Kulcsszó keresés /


25 kreatív csináld magad adventi kalendárium

Te is alig várod a karácsonyt? Lassan már elérkezik a pillanat, amikor hivatalosan is elkezdhetjük számolni a napokat. December elsejétől már alig három hetünk lesz, hogy felkészüljünk a fenyőillatú, gyertyafényes, csilingelő ünnepre. Még mindig tisztán emlékszem rá, hogy mennyire imádtam gyermekkoromban az apró csokikockákat rejtő adventi naptár kis ablakocskáit nyitogatni, és örömmel nyugtáztam, hogy egyre kevesebbet kell aludnom karácsonyig.

olvass tovább

5 dolog, ami miatt érdemes már novemberben a karácsonyra készülni

A karácsonyt illetően többnyire kétféle felfogás létezik: az egyiket képviselők gyakorlatilag az új év első napjától kezdve a következő ünnepet várják és már nyár közepén ajándéklistát írnak, a másik tagjai viszont próbálják minimálisra csökkenteni az ünnep körüli felhajtással való érintkezést, és december közepéig tudomást sem venni a közelgő fenyőillatos hetekről.

olvass tovább

Így készíts otthon adventi naptárat!

  • 2015. november 30.

Karácsony közeledtével mindenkiben buzognak a kreatív ötletek, előkerülnek az ollók, ragasztók, a csillámporok, a színes szalagok és sablonok. És ha már ennyire eluralkodik rajtunk az alkotásvágy, tegyük be egy karácsonyi dalokból álló lejátszási listát, és készítsünk saját kezűleg adventi naptárat!

olvass tovább

Heti üzenet - A kapcsolatok hálójában

Rohamléptekkel közeledve az ünnepek felé, az adventi időszak beköszöntével úgy gondoltuk, érdemes számot vetnünk, és emberi kapcsolatainknak szentelni egy hetet, amikor még nem szaladgálunk idegbeteg módjára az ajándékok, a fenyőfa és a karácsonyi menü hozzávalói után.

olvass tovább

Mesés karácsonyi hangulat az otthonunkban

  • 2015. november 21.

Megérkeztek a KIKA áruházakba az idei karácsonyi kollekciók, melyek a vanília, cukor, fahéj és gránátalma elnevezést kapták, magukba foglalva mindazt az ünnepélyességet, izgalmat, fűszerességet és teljességet, amely a KIKA minden termékét jellemzi.

olvass tovább

Ajándékkönyv mindenkinek a Gozsdu udvar retró-barlangjában

  • 2014. december 11.

A „régi szép idők” hangulatában, antik/vintage/retró stílusú élményszoba nyílt a napokban a Gozsdu udvar utolsó üresen álló üzlethelységében. A budapesti bulinegyed fellegvárának Dob utcai bejáratánál található helyszínnel ismét egy nagyot dobott a Gozsdu udvar: Olyat hozott létre megint, amilyen még nem volt, ráadásul a kultúra oltárán áldozva.

olvass tovább

Klasszikus vagy újhullámos?

  • 2014. december 08.

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál idén nyolcvan kiállítóval nyitott meg, újdonságként már a Zrínyi utcán is forró, gőzölgő ételeket és italokat kínálnak az árusok. A tradicionális hazai ízek mellett street food, a forralt bor mellett kreatív forró koktélok találhatóak a választékban, ahogy a tér és a környék legjobb bárjai, éttermei is izgalmas téli koktélokkal készültek fel a belvárosba érkező vendégek fogadására.

olvass tovább

Decemberi diéta

  • 2014. december 06.

A december hónap az bizony nem igazán arról híres, hogy hódolunk a fittség oltárán, és pláne nem a diétázásról szól. Hiszen már ilyenkor az advent beköszöntével elkezdjük sütögetni azokat a finomságokat, amelyeket majd a karácsonyi ünnepekkor kóstolunk, próbálunk, letesztelünk előre. A Mikulás sem kevés édességhalmazzal vonul át rénszarvasai nyomán az életünkön, és tényleg hatalmas önfegyelem kell ahhoz, hogy ellenálljunk minden kísértésnek és csak a mandarint meg a diót fogadjuk el. Nem beszélve a karácsonyi bulikról, baráti, munkahelyi összejövetelekről.

olvass tovább

Hogyan készíts adventi naptárt?

  • 2014. november 30.

Ahogy közeledik az advent ideje, előkerül a gondolat, mi legyen idén az adventi naptárral. Ha van valami féltve őrizgetett darab, - akár textilből, akár fából -amelynek a kis zsebei, vagy dobozkái évről évre áhítják a napi ajándékokat, akkor nem is biztos, hogy érdemes tovább olvasnotok.

olvass tovább

Hogyan készítsünk adventi koszorút?

  • 2014. november 29.

Éppen készül véget érni az év tizenegyedik hónapja, hogy átadja a helyét decembernek. Annak a decembernek, amelyet a legnagyobb várakozás előz meg minden évben. A december az valahogy más, hiszen épphogy csak bekopog, máris örülhetünk a Mikulásnak, és a karácsonynak.

olvass tovább