STYLELIFE / Gasztronómia


Mi mindenre jó a csokoládé?

Ha csokoládéról beszélünk, akkor elsősorban mindenki a benne lévő rengeteg cukorra, és az ezzel járó elhízásra gondol. Mondhatjuk, hogy ez csak egy szájról szájra terjedő tévhit, mert a csokoládé nem csak, hogy isteni finom, de emellett számtalan jótékony hatással is rendelkezik. Jót tesz a bőrnek, és pozitívan hat a kedvünkre is.

olvass tovább

Viszlát őszi depresszió! – Íme 5 gasztrotipp, ami átmelegíti tested, lelked

  • 2020. október 06.

Az ősz megérkeztével, a ködös, esős napok során nincs is jobb lélekmelengető, mint egy forró, gyümölcsös pite, egy nagy csésze, gőzölgő forrócsoki vagy egy ízletes leves. Most összegyűjtöttünk 5 fantasztikus receptet, melyek tökéletesen illeszkednek az évszak hangulatához, messzire űzik a depressziót és garantáltan átmelegítik testünket és lelkünket.

olvass tovább

6 dolog, amit nem tudtál a kávéról

A mai nap a kávé világnapja. Azt mind tudjuk, hogy a kávé nagyon népszerű a lakosság körében, hiszen pont akkor ad energiát, amikor szükség van rá és a kávé szerelmesei imádják az ízét. Ha szereted a kávét, valószínűleg sok mindent tudsz is róla, mi felsorolunk 6 dolgot, amit jó eséllyel új információ lesz számodra.

olvass tovább

Stresszoldó és nyugtató teák

Egy hosszú, fárasztó nap után, vagy a stressz oldására, és kezelésére nyugodtan készíts magadnak egy nagy bögre gyógyteát, ugyanis bizonyított tény, hogy a gyógyteák nem okoznak függőséget, javítják a kedélyállapotunkat, és emellett segítenek a feszültség enyhítésében is.

olvass tovább

Venison Gusto a Vadhúsmennyország - A magyar termék, amit Bill Gates is imád!

  • 2020. szeptember 22.

Sok mindenre büszkék lehetünk mi magyarok: a C-vitaminra, a helikopterre, a Rubik-kockára, a transzformátorra és még sorolhatnánk. Hazánk már rengeteg maradandó dolgot adott a világnak és megint találtunk valamit, ami felkeltette a világ figyelmét. A fiatal vállalkozó, Ivánácz Gábor fejébe vette, hogy megalkotja a legjobb magyar vadtermékeket, és létrehozza fantasztikus termékcsaládját.

olvass tovább

Pisztáciás-szilvás babka (jeruzsálemi kalács)

A babka szerintem az egyik legelegánsabb kalács. Nagyon sok verziót kipróbáltam már, mind tészta, mind töltelék tekintetében, de a tésztában biztosan ez a Yotam Ottolenghi séftől kölcsönzött verzió a nyerő, a töltelékek közül pedig a pisztáciakrém és a sült szilva keveréke számomra verhetetlen. Levesz mindenkit a lábáról, már az illatával is. És várd ki amíg megkóstolják!

olvass tovább

A legfinomabb almás pite receptje

Az őszi szezon egyet jelent azzal, hogy végtelen mennyiségben készíthetjük az almás ételeket, amelyeket remélhetőleg mindenki imádni fog. Most a tökéletes almás pite titkát szeretnénk elárulni, ami tökéletes desszert lehet a hétvégére.

olvass tovább

Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával, mogyoró- és szójaszósszal

Mivel idén nyáron nem mehetünk távoli vidékekre nyaralni, igy a nyaralást kell idehozni. Ázsia a konyhádban! Ezek a tekercsek igazi jolly jokerek! Nyáron mindent bele lehet tenni, ami a kertben terem vagy amit a piacon „levadászol” aznap. A gyerkőcök is biztosan szívesen fogyasztják, hisz olyan viccesek és színesek. De ha a csajok péntek este átmennek hozzád, akkor is nyerő választás.

olvass tovább

Epres-fehércsokis pite

A fehércsokit az emberek általában vagy imádják vagy teljesen elutasítóak vele szemben. Ha inkább az előbbi csoportba tartozol, akkor most egy csodás receptet hoztunk neked, ami tökéletes választás lesz így az eperszezonban. Sütésre fel, ennek a pitének köszönhetően biztosan rengeteg elismerést fogsz bezsebelni!

olvass tovább