Kulcsszó keresés /


Gondolatok Agatha Seymour-tól - Péntek május 25.

  • 2012. május 25.

Bár mindenki a boldogságot keresi, gyakran tapasztaltam azt, hogy a boldogság, mint valamiféle “melléktermék” keletkezik az életben. Mivel nem várok nagy dolgokat “boldogság” címszó alatt, számomra igenis boldogságot jelent a jól elvégzett munka utáni sikerérzet, egy nagytakarítás utáni pihenés, vagy egy hosszan elhúzódó projekt utáni elégedettség. Ezek közül egyik esetben sem a boldogság maga a cél, hanem valamilyen feladatnak a tőlem telhető maximális elvégzése. Számomra ez az elégedettség, a jó teljesítmény boldogsággal jár!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Csütörtök május 24.

  • 2012. május 24.

Sokszor türelmetlen vagyok. Annak ellenére, hogy tudom mindennek megvan a maga ideje. Biztosan tudom, hogy bizonyos emberek és bizonyos élethelyzetek akkor jutnak el hozzám, amikor készen állok rájuk, amikor már tudok mit kezdeni azzal, amit adhatnak. Nem lehet siettetni semmit, még egy szóval, egy gondolattal sem. S bár gyakran sürgetném a dolgok alakulását, kénytelen vagyok csillapítani, nyugalomra inteni magam, tudván, hogy mindenki és minden teszi a dolgát addig, amíg találkoznunk nem kell. Mindenki másnak is érnie kell a találkozásra, csakúgy mint nekem. Minden tökéletes rendben van így a világban.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Szerda május 23.

  • 2012. május 23.

Egy jó barátom több, mint egy évtizeddel ezelőtt elhagyta az országot és külföldön próbált szerencsét. Dolgozott Európában, Amerikában, jelenleg Ázsiában tölt be felelősségteljes pozíciót egy komoly cégnél. Nagy ritkán haza látogat és ilyenkor sokat beszélgetünk. Számomra a legtanulságosabb tapasztalat az ő történetében az, hogy bár az ember nem menekülhet el sehova a múltja és a családi konfliktusai elől, mégis jót tehet, ha kellő távolságból tud tekinteni élete kellemetlen aspektusaira. Van, hogy az eltávolodás, az önállóvá, felnőtté válás segít a megbocsátásban, az elengedésben és a hazatalálásban, ami végre meghozza a belső békénket.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Kedd május 22.

  • 2012. május 22.

Sosem értettem az irigy embereket. Nem tudom, hogy az alaptermészetemből adódik-e vagy egyszerűen csak azzal van összefüggésben a tény, hogy mindig elégedett voltam azzal, amim volt, de sosem vágytam mások vagyonára. Talán az is megbújhat a hozzáállásom mögött, hogy - bár lehet sok pénzt örökölni, lottón nyerni stb. – úgy gondolom, hogy a sikeres emberek nagyon keményen megdolgoznak a javaikért. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaki tartósan a csúcson maradhasson munka, kitartás és elkötelezettség nélkül. Akinek efelől kétségei vannak, annak érdemes egyszer kipróbálni és annyit dolgozni egy nagyobb célért, mint pl. egy bajnok vagy egy jól menő üzletember.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Hétfő május 21.

  • 2012. május 21.

Egy kedves barátom mesélte egyszer, hogy a feleségével úgy kezdődött a kapcsolata, hogy egymás szeretői voltak. Az élet legnagyobb ajándékaként élték meg mindketten a kapcsolatot. Nem voltak elvárásaik egymással szemben, nem hívogatták egymást ha épp nem voltak együtt, mindenki megköszönte, amit kapott és örült, hogy adhatott. Olyan jól működött ez a kapcsolat, hogy egy év múlva összeköltöztek, összeházasodtak és azóta is nagyon boldogan élnek. Szerintem tanítani kellene ezt a hozzáállást!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Vasárnap május 20.

  • 2012. május 20.

Kedvenc nyári italom a lemonádé, persze cukormentes változatban! Rajongok a bodzás, a málnás és citrusos ízesítésűekért. Kiválóan frissítenek, a napi folyadékbevitelről is kellemesebb változatban biztosítanak a sima víznél és nem jelent nagy kiadást.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Szombat május 19.

  • 2012. május 19.

A nyár, a simogató hétvégi napsütés számomra a Római parton elfogyasztott hekket is jelenti. Imádok kint ücsörögni a Duna parton, élvezni a finom ételeket és nagy élvezettel hallgatom mások beszélgetéseit. Tudom, tudom, amolyan megszállott írói magatartás, de egyszerűen nem tudok elmenni az itt hallottak mellett, amint egy izgalmas párbeszédet hallok, jegyzetelek. Egyébként is, mi lehetne érdekesebb a valódi életnél, a hús-vér emberek megnyilvánulásainál?

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Péntek május 18.

  • 2012. május 18.

Egyik reggel rohantam el otthonról. Mondom a páromnak, hogy rettenetesen sietek, nincs is időm a napi program átbeszéléséhez, egyeztessünk később. Öt perc múlva döbbenten észleli, hogy még mindig otthon vagyok és értetlenül számonkér. –“Ha annyira sietsz, miért nem rohansz, miért sminkelsz? - Hogy-hogy miért? –kérdem. Smink nélkül nem lépek ki az utcára! - Nem könnyű a női lét. – állapítja meg végül, de pont ezért a sok őrültségért szeretünk Benneteket!” Hát nem megéri az a reggeli öt perc egy ilyen bókért?

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Csütörtök május 17.

  • 2012. május 17.

Nem értem miért engedik az emberek, hogy a világ legjobb dolgai elsétáljanak mellettük. Ragaszkodnak a feltételekhez, hogy mi, hogyan történjen ahhoz, hogy számukra minden épp ideális legyen. Az ő olvasatukban a dolgok csak így vagy csak úgy történhetnek s ahelyett, hogy élveznék az élet ajándékait, siránkoznak, várják, hogy a helyzet még jobbra forduljon. Aztán mikor a sors elveszi tőlük a lehetőséget, kiderül, hogy fele olyan jó is elég lett volna… Számomra ez olyan, mintha annyira ragaszkodnék a lottó ötöshöz, hogy a négyest (ami szintén százmilliókat) már nem is kellene. Nekem ez is nagyon jól jönne!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Szerda május 16.

  • 2012. május 16.

Azt hiszem sok esetben az ember azért nem tud továbblépni az élet különböző dolgain, feladatain, mert rögtön az ötödik, hatodik vagy sokadik lépéstől kell tervezgetni. Szerintem elengedhetetlen az éppen aktuális, jelenlegi helyzet pontos, reális felmérése. Csak a valódi tényekből lehet dolgozni, a sikert csak igazi alapokra lehet lefektetni. Ha rosszul mérjük fel a lehetőségeinket, ne várjunk reális eredményeket sem!

olvass tovább