6 embertípus, akivel a reptéren találkozhatsz

  • 2016. június 27.

A nyár beköszöntével, egyre többen bátorkodnak repülőgépre ülni, ezt pedig többórás várakozás és ellenőrzés előzi meg, meg sem említve magát az utazási időt. Valószínűleg találkoztatok már az alábbi kasztok mindegyikével, akkor is, ha csak egyszer repültetek, és akkor is, ha minden héten egyszer teszitek azt. Következzen sztereotípiákban nem szűkölködő, humorra hivatott listánk!

olvass tovább

Toulouse, a magyar-belga EB-nyolcaddöntő helyszíne

  • 2016. június 26.

A magyar labdarúgó válogatott sikeres szereplése miatt Franciaország most úgy vonzza a magyarokat, mint édes fagylalt a méheket. Napról napra egyre több honfitársunk kerekedik fel, hogy a helyszínen szurkoljon a nemzeti tizenegy diadalmenetének. Június 26-án, vasárnap Toulouse ad otthont a válogatott következő EB-mérkőzésének Belgium ellen. Aki még nem ismerné a gyönyörű francia várost és a meccs előtt, vagy után kicsit bebarangolná, annak egy kis ízelítőt állítottunk össze érdekességeiről.

olvass tovább

Egy egész kontinens néhány négyzetkilométeren – az Europa Park

  • 2016. június 24.

Nem messze a német-svájci-francia határtól, egy álmos kis baden-württembergi városban, alig néhány négyzetkilométeren bebarangolhatjuk Európát, miközben életre szóló élmények várnak ránk. Az ember egy pillanatra nem figyel oda, s ripsz-ropsz átsétál Svájcból Angliába. Ja, hogy a valóságban nem szomszédosak egymással? Itt az sem gond.

olvass tovább

20 festői szépségű fénykép a különleges Hollandiáról

  • 2016. június 21.

Albert Dros, a holland fotográfus szerint az emberek hajlamosak csukott szemmel elhaladni saját országuk szépsége mellett. Ő legalábbis ezt tette, utazó fotósként úgy gondolta, Hollandia unalmas. Egy év alatt sikerült meggyőznie saját magát ennek ellenkezőjéről, és megosztotta a publikummal azt a negyven, általa készített fotót, amely megváltoztatta a véleményét. Íme, a 20 legjobb!

olvass tovább

10 ikonikus híd a nagyvilágból

  • 2016. június 19.

A hidak logisztikai funkciójukon túl szimbolikus jelentőséggel is bírnak; kapcsolatot teremtenek két egymástól elkülönülő hely, dolog között. Építészeti szempontból a hídépítés egyidős az emberiséggel, így az ódon hidaknak kultúrtörténeti szempontból hatalmas jelentősége van. Listánkban ezúttal tíz legendás hidat mutatunk be szerte a nagyvilágból, melyek ugyan lehet, hogy nem minden esetben régiek, valami miatt mégis hírnevesek.

olvass tovább

Így vásárolj olcsón repjegyet!

  • 2016. június 12.

Kalandvágyó vagy, de a bankszámlád egyelőre nem fedezi világjáró körutas terveid? Nos, sokan vagyunk, akik nem szeretnének lemondani a repülő kényelméről, és gyorsaságáról, ám nem költenénk el fél vagyonunkat egyetlen utazásra. Egy kis ésszel azonban könnyen foglalhatunk elérhető áron repjegyet, és nem kell ellenállnunk Párizs, Tokió, vagy éppen Milánó csábításának.

olvass tovább

A világ legszebb terei

  • 2016. június 09.

Tér. Köztér. Nyilvános terület, mely a városfejlődés során magával a településsel együtt fejlődött, annak szíveként. A téren – agorán, forumon, piazzán, plazán – gyűltek össze a közösség tagjai akár politikai, akár gazdasági, vagy éppen vallási célból. Ezúttal a világ legszebb terei közül mazsoláztunk, melyek minden valamire való utazó bakancslistáján szerepelnek.

olvass tovább

Egy utazó bakancslistája, avagy 20 élmény, amelyet át kell élned életedben

  • 2016. június 05.

Már csak néhány nap, és hivatalosan is itt a nyári szünidő. A legtöbben ilyenkor engedik meg maguknak, hogy elutazzanak néhány napra – vannak, akik külföldön csodálják a világot, mások pedig a belföld szépségeit szippantják magukba. Mi nagyot álmodtunk, és összegyűjtöttük, mik azok a helyek és élmények, ahová el szeretnénk jutni, és amiket meg szeretnénk tapasztalni életünk során.

olvass tovább