Létezik ilyen?

  • 2013. december 06.

A riporter és a riportalany ugyanazon a napon született. P. Szabó István a vasárnapi Jazzy Hungaricum vendége!

olvass tovább

Tavasz

  • 2012. március 24.

Amikor lassan elbúcsúzik a tél, és lassan de biztosan beköszönt a tavasz, mindig eszembe jut az a pillanat, illetve azok a reggelek, amikor a kutyámmal séta közben még néha találkoztunk egy-egy vaddisznóval, hogy azután a következő télig visszaköltözzenek a biztonságot adó erdőbe.

olvass tovább

Budapesti Történetek - Körúti séta

  • 2012. február 16.

A korabeli Budapest, legalábbis így a „Budapest retrót” ezredszer megnézve egészen más világot tartogatott. A körúti séta, a kirakatok nézegetése sok-sok apróságnak és édesanyjának volt megszokott péntek délutáni programja.

olvass tovább

Budapesti Történetek - Tél

  • 2012. február 09.

Noha kicsit megkésve, de megérkezett. Hideggel, hóval, mindennel, ami egyszerre szép és néhol kellemetlen. Stingtől olvastam, hogy az a szép a télben, hogy a gyárvárosokat is gyönyörűvé varázsolja. Éljünk akár a városban, kár vidéken, vagy éppen hegyvidéken, az énekes nem téved.

olvass tovább

Sárik Péter trió a Budapest Jazz Clubban, február 8-án este, avagy hogyan találkozott Richard Bona Ronaldinhoval

  • 2012. február 07.

Persze újabb, immáron megszokott logikai bukfenc a cím, vagy talán különféle kulturális terek találkozása, mégis érdemes elidőzni, legutóbbi Sárik Péterrel folytatott magánbeszélgetésemnél. Azt taglaltuk, hogy miképpen is lehet valaki elismert a maga területén, természetesen sokadszor Maradona példáját említettem, mint olyan zsenijét, aki szerette azt amit csinált, és ezt mindenki azonnal megérezte. Zenei és emberi hitelességről beszélgettünk, amikor is a remek zongorista megosztott velem egy történetet.

olvass tovább

Kortalan remekművek: Budapest Retro 1-2, Balaton Retro

  • 2012. február 07.

Papp Gábor Zsigmond alkotásai manapság egy elavult korszakról tudósítanak, mégis, ha jobban körülnézünk talán mégis érdemes megfigyelni az egy, néhol két fokozattal lassabb világot, amelyben még annak idején még mi is éltünk, sőt akár jól is éreztük magunkat.

olvass tovább

Budapesti Történetek - Béke

  • 2012. január 26.

Tegnap reggel egy galamb repült be a Ferenciek terén az aluljáróba. Nem találta helyét, majd egy rövid légtérbeli sasszé után leült a mozgólépcsők közti részre és figyelt. Nem értette láthatólag, hogy ki hová, és miért le és fel, és miért itt lent. Nem tudom, hogyan alakult további napja, biztosan megtalálta a kijáratot.

olvass tovább