Kulcsszó keresés /


Az idő múlása

  • 2014. december 27.

Olykor a legváratlanabb pillanatokban tör rám egy felismerés. Nem is számítok rá, és egyszer csak örökre belém ég valami tudás, valami érzés. Amikor Attila évzáróján álltam, és szembesültem azzal, hogy ez a kis pöttöm nemrég kezdte az iskolát, most pedig itt állunk, év vége van, és röpül az idő, döbbentem rá arra, hogy az idő múlása számomra csak így kap létjogosultságot.

olvass tovább

Hogyan készíts karácsonyi asztaldíszt?

  • 2014. december 22.

Már megszokhattátok, hogy ha dekoráció és virág kerül szóba, akkor első utunk a Nagymező utcába vezet, ahol Németh Attila üzemelteti az ő kis csodabirodalmát, a szemet gyönyörködtető és illatvarázslattal fogadó Plantomime virágszalont.

olvass tovább

Beszélgetések a kisbabámmal

  • 2014. december 20.

Olvasni mindig jó. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy mit olvasunk éppen. Vannak olyan életszakaszok, amikor szükségszerű, hogy bizonyos könyvek, olvasmányok megtaláljanak bennünket. A babavárás időszaka, ha lehet ilyet mondani, minden korszakunknál még inkább ilyen, hiszen annyi új információt vágyunk megtudni, annyi mindenre szeretnénk előre felkészülni. És vannak igazán remek kötetek ebben a témában, én is egy ilyet szeretnék ma a figyelmetekbe ajánlani.

olvass tovább

Szuperérzékenység

  • 2014. december 15.

Szuperérzékeny gyerek tárggyal kaptunk nemrégiben egy levelet, amit kíváncsian olvastunk. Nem gondoltuk volna ugyanis, hogy ez tényleg egy létező kategória, és nem csak egy jelző. Valóban egy olyan tulajdonság, ami nem is kevés embert érint.

olvass tovább

Karácsonyi tobozmanók

  • 2014. december 13.

Megkezdődött a karácsonyi őrület. Az üzletekben, kávézókban látható karácsonyi dekorációk látványa bennünket sem hagy hidegen. Úgyhogy ezennel ünnepélyesen bejelentjük, hogy mostantól megint karácsonyi lázban fogunk égni mi is, és bár igyekszünk más témákkal is foglalkozni, biztos, hogy gyakran előbukkan majd a kedvenc ünnepünk.

olvass tovább

Örökbefogadás - Beszéljünk róla!

  • 2014. december 01.

Anyának lenni csodálatos. Nem győzzük mondani, leírni. Akinek könnyen adatik meg az élmény, nem is nagyon gondol bele, hogy bizony vannak más utak is. Hosszú évek próbálkozásai, orvosi beavatkozások, lelki küzdelmek, csalódás, beletörődés, újragondolás. És a végén egy felcsillanó lehetőség: örökbefogadás. Egy másik út szülővé válni, azonos és mégis másmilyen kihívásokkal.

olvass tovább

Anna meséje

  • 2014. november 30.

Számomra a gyerekeimmel lenni tanítás. Mindkettő tanít, mindkettő másként tanít. Nyugodtabb, felnőttebb, önálló gyerekek születnek mostanság. Az enyéim is ilyenek. Hívják őket indigónak, aztán meg kristálynak, nem is ez a lényeg, egy a biztos, ők tanító gyerekek, akiktől mi felnőttek is sokat tudhatunk meg saját magunkról.

olvass tovább

Hogyan készítsünk adventi koszorút?

  • 2014. november 29.

Éppen készül véget érni az év tizenegyedik hónapja, hogy átadja a helyét decembernek. Annak a decembernek, amelyet a legnagyobb várakozás előz meg minden évben. A december az valahogy más, hiszen épphogy csak bekopog, máris örülhetünk a Mikulásnak, és a karácsonynak.

olvass tovább

Karácsonyfa rendelésre

  • 2014. november 25.

Pillanatokon belül kezdődik a nagy karácsonyi készülődés, amely - tudjátok rólunk - a szívünk csücske, a legeslegnagyobb kedvenc. a fényesen ragyogó ünnep előtt lelkünk ünneplőbe öltöztetése. No meg a karácsonyi koncertek ideje, színházi előadások szezonja, és közben Mikulás-ünnepség az oviban, suliban, ajándékvásárlás, mézeskalácssütés, miegymás. Édes terhek, amelyek évről évre óriási szervezést igényelnek.

olvass tovább