Kulcsszó keresés /


Egyedülálló nők gyermekvállalása

  • 2013. augusztus 12.

Napjainkban a tapasztalatok alapján egyre későbbre tolódik a nők gyermekvállalása. A jelenséghez az is hozzátartozik, hogy sokan a negyvenedik életévükhöz közeledve is azért vállalnak gyermeket, mert úgy érzik, hogy egyszerűen nem várhatnak tovább egyre hangosabban ketyegő biológiai órájuk miatt. A képet tovább árnyalja, hogy sokszor ez az időszak akkor következik be, amikor a nő egy válást követően egyedülálló, vagy akár már régóta nem talál olyan párkapcsolatot, amelyben úgy érezné, hogy biztonsággal szülhetne gyermeket. A jelenségről a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet szakembereit kérdeztük.

olvass tovább

Kékharisnya Kommandó: Ha a nő nem akar gyereket

  • 2013. július 22.

Magazinunkban új rovatot indítunk Kékharisnya Kommandó néven, amely egyfajta kerekasztal-beszélgetésként funkcionál és olyan közéleti, illetve társadalmi témákat kíván boncolgatni, mint amilyenek érintik és érdeklik manapság a közvéleményt. Íme az első: Ha a nő nem akar gyermeket

olvass tovább

Félelem a női szerepvállalástól

  • 2013. július 18.

Korábban már az anorexia nervosa kapcsán szó esett arról, hogy a kóros soványság milyen egészségügyi következményekkel jár, amely magába foglalja a hormonális változásokat megnehezítve a gyermekvállalást. Nem csak az anorexia, de más evészavar típusok, sőt a klinikai szintet nem elérő zavarok esetén is gyakoriak a gyermekvállalást nehezítő szövődmények. Az evészavarok egészségügyi, és jövendőbeli gyermekvállalással kapcsolatos kockázatait Varga Márta, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet pszichológusa segítségével jártuk körbe, aki saját praxisában számos ilyen betegséggel küzdő páciensnek nyújtott terápiás támogatást.

olvass tovább

A gyermekvállalás hatása a párkapcsolatra

  • 2013. június 14.

Egy kutatás a kilencvenes évekből érdekes kérdést tett fel házaspároknak: „Szükséges-e a gyermek a boldogsághoz?” A válaszadók közel 70%-a felelt igennel, vagyis a megkérdezettek többsége szerint akkor lehet teljes és boldog életük, ha gyermeket vállalnak.

olvass tovább

Napi Üzenet - február 2.

  • 2013. február 02.

A mai nap a termékeny gondolatoké, ötleteké, megoldásoké, gyermekvállalásé. Használd ki a nap előnyeit! Ma foglalkozz kultúrával, művészetekkel, emberi kapcsolatok ápolásával. Napi megerősítés: Friss, új terveket, álmokat alkotok, és tudom, hogy minden jól alakul.

olvass tovább