5 túlértékelt turisztika hely, ami helyett mást kéne meglátogatnunk

  • 2015. május 24.

Egy angol író, G.K. Chesterton, azt mondta, hogy egy utazó azt látja, amit lát, míg egy turista azt látja, amiért jött, hogy lássa. És néha ezek a turisztika látványosságok meg sem érik a hosszas sorban állást. Összegyűjtöttük ezeket. Na, nem azt mondjuk, hogy semmiképp ne látogassatok el ide, de vannak olyan látnivalók, amik után értékesebb élményekkel térnél haza.

olvass tovább

A világ legfurcsább épületei

  • 2015. május 19.

A világ teli van szórva különösebbnél különösebb épületekkel. Szinte minden nagyobb városban akad egy furcsa épület, amely vonzza a turistákat. Íme, a 10 legjobb, amelyeket mindenképpen érdemes egyszer felkeresni!

olvass tovább

16 hasznos weboldal utazáshoz

  • 2015. május 18.

A 21. században szerencsére akkor sem vagyunk egyedül, ha éppen a világ másik végének a csücskében tévednénk el. Íme, 16 hasznos weboldal, ami nemcsak segít a tájékozódásban, de egyszerre könnyíti és színesíti a nyaralást, bárhová is vigyen az út.

olvass tovább

Házasok a világ körül

  • 2015. május 14.

Egy finn-norvég házaspár, Samuel és Hildegunn kalandjai akkor kezdődtek, amikor összetalálkoztak egy Hawaii esküvőn. Sorsuk megpecsételődött: hamarosan eljegyezték egymást Párizsban, majd nem sokkal később már a saját esküvőjüket tartották Normandiában. Ekkor döntötték el, hogy másképp is lehet élni: a gyönyörű pár azóta nem nyugszik, inkább bejárják együtt az egész világot.

olvass tovább

19 szuvenír a nagyvilágból

  • 2015. május 13.

Egy utazó, bármerre is járjon a nagyvilágban, szeretne kedves emlékekkel hazatérni. Aki azonban nem vigyáz, könnyen a turistacsapdák egyikében találhatja magát, és megeshet, hogy a hazahozott méregdrága csecsebecse hetekkel később a kukában landol. Szóval ideje elfelejteni a giccses kulcstartókat és a mini Eiffel-torony szobrokat! Most megmutatjuk, milyen minőségi szuveníreket lehet szerezni a világ 19 országából!

olvass tovább

14 nagyváros, ahol buliznod kell

  • 2015. május 12.

Ébresztő! Nem NYC az egyetlen város, ami sohasem alszik! Összegyűjtöttük nektek azt a 14 várost, ahol tudják mi fán terem az igazi bulizás, és egész éjszaka féktelenül tombolhatsz!

olvass tovább

Top 5 látnivaló Amerikában

  • 2015. május 08.

Grand Canyon, Szabadság-szobor, Mount Rushmore. Ezek a látnivalók mindenkinek a listáján megtalálhatóak, amikor Amerikába készülnek. De mik azok a látványosságok, amik ugyanilyen izgalmasak, mégis elkerüli a nép figyelmét?

olvass tovább

Megszívlelendő utazási tanácsok

  • 2015. május 07.

Vannak olyan szakmák, amelyek során gyakran utazhatunk egyik városból a másikba, de ha szerencsénk van, pusztán hobby-ból is sűrűbben repülhetjük át a határt, mint a környezetünkben lévő többi ember. Írásunkban most olyan tippeket, praktikákat olvashattok, amelyek örökre megváltoztatják eddigi kényelmetlen utazós életed.

olvass tovább