Kulcsszó keresés /


Nyári napforduló és Újhold

És elérkeztünk ehhez a csodálatos, kivételes energiájú nyári napfordulóhoz. A Nap június 20-án 23:43 perckor éri el éves pályája csúcsát, ami idén igazán kivételes és megismételhetetlen energiával köszönt ránk.

olvass tovább

Hogyan lehet érzékeny lelked igazi gyógyító úgy, hogy közben ne mérgezzenek meg mások?

Ha nagyon érzékeny ember vagy, bizonyára észrevetted már, hogy rengetegen szívják az energiádat, sokan fordulnak hozzád és Te nem tudsz nekik nemet mondani, mert alaptermészetedhez tartozik, hogy ott segítesz, ahol csak tudsz. Közben nagyon sokszor úgy érzed, hogy az érzékeny lelkivilágod, számodra néha inkább átok, mint áldás. Az egészséges határok meghúzása fontos, magadat legalább annyira szükséges ápolnod, mint ahogyan azt másokkal teszed.

olvass tovább

4 egyszerű módszer, mellyel a gondolataid megtudják változtatni a világot

Volt olyan, hogy ugyanazt a gondolatot mondtátok ki egyszerre valakivel? Volt olyan, hogy elfogott egy hangulat, érzés valakinek a közelében, miközben az előtte lévő pillanatban teljesen máshogy érezted magad? Ha minden gondolat energia, akkor milyen erős az emberi elme, és valójában mire vagyunk képesek vele? Átélünk olyan érzéseket, érzelmeket, amelyeket szavakkal nehéz leírni. A kutyák ösztönösen tudják, ha valaki jó vagy sem. Hogyan lehetséges ez?

olvass tovább

A megérkezés Teliholdja

Az elmúlt két hétben, az Újholdtól mostanáig eltelt időszakban a lélekben növekedés volt a hangsúlyos, hiszen a Hold dagadóban volt. Június 5-én kerekedett ki teljesen, vagyis érett meg bennünk ezen időben magunkért megtett munkánk. Ez a Telihold most igen kivételes időben és kivételes energiákkal villant fel.

olvass tovább

Az 5 legjobb zsírégető és salaktalanító zöldség

  • 2020. június 02.

A zöldségfélék az emberi táplálkozásban nem csak biológiai energiaforrást jelentenek, hanem a szervezet számára kis energia felvétel mellett sok értékes tápanyagot is. Fogyaszthatók nyersen, sütve, főzve, párolva, önmagukban vagy más zöldségfélékkel, egyéb élelmiszerekkel együtt, így sokféle elkészítési módot kínálnak.

olvass tovább

Mikor van vége egy kapcsolatnak?

Az úton nem kell mindenáron ketten haladnunk. Ahhoz kell igazi kurázsi, hogy észleljük és ki tudjuk mondani: szorongok, elárvult vagyok, és fogalmam sincs hogyan tovább, mégis egyedül haladok tovább. Hátrahagylak téged, aki visszahúz, aki ráül a lelkemre, és lélegezni sem enged. Aki a bőrömbe mélyeszti ragaszkodása karvalykörmeit, aki belőlem szívja az energiát, akivel csak látszólag haladunk, mert ezt vetítjük kifelé szép, színes, szélesvásznú filmen. De az emberek unják már a mozinkat, átlátnak rajtunk, cseppet sem vagyunk hitelesek.

olvass tovább

Kreatív energiák – Honnan és mikor jönnek a nagy ötletek?

Ismerős lehet az alkotói válság? Vagy talán az, amikor egy problémát már minden irányból körbejártunk és nemhogy a megoldást nem tudjuk, de már lassan a kérdést sem? A kreatív energia meglepetésszerűen érkezik hozzánk ajándékba, vagy talán mégsem? Lehetséges, hogy rossz helyen keressük? Nem megfelelő módszerekkel próbáljuk előcsalogatni? Összegyűjtöttünk 16 tréfás gondolatot, a kreatív energiáról.

olvass tovább

Hogyan maradj motivált a hétköznapokban?

  • 2020. május 10.

Valószínűleg mindenkivel elő szokott fordulni, hogy lefekvés előtt, a következő napi teendőket átgondolva világot megváltó terveket szövöget. Majd eljön az új nap, és nem nagyon történik semmi, mert túl sok a teendő és kevés az idő, vagy olyan dolgok jönnek közbe, amire előre nem számítottunk, esetleg még sincs hozzá kedvünk, időnk vagy energiánk.

olvass tovább

Overnight oats – zabkása elvitelre

A zabkását gyakran javasoljuk reggelire, hiszen sokáig eltelít és feltölt energiával, ráadásul rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz. Korán reggel azonban nem mindenkinek van kedve vacakolni az elkészítésével, nekik ajánljuk az alábbi overnight oats recepteket. Előző este öt-tíz perc alatt összedobható ez a finom és tápláló étel, reggel pedig csak kivesszük a hűtőből és akár a munkába is magunkkal vihetjük.

olvass tovább