Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Szépséghírek
    • Óra & ékszer
    • Celebrity
    • Magyar tervezők
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
  • VJMSTYLE
Trendek:
Téli divat
Életstílus
Friss receptek
Keresd a nőt! - Egyszer csak eldöntöttem, hogy sz*rok bele

Egyszer csak eldöntöttem, hogy sz*rok bele

Keresd a nőt!
Divat & Stílus - Stílusiskola: a fekete tornacipő tíz élete

Stílusiskola: a fekete tornacipő tíz élete

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Átengedni magad újra

Átengedni magad újra

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Miért nem becsülöd meg azt, ami van?

Miért nem becsülöd meg azt, ami van?

Keresd a nőt!
Stylelife - Amit tudnod kell, ha valaki szorongással küzd a környezetedben

Amit tudnod kell, ha valaki szorongással küzd a környezetedben

Stylelife
Keresd a nőt! - Elérhető vagy a szerelem számára?

Elérhető vagy a szerelem számára?

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - 10 dolog, amit csak a magabiztos emberek tesznek

10 dolog, amit csak a magabiztos emberek tesznek

Keresd a nőt!
Divat & Stílus - 10 jel, hogy vásárlásfüggő vagy

10 jel, hogy vásárlásfüggő vagy

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Az erős nők nem veszélyesek, csak tisztában vannak az értékeikkel

Az erős nők nem veszélyesek, csak tisztában vannak az értékeikkel

Keresd a nőt!
Egészség - Új anyagot találtak az Alzheimer-kór kezelésére

Új anyagot találtak az Alzheimer-kór kezelésére

Egészség
Keresd a nőt! - Felépített vágy

Felépített vágy

Keresd a nőt!
  1. Gasztronómia
  2. Starbucks kávékisokos

Starbucks kávékisokos

  • 2015. április 07.
  • Komment

1200 éve része napi rituálénknak, több népcsoport szertartással ünnepli a kávézást, megannyi eljárással számos különféle kávéitalt kérhetünk és készíthetünk otthon is. Sokan a feketére esküsznek, de van, aki inkább tejjel issza az eltérő régiókból származó, a más és más pörkölésű kávébabokból készült frissítőket. A Starbucks kávémestere, Rauzer Zoltán a legfőbb különbségeket mutatja be a kávéfajták és régiók között, emellett a Starbucks tavaszi kávékülönlegességéről, a közepesen erős diós, kakaós ízű Peru-ról mesél.

  Tetszik
0
  Megosztás Küldés

Starbucks kávékisokos - Gasztronómia -  -

Arabica vagy robusta?

Az alapvető különbség, hogy a robusta kevesebb gondozást igénylő növény, szinte bárhol megterem, azonban a belőle főzött kávé gyengébb minőségű. Az arabica kávé sokkal nagyobb odafigyelést igénylő fajta, ám a befektetett munka mindenképp megtérül, hiszen a belőle készített ital aromája, ízvilága, intenzitása sokkal teljesebb, mint a robustáé. A Starbucks italai a világ kávétermésének legjobb 4%-ból, 100%-ban arabica kávéból készülnek, melyet méltányos kereskedelem útján szerez be a kávémárka.

A kávécserje

A kávé évelő növény, általában 3-4 év szükséges, hogy a magból kifejlett növény legyen, melyet folyamatos gondozással bokornagyságúra vágnak vissza, e folyamat nélkül a növény akár 3-4 méterre is megnőne. A kávécserjék az Egyenlítő körüli sávban, a Ráktérítő és a Baktérítő között teremnek, mivel a természeti körülmények itt a legmegfelelőbbek számukra. Ezt a sávot "kávéövként" is említik, hiszen mindhárom kávétermő, afrikai-arábiai, a latin-amerikai és az ázsiai-óceániai régió e területeken helyezkedik el. A kávé, akárcsak a borszőlő, sajátos ízét a régiók különleges természeti adottságainak, mint a talaj, az éghajlat és a tengerszint feletti magasság, illetve a feldolgozás módjának köszönheti.

Magaslatok kávéja az Inka Birodalom szívéből

A latin-amerikai kávétermő régió Közép- és Dél-Amerika országait egyaránt magában foglalja, melyek együttesen a világ legnagyobb kávéellátó területét alkotják. Latin-Amerika rendkívül sokszínű a vulkáni csúcsok, a misztikus inka kultúra, a tápanyagban gazdag fekete talaj, valamint a kávéfákkal teli teraszos domboldalak jellemzik. A régió kávéfajtáinak, így az itt termesztett Peru kávénak a különlegessége, hogy egész évben egyenletes hőmérsékleten, kiegyensúlyozott páratartalom, csapadékmennyiség és napfény mellett 1600 méter tengerszint feletti magasságban nevelik a kávébabokat, melyek ízét nagyban befolyásolják a csonthéjas gyümölcsök, leginkább a dió és a kakaó.

Az itt termesztett és kézzel szedett Peru kávét az úgynevezett nedves eljárással dolgozzák fel. „A már érett, pirosan pompázó kávécseresznyéket először egy kanyargós betoncsúszdán teknőbe öntik, ahol a gravitáció és a súrlódás segítségével megtörik a gyümölcshúst. Ezután erjesztőtartájba engedik a termést, ahol a víz felszínén lebegő szemek eltávolítása után a jó minőségű, lesüllyedt cseresznyéket páratartalomtól, hőmérséklettől függően 18-36 órán át erjesztik, így érve el a különleges, mazsolaszerű aromát” – mondta Rauzer Zoltán.

Erjesztés után a cseresznyék újabb mosáson esnek át, mely során a maradék gyümölcshús is eltávolításra kerül. Az így kapott kávébabokat egy centrifugához hasonlító gép segítségével először megszárítják, majd egy utolsó válogatás után zsákokba helyezik. Szállítás előtt a szemeket meghántolják, mely során a magvakon maradt vékony hártyát eltávolítják. Az Inka Birodalom szívéből származó kávé közepesen testes, melyet a tavasz során a szezon Origin Espresso-jaként kínál a kávézólánc, mellyel a már megszokott italok személyre szabhatók, a diós, kakaós íznek köszönhetően új ízzel gazdagítják a frissítőket.

Starbucks

A Starbucks Coffee Company 1971 óta elkötelezett híve annak, hogy kizárólag megbízható forrásból származó és a legmagasabb minőségű arabica kávét szolgálja fel világszerte. Napjainkban több mint 60 országban jelenlévő Starbucks világelső a minőségi pörkölt kávé előállítása és értékesítése terén. A cég kiváló minőség iránti szilárd elkötelezettsége és határozott irányelvei biztosítják azt, hogy fogyasztóik minden egyes csészében megízlelhessék az egyedülálló Starbucks Élményt. Legyen részese az élménynek, látogasson el kávézónkba vagy a www.starbucks.hu honlapra!

  • kávé peru starbucks

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Tetszik
0
  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Valóban segít-e a kávé a fogyásban? - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Valóban segít-e a kávé a fogyásban?
    • Stylelife
    6 dolog, amit nem tudtál a kávéról - Stylelife, divat, életmód, stílus
    6 dolog, amit nem tudtál a kávéról
    • Stylelife
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
    3+1 étel, amit nem érdemes megfőzni anélkül, hogy kávét tennél bele
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Csábító horoszkóp - Mire indulnak be az egyes jegyek? - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Csábító horoszkóp - Mire indulnak be az egyes jegyek?
    • Stylelife
    A lelki társ nem marad - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    A lelki társ nem marad
    • Keresd a nőt!
    Ne aggódj, megvagyok nélküled - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ne aggódj, megvagyok nélküled
    • Keresd a nőt!
    Ha a bizalom elvész
    Férfiszempont: Amit az élet elvesz, idővel visszaad
    Mindig elengednélek, és mindig visszahívnálak
    Az egyedülállók mentálisan erősebbek?
    Egyedülálló nő megosztaná
    Elérhető vagy a szerelem számára?
    Az újrakezdésről

    Kapcsolódó cikkek

    Valóban segít-e a kávé a fogyásban?

    Valóban segít-e a kávé a fogyásban?

    6 dolog, amit nem tudtál a kávéról

    6 dolog, amit nem tudtál a kávéról

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    3+1 étel, amit nem érdemes megfőzni anélkül, hogy kávét tennél bele

    3+1 étel, amit nem érdemes megfőzni anélkül, hogy kávét tennél bele

    Mindent a kávéról

    Mindent a kávéról

    8 ok, amiért szeretjük a kávét + recept

    8 ok, amiért szeretjük a kávét + recept


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Szépséghírek
    • Óra & ékszer
    • Celebrity
    • Magyar tervezők

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    VJMSTYLE

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2021 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Szépséghírek
      • Óra & ékszer
      • Celebrity
      • Magyar tervezők
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • VJMSTYLE
    • MENSTYLE.HU