14 nagyváros, ahol buliznod kell

  • 2016. május 27.

Ébresztő! Nem NYC az egyetlen város, ami sohasem alszik! Összegyűjtöttük nektek azt a 14 várost, ahol tudják mi fán terem az igazi bulizás, és egész éjszaka féktelenül tombolhatsz!

olvass tovább

Egy különleges időutazás – Isztambul

  • 2016. május 25.

Amikor a Teremtő Isztambult megálmodta, aludt néhány napot a megalkotásra, hogy a nagy mű a tökéletesnél is tökéletesebb legyen. Aztán munkához látott: vett mindenből egy keveset – keleti hangulat, nyugati közelség, fűszeres illatok, a művészettörténet legizgalmasabb stílusai, a történelem legvibrálóbb korszakai – jól összerázta, majd mindezt Európa és Ázsia határára dobta. Mi pedig azóta is élvezzük.

olvass tovább

Top 5 látnivaló Amerikában

  • 2016. május 18.

Grand Canyon, Szabadság-szobor, Mount Rushmore. Ezek a látnivalók mindenkinek a listáján megtalálhatóak, amikor Amerikába készülnek. De mik azok a látványosságok, amik ugyanilyen izgalmasak, mégis elkerüli a nép figyelmét?

olvass tovább

Top 15: Tündérmesébe illő települések

  • 2016. május 16.

Mindannyiunkkal megesik, hogy legszívesebben elmenekülnénk az örökké zajos városi élet elől, és egy csendes, nyugodt helyen töltenénk fel lemerült testünket és lelkünket. A jó hír az, hogy kedvenc meséink képzeletbeli helyszínei léteznek, és kedvünkre látogathatjuk őket, ha egy kis ön-időre vágyunk. A Bored Panda top 15-ös listája következik.

olvass tovább

A világ legkülönlegesebb útjai

  • 2016. május 12.

Az utazásban általában a végcél a legizgalmasabb, bár előfordul, hogy már maga az odavezető út is lenyűgözi az embert, pláne, ha az olyan híres, elbűvölő, elképesztő, esetleg vérfagyasztó, mint alábbi felsorolásunk prominens képviselői. Ezek az utak már-már ikonikusak, ahol lényegében nem is a végcél a lényeg, hanem maga az út, melyen végigmenni – nagy valószínűséggel – mindannyiunk titkos vágya.

olvass tovább

Mit és mit ne: 9 alulértékelt európai város

Semmi gond nincs azzal, ha az ember életében egyszer el akar jutni az olyan turistaparadicsomokba, mint Barcelona, Firenze vagy London. Mi mégis azt mondjuk, hogy idén nyáron próbálj ki valami mást! Utazz egy kevésbé ismert kisvárosba, ami nem feltétlen hemzseg a külföldi látogatóktól, és fedezd fel az ismeretlen környéket!

olvass tovább

A horoszkópunk szerint, ez a város passzol hozzánk a legjobban

  • 2016. április 24.

Az állatövi jegyünk valamilyen mértékben meghatároz minket, de hogy képes-e megjósolni személyiségünk árnyalatait, hozzáállásunkat, vágyainkat, vagy épp teljesítményünket az élet különböző területeire vonatkozóan? Mondjátok meg ti! Ezen a héten, utánajártunk, a világ melyik városa a számunkra legtökéletesebb úti cél.

olvass tovább

Ciprus, a kettéosztott sziget

  • 2016. április 23.

Ciprus szigete az egyik legizgalmasabb látvány repülőről. Jellegzetes formája mintha lustán nyújtózkodna a Földközi-tenger csillogóan kék keleti medencéjében. „Farkincája” a török partok, az Iskenderun-öböl felé mutat, sugallva történelmi-politikai múltját azoknak, akik érdeklődnek iránta. Földet érve pedig még többet mesél róla.

olvass tovább

A föld legszebb strandjai

  • 2016. április 17.

A TripAdvisor idén is rangsorolta világ legszebb helyeit. Ennek fényében született meg a 2015 Travelers’ Choice Awards díjátadó, ahol több millió vélemény alapján összesítették és díjazták a világ legszebb strandjait is. Figyelembe vették a helyi klímát, a víz átlagos hőmérsékletét, tisztaságát és természetesen a strandok szépségét is. Mondanunk sem kell, hogy a toplistások mind lélegzetelállítóak, de hát nem is mondjuk, inkább nézzétek meg a képeket, hiszen magukért beszélnek!

olvass tovább