Kulcsszó keresés /


Így készíts otthon adventi naptárat!

  • 2015. november 30.

Karácsony közeledtével mindenkiben buzognak a kreatív ötletek, előkerülnek az ollók, ragasztók, a csillámporok, a színes szalagok és sablonok. És ha már ennyire eluralkodik rajtunk az alkotásvágy, tegyük be egy karácsonyi dalokból álló lejátszási listát, és készítsünk saját kezűleg adventi naptárat!

olvass tovább

Heti üzenet - A kapcsolatok hálójában

Rohamléptekkel közeledve az ünnepek felé, az adventi időszak beköszöntével úgy gondoltuk, érdemes számot vetnünk, és emberi kapcsolatainknak szentelni egy hetet, amikor még nem szaladgálunk idegbeteg módjára az ajándékok, a fenyőfa és a karácsonyi menü hozzávalói után.

olvass tovább

Mesés karácsonyi hangulat az otthonunkban

  • 2015. november 21.

Megérkeztek a KIKA áruházakba az idei karácsonyi kollekciók, melyek a vanília, cukor, fahéj és gránátalma elnevezést kapták, magukba foglalva mindazt az ünnepélyességet, izgalmat, fűszerességet és teljességet, amely a KIKA minden termékét jellemzi.

olvass tovább

Ajándékkönyv mindenkinek a Gozsdu udvar retró-barlangjában

  • 2014. december 11.

A „régi szép idők” hangulatában, antik/vintage/retró stílusú élményszoba nyílt a napokban a Gozsdu udvar utolsó üresen álló üzlethelységében. A budapesti bulinegyed fellegvárának Dob utcai bejáratánál található helyszínnel ismét egy nagyot dobott a Gozsdu udvar: Olyat hozott létre megint, amilyen még nem volt, ráadásul a kultúra oltárán áldozva.

olvass tovább

Klasszikus vagy újhullámos?

  • 2014. december 08.

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál idén nyolcvan kiállítóval nyitott meg, újdonságként már a Zrínyi utcán is forró, gőzölgő ételeket és italokat kínálnak az árusok. A tradicionális hazai ízek mellett street food, a forralt bor mellett kreatív forró koktélok találhatóak a választékban, ahogy a tér és a környék legjobb bárjai, éttermei is izgalmas téli koktélokkal készültek fel a belvárosba érkező vendégek fogadására.

olvass tovább

Decemberi diéta

  • 2014. december 06.

A december hónap az bizony nem igazán arról híres, hogy hódolunk a fittség oltárán, és pláne nem a diétázásról szól. Hiszen már ilyenkor az advent beköszöntével elkezdjük sütögetni azokat a finomságokat, amelyeket majd a karácsonyi ünnepekkor kóstolunk, próbálunk, letesztelünk előre. A Mikulás sem kevés édességhalmazzal vonul át rénszarvasai nyomán az életünkön, és tényleg hatalmas önfegyelem kell ahhoz, hogy ellenálljunk minden kísértésnek és csak a mandarint meg a diót fogadjuk el. Nem beszélve a karácsonyi bulikról, baráti, munkahelyi összejövetelekről.

olvass tovább

Hogyan készíts adventi naptárt?

  • 2014. november 30.

Ahogy közeledik az advent ideje, előkerül a gondolat, mi legyen idén az adventi naptárral. Ha van valami féltve őrizgetett darab, - akár textilből, akár fából -amelynek a kis zsebei, vagy dobozkái évről évre áhítják a napi ajándékokat, akkor nem is biztos, hogy érdemes tovább olvasnotok.

olvass tovább

Hogyan készítsünk adventi koszorút?

  • 2014. november 29.

Éppen készül véget érni az év tizenegyedik hónapja, hogy átadja a helyét decembernek. Annak a decembernek, amelyet a legnagyobb várakozás előz meg minden évben. A december az valahogy más, hiszen épphogy csak bekopog, máris örülhetünk a Mikulásnak, és a karácsonynak.

olvass tovább

Napi Üzenet - december 1.

  • 2013. december 01.

A mai napon ragyogj az összes nagyszerűségeddel, add a legjobbat magadból. Ma az otthoni varázslatoké, előkészületeké a főszerep, tedd otthonodat szeretettérré. Advent 1. vasárnapja. Napi megerősítés: Tudom, hogy a jövőm ragyogó lesz, megállíthatatlan vagyok.

olvass tovább

Papír kalendáriumok

  • 2013. november 29.

Bizonyára sokat törted a fejed már te is azon, hogyan hozd ki a lehető legolcsóbban az idei évben felmerülő ünnepi költségeket. Ha igen, akkor neked szól ez a cikkünk, melyben olyan adventi kalendáriumokat mutatunk be, amikhez nem kell szinte semmit sem költened, hiszen akár újságpapírból, vagy kartonból is megvalósíthatod.

olvass tovább