10 film, amivel felfedezheted a világot

  • 2016. szeptember 24.

Néha a legjobb megoldás, hogy felfedezz egy helyet, ahol még nem jártál, ha megnézel egy filmet, ami ott játszódik. Az Oscar-díjra jelölt Vadontól kezdve egészen Napsütötte Toszkánáig kalauzolunk titeket!

olvass tovább

Egy katasztrófa nyomában

  • 2016. szeptember 23.

Alig egy hónapja, augusztus 24-én volt az évfordulója a világtörténelem egyik legszörnyűbb, ugyanakkor legjobban dokumentált természeti katasztrófájának, a Vezúv Kr. u. 79-es kitörésének, mely elpusztította Pompeiit. A szörnyű kataklizma bár eltörölte a föld színéről a környező településeket, mégis ennek „köszönhető”, hogy a ma embere bepillantást nyerhet az I. század mindennapjaiba. Így aztán az sem meglepő, hogy aki Nápolyban jár, nem hagyja ki a Vezúvot és az általa eltemetett ókori településeket sem.

olvass tovább

Brugge, a flamand ékszerdoboz

  • 2016. szeptember 20.

Azt hiszem, a Teremtő vagy nagyon jó kedvében volt, vagy szerelmes ihletettség szállta meg, minden esetre nagyon „elszaladt” a keze, amikor Nyugat-Flandria legnagyobb városát, a bájos Bruggét (vagy más néven Brugest) megrajzolta. A település számos csatornájával, dinamikus építészeti stílusával egyenesen olyan, mintha csak egy ékszerdoboz lenne.

olvass tovább

10 ikonikus híd a nagyvilágból

  • 2016. szeptember 16.

A hidak logisztikai funkciójukon túl szimbolikus jelentőséggel is bírnak; kapcsolatot teremtenek két egymástól elkülönülő hely, dolog között. Építészeti szempontból a hídépítés egyidős az emberiséggel, így az ódon hidaknak kultúrtörténeti szempontból hatalmas jelentősége van. Listánkban ezúttal tíz legendás hidat mutatunk be szerte a nagyvilágból, melyek ugyan lehet, hogy nem minden esetben régiek, valami miatt mégis hírnevesek.

olvass tovább

10 dolog, amit eddig nem tudtál a Maldív-szigetekről

  • 2016. szeptember 14.

Hamarosan szervezni kell a téli kikapcsolódásokat, márpedig, ha nem vagy a hegyek megszállottja, és nem párásodik be a szemed egy sífelvonó láttán, akkor kizárásos alapon maradnak az egyenlítő közeli helyek. Egy ilyen eszményi környezetben eltölteni 10-12 napot, igazi kiváltság, és biztos lehetsz benne, hogy minden nap eszedbe fog jutni majd a simogató szél, a trópusi illatok és a természet közelsége. Ha nem jártál még ott és a Maldív szigeteket veszed célba, akkor mondunk tíz dolgot, amit eddig nem tudtál a helyről.

olvass tovább

Páratlan műemlékek, melyek háborús pusztítás áldozatai lettek

  • 2016. szeptember 11.

Éppen egy éve történt, hogy az Iszlám Állam szélsőségesei lerombolták a lenyűgöző szíriai romvárost, a sivatag mátkáját, Palmyrát. Ennek apropóján csokorba gyűjtöttük azokat a történelmi és kulturális nevezetességeket, melyeket már sosem fogunk látni, legalábbis eredeti pompájukban biztosan nem.

olvass tovább

New York, a rothadó alma

Nyíregyházán születtem, és bár mind a mai napig szívesen megyek haza a szüleimhez, az ott élő barátaimhoz, és boldog vagyok, amikor meglátom az egykori iskoláimat, világ életemben arról álmodoztam, hogy egyszer Budapestre költözhessek. Amikor érettségi után egyetemen kezdtem tanulni, teljesült a vágyam, és végre a fővárosban kezdhettem élni az életemet.

olvass tovább

A világ 8 legforgalmasabb repülőtere

  • 2016. szeptember 09.

Valljuk be, mindannyian imádunk időnként kiszakadni a megszokottból, és bőröndünket megpakolva repülőre szállni. A statisztikák szerint 2007 óta folyamatosan növekszik az utasok száma a nemzetközi járatokon, ezzel pedig kialakítottak egy listát a világ legforgalmasabb reptereivel.

olvass tovább

A misztikum birodalma - Peru

  • 2016. szeptember 08.

Peru a Földkerekség egyik legvonzóbb turistaparadicsoma. Kevés ország dicsekedhet annyi lélegzetelállító természeti szépséggel és egyedi, misztikus hangulatú ősi emlékhellyel, mint az inkák egykori földje.

olvass tovább

A Távol - Kelet csodái

  • 2016. szeptember 07.

Weerapong Chaipuck fotóin keresztül csodálhatjuk most meg Ázsia misztikus, távoli világát, melynek minden szeglete rejtély lehet az európiai ember számára. Tekintsétek meg lenyűgöző képgalériánkat!

olvass tovább