Kulcsszó keresés /


Sajnálom, hogy az életedbe léptem

Állsz az ajtóban, sietek feléd boldogan, de azzal a lendülettel, ahogy odaérek hozzád, le is fagy a mosoly az arcomról, ugyanis te minden érzelem, vagy egy ölelés nélkül, mintha szimplán csak egy ételfutárt vártál volna, betessékelsz az ajtón, nyomsz egy puszit a számra, majd visszamész a konyhába, így üzenve, hogy menjek oda utánad.

olvass tovább

Csonkig égett érzelmeink

Tudod, hogy nem kéne. Nem kellene felvenned, ha hív, nem kellene gyomorremegve várnod, hogy mikor bukkan újra fel és mikor vetheted majd magad megint úgy az ölelésébe, hogy ne számítson semmi más. Nem kellene, ezt tudja az agyad. De a szíved egészen másról győzködi.

olvass tovább

Így lesz szexmentes egy párkapcsolat

Az önmegtartóztatók kapcsolatban élnek, de elutasítanak minden testi érintkezést. Éheztetik magukat, hónapokon éveken át, majd mielőtt végleg elpusztítanák a kapcsolatot, mégis magukhoz vesznek némi szexmorzsát, és a másiknak is dobnak belőle. Az önkéntes éhező sokszor más, természetes testi kontaktust sem visel el. Nehezen tűri, vagy elutasítja az intimitást, az ölelést, a csókokat, a masszázs pedig, mint a testi érintés és szeretetnyelv egyik legbeszédesebb kifejezésmódja, egyenesen taszítja.

olvass tovább

Ha a nő jobban szeret

Egész életünkben szeretni tanulunk. Idővel megtanuljuk, hogy a kedves szavak semmit nem érnek, ha nincs mögöttük valódi, odaforduló figyelem. Egy férfi szavai becézhetnek, cirógathatnak, de az ígéretei nem esküszavak, bármikor elfelejtődnek, mintha sosem lettek volna. A csók lehet forró, de semmit nem pecsétel, a vágy még nem szerelem. Egy férfi társasága lehet ígéretes, de ez még nem biztonság, ölelése még nem védelem, csillogó tekintete még nem elkötelezettség.

olvass tovább

Ezért vagyok egyedül

Azért vagyok egyedül - mondhatnám - mert ez így jó nekem, de ez elcsépelt hazugság, a külvilágnak tett magyarázat lenne csupán és régen talán ezt mondtam volna. Ma már azt mondom, mert most ezt választottam. Nem igaz, hogy nem vágyom én is az ölelésre, nem vágyom szerető, viszonzott érzésekre, gondoskodásra, közös programokra, esténként közös vacsorákra, és nem alkalmi légyottra. Nem igaz, ha azt mondom, nem fáj olykor a magány. Fáj. Néha Piszkosul, de már nem baj, hogy fáj.

olvass tovább

Az ölelés világnapján őket ölelnénk át szorosan

  • 2017. október 15.

Október 15-én tartják az Ölelés Világnapját. Bizonyított tény, hogy az ölelés elengedhetetlen a lélek számára, valamint segíti a mentális egészséget és a fizikai fejlődést. Összeállítottunk egy listát a szerkesztőségben, hogy kik azok a hírességek, akiket mi ölelnénk át a mai napon jó szorosan!

olvass tovább

„Mert szeretsz, s nyugton alhatom” – József Attilára emlékezünk

József Attila ordítva, toporzékolva követelte a feltétel nélküli szeretetet a nőktől, azt a szeretetet, amit a Mamától soha nem kaphatott meg. Egész életében szerelmes volt. Mindössze harminckét évet élt szeretetlenül, nincstelenül, árván, és nem volt neki se istene, se hazája, de mindvégig gyönyörűszép, tiszta szívvel élt. A boldogságot hajszolta sóváran, és mindennél jobban vágyott arra, hogy szeressék. Kenyérre, elismerésre, ölelésre éhezett.

olvass tovább

Virágot Valentinra

  • 2015. február 14.

Valahol ölelés-világrekorddal, máshol tömeges esküvővel, de a Valentin napot a világon szinte mindenhol megünneplik. Mielőtt a kedves olvasó elhúzná a száját, mondván egy újabb nyugatról importált ünnep, mint a Halloween, szögezzük le: a Valentin nap az egymás iránt érzett szerelem és szeretet megünnepléséről szól és tegye a szívére a kezét, aki ezt elítéli vagy erőltetettnek tartja.

olvass tovább