Mit és mit ne: 9 alulértékelt európai város

Semmi gond nincs azzal, ha az ember életében egyszer el akar jutni az olyan turistaparadicsomokba, mint Barcelona, Firenze vagy London. Mi mégis azt mondjuk, hogy idén nyáron próbálj ki valami mást! Utazz egy kevésbé ismert kisvárosba, ami nem feltétlen hemzseg a külföldi látogatóktól, és fedezd fel az ismeretlen környéket!

olvass tovább

A horoszkópunk szerint, ez a város passzol hozzánk a legjobban

  • 2016. április 24.

Az állatövi jegyünk valamilyen mértékben meghatároz minket, de hogy képes-e megjósolni személyiségünk árnyalatait, hozzáállásunkat, vágyainkat, vagy épp teljesítményünket az élet különböző területeire vonatkozóan? Mondjátok meg ti! Ezen a héten, utánajártunk, a világ melyik városa a számunkra legtökéletesebb úti cél.

olvass tovább

Ciprus, a kettéosztott sziget

  • 2016. április 23.

Ciprus szigete az egyik legizgalmasabb látvány repülőről. Jellegzetes formája mintha lustán nyújtózkodna a Földközi-tenger csillogóan kék keleti medencéjében. „Farkincája” a török partok, az Iskenderun-öböl felé mutat, sugallva történelmi-politikai múltját azoknak, akik érdeklődnek iránta. Földet érve pedig még többet mesél róla.

olvass tovább

A föld legszebb strandjai

  • 2016. április 17.

A TripAdvisor idén is rangsorolta világ legszebb helyeit. Ennek fényében született meg a 2015 Travelers’ Choice Awards díjátadó, ahol több millió vélemény alapján összesítették és díjazták a világ legszebb strandjait is. Figyelembe vették a helyi klímát, a víz átlagos hőmérsékletét, tisztaságát és természetesen a strandok szépségét is. Mondanunk sem kell, hogy a toplistások mind lélegzetelállítóak, de hát nem is mondjuk, inkább nézzétek meg a képeket, hiszen magukért beszélnek!

olvass tovább

Kedvenc filmjeink forgatási helyszínei

  • 2016. április 10.

Számos utazási iroda szervez manapság olyan túrákat, melyek a leghíresebb mozifilmek forgatási helyszíneit járják végig, keresik fel. Az elkövetkező összeállításban jó pár ikonikus helyszín, a hozzájuk kapcsolódó mozifilm és a forgatásokhoz kötődő sztorik, érdekességek közül mazsoláztunk, természetesen a teljesség igénye nélkül.

olvass tovább

Amerika 10 titokzatos vidéke

  • 2016. április 09.

Amerikában igencsak megszaporodtak manapság a hihetetlen történések és az UFO észlelések. A monumentális hegyek, a kies sivatagok és a sötét erdők minden ember fantáziáját megmozgatják – akár hisznek a rejtélyes jelenségekben és a csodákban, akár nem. Most rövid kirándulásra hívunk, melynek során bejárjuk a kontinens 10 legmisztikusabb vidékét – hogy a végén saját maga dönthesse el mindenki, hisz-e a legendákban.

olvass tovább

A világ legszebb kastélyai

  • 2016. április 07.

Mindig azt hiszem, hogy a következő adott lista már könnyebb lesz, mint az előző, de mindig rájövök, hogy ez nem így van, ugyanakkor – ezzel egyenes arányosan – arra is, hogy rengeteg gyönyörűség van ezen a világon. Ezúttal a világ legszebb várai és kastélyai közül mazsoláztam. Nem azt mondom, hogy csak és kizárólag ezek a legszebbek, de hogy benne vannak a leglenyűgözőbbek között, az biztos.

olvass tovább

Tündérvidék Angliában: Bath és a Cotswolds

  • 2016. április 04.

Zöldellő lágy ívű domboldalak, a napsütötte alkonyban az égre rajzolódó öreg templomtornyok, évszázados öreg házak, csendben csörgedező patakok, kecses kőhidak, idilli, békebeli teázók, csillogó veterán autócsodák – mintha csak egy mesebeli tündérvidék lenne. Pedig ez egy létező csoda Anglia délnyugati vidékén.

olvass tovább

30 úti cél a bakancslistádra

  • 2016. április 02.

Vannak olyan csodálatos helyek a világon, amiket minden embernek látnia kellene életében egyszer, ezekből szedtük most egy csokorra valót. Neked mennyi szerepel már a bakancslistádon? Esetleg jártál már valahol az alábbiak közül?

olvass tovább