Kulcsszó keresés /


Csak egy korszak voltam talán

Nem tudom, hányszor fogok még úgy lefeküdni, aludni, hogy úgy érzem, túl vagyok rajtad, és hány olyan ébredésem lesz, ahol az álmomból visszaköszönsz még nekem. Ahol még hallom a hangodat, és érzem az érintésedet. Hamis illúzió csupán, és mégis gyomorszájon vág a reggel, mert nem vagy itt. Nem már nem vagy itt.

olvass tovább

Valaki útra kelt

Mintha doronggal ütötték volna gerincen. A sorok úgy érkeznek az agyába, mint valami felmentő sereg. Mint egy gyors fájdalomcsillapítás, vagy legalábbis egy magyarázat, a bénult érzésre, ami jelenleg átjárja az érzékeit. Valaki útra kelt. Valaki elment, abbahagyta e földi sétát, és szétroncsolt végtagokkal, összezúzott fejjel egy intenzív osztály steril neonfényében pihent le végleg, öntudatlanul, emlékek nélkül, múlt és jelen nélkül.

olvass tovább

Nem elég csak szavakkal szeretni

Szeretlek! A szó, ami egy csapásra változtatja meg a bennünk lévő gondolatokat és érzéseket. De van egy pont, ahol elfogynak a szavak. És ezen a ponton egyszer és mindenkorra megtörik valami, ami addig a mindent jelentette.

olvass tovább

Elfogadlak elmúlás

Sokaknak hoz gyomorszorító érzéseket az ősz beköszönte, én mégis máshogy érzek és a szívemben kellemes mozgolódás lesz úrrá. Hát végre itt van, amire vártam. Köszöntelek téged újra szeptemberi életérzés.

olvass tovább

Már mindent neked adtam

Bevettem a leszarom tablettám, és engedem, hagy fröcsögjön csak az egom, néha arra is szüksége van az embernek, hogy megszabaduljon az elfojtott indulatoktól, ez kevésbé mérgező, mintha bent tartanám, mert az lassan őröl fel. Néha már csak legyintek, és keserű-édes mosoly ül az arcomra, sokszor volt már így. Hányszor járjuk még ugyanazt a táncot, ismétlő lépésekkel? Egyet előre, kettőt hátra. Olyan kimerítő, olyan távoli már a cél, be kell lássam, hogy máshová is vezethet ez az út, nem biztos, hogy arra, amit egykor kettőnknek reméltem.

olvass tovább

„Semmiféle megbánás nem teheti jóvá az elmulasztott lehetőségeket.” – Őszinte gondolatok Charles Dickens-től

Twist Olivér, Karácsonyi ének, Copperfield Dávid, Szép remények. Irodalmi klasszikusok az angol, Charles Dickens-től, aki a viktoriánus kor egyik legnagyobb – ha nem a legnagyobb – írója volt. Műveiben ötvözte a romantika, a realizmus és a naturalizmus irányzatának elemeit. Íme, néhány őszinte gondolat a regényírótól!

olvass tovább

A 10 legjobb hely, ahol az újévet ünnepelheted

  • 2016. december 31.

Egy évben egyszer hagyjuk magunk mögött az óesztendőt és kezdünk újra mindent, tiszta lappal. Már csak azért is megéri emlékezetessé tenni ezt az éjszakát, mert ha elmulasztod, egy évet kell várnod, hogy újra átélhesd! Hogy hol érdemes töltened az idei év utolsó perceit, egyben 2017 legelső pillanatait? A világ tíz, messzi tájait ajánljuk most Neked, ha megvalósításra nem is, álmodozásra és gyönyörködésre mindenképp.

olvass tovább