Kulcsszó keresés /


New Yorkban mutatkoznak be hazánk ígéretes divattervezői

  • 2017. június 12.

Grandpa, INQ, Jurekka, Kata Szegedi, Rienne Creations, Tomcsányi – ezek azok a magyar divatmárkák, melyek kollekciói hamarosan nemzetközi szakemberekből álló zsűri előtt kerülnek bemutatásra New Yorkban. A designereket a Société Fashion Accelerator Program keretében választották ki szlovák, lengyel és cseh tervezőkkel együtt. Közülük végül 6 márka képviselőinek lesz lehetősége részt venni az egyéves mentorprogramban.

olvass tovább

European Fashion Union, Egy platform a tehetséges tervezőknek

  • 2016. szeptember 29.

A European Fashion Union egy alap a fiatal divattervezők számára a világ minden tájáról. Azzal a céllal lett megalapítva, hogy segítse az együttműködést a divat aspektusokban, a divattervezők és más kreatív személyiségek támogatása céljából, hogy fejleszthessék önmagukat és megtalálják a saját stílusukat a divat világában.

olvass tovább

Tavaszi cipőbazár - 5 trend, amit viselni fogsz

  • 2015. október 07.

Azt szeretjük az előttünk álló zord időszakban, hogy közben végig a tavaszra gondolhatunk. A divattervezők gondoskodnak róla legalábbis. Minden valamire való divatbolond beszerezte már a csizmáját télire. Persze nem állítjuk teljes bizonyossággal, ha időközben meglátunk egy-két szigorúan kihagyhatatlan darabot, akkor azt nem fogjuk megvenni. De önuralom is van a világon, kérem. Szóval mindenki fókuszáljon most egy kicsit a tavaszra! Hoztunk nektek néhány szandi-trendet, amit jövőre viselni fogsz! Vagy nem.

olvass tovább

Divat és természet

  • 2015. május 19.

Egy orosz művésznő híres divattervezők kreációit hasonlította a természet színes jelenségeihez. A divatvilág formálói gyakran a körülöttük lévő anyagi világból nyernek inspirációt, így Liliya Hudyakova művésznő párhuzamba hozta az amúgy is valószínűt, kifejezve a divat, a természet, és a kreativitás szorosan összefüggő kapcsolatát. Az eredményként létrejött párosítgatás lerántja a leplet a kifutók, vagy akár a mindennapi élet ruháinak és a természet jelenségeinek tagadhatatlan kapcsolatáról.

olvass tovább

Elle Fashion Show 2015: Divattal a mellrák ellen

  • 2015. április 17.

Idén tavasztól a hazai divatszakma is bekapcsolódik a mellrák elleni küzdelembe. Az Elle magazin felkérésére ugyanis négy dizájner – Dori Tomcsanyi, Maison Marquise, NUDE by NUBU, Zigi – tervezett olyan ruhát, amellyel a mellrák megelőzésére hívják fel a figyelmet. 2015. őszi-téli kollekciójuk mellett ezeket is bemutatják az Elle Fashion Show-n, ahol a legígéretesebb fiatal francia divattervezőket is megismerhetjük.

olvass tovább