerével - de úgy tűnik hatásosan kényszeríti menekülésre a tálib harcosokat. És mindenki mást is.

olvass tovább

Oscar 2010. Férfi főszereplők

  • 2010. március 02.

A részeges country énekes? Az szabadságharcos államelnök? Az elmagányosodó kirúgóember? A tűzszerész vagy talán meleg angol professzor? Ki lesz az idei Oscar díj átadójának férfi győztese?

olvass tovább