Színpompás városok

  • 2017. március 23.

Tavasz közeledtével egyre jobban vágyunk a színekre, a hosszú szürke téli napok után a napsütötte, tarka környezetre. Aki teheti, a természet friss árnyalatait élvezi ki, de sokan vannak, akik valamilyen okból nem tudnak kiszakadni az urbánus környezetből. Ezúttal nekik (is) kedveskedünk a világ leghíresebb színes városainak gyűjteményével.

olvass tovább

Amerikai álom: Ilyen az élet Brooklyn-ban

Megmondom őszintén, mielőtt idejöttünk, meglehetősen felszínes ismereteim voltak New York-ról. Persze tudtam, hogy miket érdemes megnézni, mi az, amit egyszerűen nem szabad kihagyni egy turistának, és nagyjából azt is, hogy milyen részei vannak a városnak, és azok hogyan helyezkednek el.

olvass tovább

Hogyan utazzunk olcsón?

  • 2017. március 07.

Azt hiszem, abban egyetérthetünk, szinte nincs ember, aki ne szeretne utazni, új vidékeket, új embereket megismerni. Sokan azonban a közelibb-távolibb tájakra is csak csoportos társas utak keretén belül mernek elindulni, és ez még a jobb eset. Nagyon sokan vagy nem tudják, hogyan is juthatnának el álmaik úti céljához saját szervezésben, vagy úgy érzik, hogy az utazás egyenlő a megengedhetetlen luxussal, és ezért bele sem vágnak. Pedig ha ismerünk néhány trükköt, vesszük a fáradtságot a saját tervezéshez, és nem ragaszkodunk az utazási irodák kínálatához, olcsóbban is megoldhatjuk a nyaralást.

olvass tovább

Top35: csodás képek a mindig lenyűgöző New York-ról

New York, a város, amely sosem alszik, emberek millióinak álma, az amerikai filmek és sorozatok kedvenc helyszíne, és megannyi dal ihletője. Erről a hatalmas, pezsgő, karizmatikus városról készült képgalériámat ajánlom mindenkinek, aki valaha is el szeretett volna, vagy el szeretne utazni New Yorkba, azoknak, akik már jártak ott, és szeretnének nosztalgiázni, illetve mindazoknak, akiknek hiányzik már a napsütés, a nyár, és a gondtalan sétálgatások egy magával ragadó nagyvárosban.

olvass tovább

Szentpétervár bakancslista

Ahogy egy korábbi posztban említettem, Oroszország rácáfolt az összes negatív sztereotípiámra és mind Moszkva, mind Szentpétervár örökre bevésték magukat a szívembe, és bármikor gondolkodás nélkül visszamennék, arról nem is beszélve, hogy az ország más részeit is mennyire szívesen felfedezném. Ami Szentpétervárt illeti, íme egy pár szuper tenni- és látnivaló, ha van szerencséd eljutni ebbe a csodás cári városba.

olvass tovább

Máltai élménybeszámoló

Pusztán a közeli ismerősi körömből tudnék mondani nyolc-tíz embert gondolkodás nélkül, akik heteket-hónapokat töltöttek Máltán, angolt tanulni, búvárkodni, és biztos ezerszer többet láttak ebből a cuki országból, mint én így, néhány nap alatt. De azért igyekeztem rákapcsolni a felfedezősdire, és az azért nem titok, hogy Málta egy szuperpici kis ország, nemcsak lakosság, hanem terület szempontjából is, úgyhogy azért szerencsére így néhány nap alatt is sok helyre eljutottam végül.

olvass tovább

10 város madártávlatból, ahogy még sosem láttuk őket ezelőtt

Bele sem gondolunk, hogy amikor utazásaink során a városban sétálgatunk, gyakran nem látjuk a teljes képet. A kilátás a földről néha meggátolja, hogy észrevegyük a geometriai csodákat, vagy épp a meghökkentő összevisszaságot. Az orosz Airpano projekt fotósai új perspektívából, a magasból mutatnak be ismert városokat, eddig soha nem látott, lélegzetelállító képeket a szemünk elé tárva.

olvass tovább

Sintra, egy elvarázsolt fantáziavilág

  • 2017. február 13.

Lisszabontól alig 30 kilométerre, északnyugatra egy színes, hangulatos, mesebeli kisváros bújik meg, Sintra. Ez a csöppnyi, de elbűvölő nevezetességekben gazdag település kellemes klímájának, és festői környezetének köszönhetően a portugál királyok nyári rezidenciája lett, s nem véletlenül.

olvass tovább