Kulcsszó keresés /


Brüsszel, tavasszal

  • 2016. március 23.

A belga fővárosból érkező tragikus hírek hallatán, mi is szeretnénk kifejezni együttérzésünket az elhunytak családtagjai, a sebesültek és az ott élő polgárok felé. Egy rendhagyó képgalériával tisztelgünk az Európai Unió székhelye, Brüsszel gyönyörű városa előtt.

olvass tovább

Whitney Houston - Az angyali hang örökké él

  • 2016. február 11.

2012. február 11-én döbbenten és mély fájdalommal fogadta a hírt a világ, miszerint Whitney Houston tragikus körülmények között elhunyt. Bátran kijelenthetjük, hogy Whitney minden idők egyik legnagyobb énekesnője. Pályafutása alatt összesen 415 díjat, illetve kitüntetést vehetett át. Albumaiból több mint 180 millió fogyott világszerte. Emlékezzünk együtt a legendára! Hallgassátok meg magazinunk top tízes Whitney Houston válogatását!

olvass tovább

Őszi különkiadás

  • 2015. október 08.

Több fővárosi helyszínen, a kortárs irodalom legjavából válogatva jelentkezik a Margó Irodalmi Fesztivál „őszi különkiadása” október 8-10. között. A 25 éve elhunyt Ottlik Gézára emlékezeik – mások mellett - Parti Nagy Lajos, Garaczi László és Cserna-Szabó András, jön a Nobel-díjra is esélyes román író, Mircea Cărtărescu illetve a norvég Hilde Østby és rendhagyó irodalmi szerzői estekkel jelentkezik Darvasi László, Térey János és Závada Péter is.

olvass tovább

Temetés, és ami mögötte van…

  • 2015. május 23.

Nem szeretem a temetéseket. Megrendít a dolgok visszafordíthatatlansága. Félelmetes számomra a halál, nem szívesen gondolok rá, és kizárólag buddhista módon vagyok hajlandó kezelni a témát. Senki sem távozik igazán, hiszem, akit pedig szerettünk itt marad velünk. Nem, nem csak az emléke, hanem az energiája maga, hiszem, hogy egy részünk mindig itt van.

olvass tovább

Halálos iramban 7.

  • 2015. április 13.

Egy évvel a londoni események után folytatódik a Toretto család adrenalin dús élete. A nagysikerű film 7. része meghódította és megríkatta a világot. Egy hétvége alatt tarolt, a valaha volt legnézettebb áprilisi film lett, 147 millió dolláros nyitásáról pedig még maguk a film készítői sem mertek álmodni. A novemberben tragikusan elhunyt Paul Walker utolsó, de általa befejezetlen filmje, méltó emléket állít a fiatal színésznek.

olvass tovább

Unchain my heart - Isten veled Joe Cocker!

  • 2014. december 23.

Hetven éves korában elhunyt az érces hangú rocklegenda, Joe Cocker. A Grammy díjas művész tüdőrákban szenvedett. Szegény sorban született, szülei kétkezi munkások voltak, és ő is úgy kezdett el dolgozni, ám a kivételes tehetség mindig utat tör magának. Első sikerei 24 éves korában voltak, de a világhírre a nyolcvanas évekig várni kellett. Összegyűjtöttük nektek kedvenc dalainkat tőle, ezzel búcsúzunk!

olvass tovább

Gyászol a divatvilág: elhunyt Oscar de la Renta

  • 2014. október 21.

A híres divattervező 82 éves korában szenderült örök nyugalomra hosszas, 2006 óta tartó rákbetegsége után. De la Renta nagyívű pályája alatt a filmcsillagok mellett számos first lady-t is öltöztetett, például Jackie Kennedyt, Nancy Reagant, Hillary Clintont, Laura Busht és Michelle Obamát. Klasszikus és elegáns stílusáról vált ismertté. Utódját éppen múlt héten nevezte ki divatháza élére. Mi most a kreációiból összeválogatott képgalériával búcsúzunk a mestertől.

olvass tovább

Kis ház a betondzsungelben

  • 2014. augusztus 15.

Edith Macefield-nek egy millió dollárt ajánlottak a fotókon látható családi házáért, ám az akkor 84 esztendős idős asszony nem adta el 2006-ban a vállalatnak, amely egy hatalmas fitness palotát húzott a családi otthon köré. Edith két évvel később elhunyt, de a ház még ma is áll, és egy ingatlancég birtokában van, aki túrista-látványosságot csinált belőle. Ez a kis ház és a legendás Edith Macefield ihlette az Up című animációs mozifilmet.

olvass tovább

Luxusmárka kifinomult gyerekeknek

  • 2014. május 20.

Az 1944-ben született és 2007-ben elhunyt olasz tervező Gianfranco Ferré luxusmárkái a mai napig nagy népszerűségnek örvendnek és örök időkre beitták magukat a közvéleménybe. A tervező 1970-ben kezdte divat pályafutását, ám 1972-1974 között esőkabátok tervezésébe kezdett.

olvass tovább

Elhunyt Novák Dezső

  • 2014. február 26.

75 éves korában elhunyt Novák Dezső, a magyar labdarúgás egyik legeredményesebb egyénisége, kétszeres olimpiai bajnok, a Ferencváros örökös bajnoka – olvasható az mlsz.hu-n.

olvass tovább