A csodálatos Maldív-szigetek

  • 2015. november 29.

Az Indiai-óceán közepén található a Föld egyik utolsó paradicsoma, a mintegy 1200 apró szigetecskéből álló Maldív-szigetek. A szigetországot tulajdonképpen valamivel több mint 26 atoll  alkotja. Az atoll elnevezés a maldív nyelvből származik, és gyűrű vagy koszorú alakú korallzátonyok által körülhatárolt lagúnákat jelent.

olvass tovább

Lélegzetelállító fotók egy okostelefon segítségével

Az utazás szerelmesei tudják mit jelent megörökíteni egy-egy különleges pillanatot. Ma már ehhez nem is szükséges profi fényképezőgép, legalábbis Guido Gutiérrez Ruiz szerint, aki megmutatja a világot a telefonja segítségével, nem is akármilyen módon. Képgalériánkban megtekinthetitek a szemkápráztató fotókat.

olvass tovább

Hálaadás

  • 2015. november 26.

Amerika talán legigazibb ünnepe Hálaadás napja, melyet minden évben november utolsó csütörtökjén ünnepelnek. A család összegyűlik erre a napra és közösen mondanak hálát a termés áldásáért és az eltelt évért, mindemellett pedig néhány hagyománynak is hódolnak.

olvass tovább

Európai street food útmutató

  • 2015. november 25.

Ha igazán el akarsz merülni egy-egy ország konyhájának ízvilágában, ne háromfogásos menüket rendelj elegáns éttermekben, én az utcai pavilonokban árult finomságokra esküszöm. Első ránézésre talán bizarrnak tűnhetnek ezek az ínyencségek, de ízük garantáltan kárpótolni fog mindennemű optikai hátrányért.

olvass tovább

Seprűnyélen az isteni Garbo?

  • 2015. november 16.

Az ünnepi időszakban boszorkányos Luca-napi programokkal, filmcsillag-túrákkal,édes finom fika-szünetekkel vár Stockholm, ahol akár még az ünnepekre is bevásárolhatsz!

olvass tovább

Japán nemzeti ünnepek

  • 2015. november 08.

A japán fesztiválok ugyanolyan ünnepi alkalmak, mint nálunk a piros betűs napok. Számos ünnep gyökere egészen régre visszanyúlik, de sok fesztiválon már annyit alakítottak, hogy egy kicsit sem hasonlít a múltbéli valójához. Lássuk a leghíresebbeket!

olvass tovább

20 ország, ahova egyszer el akarunk jutni

  • 2015. november 07.

A Condé Nast Taveler magazin minden évben, az olvasói szavazatok alapján összeállítja azoknak az országoknak a listáját , melyekbe mindenképpen szeretnénk legalább egyszer ellátogatni életünk során. Zsinórban ötödjére végez az élen Olaszország, de nézzük a lista többi helyezettjét is! Ti hány helyre jutottatok már el az alábbiak közül?

olvass tovább

Miért utazzunk Kínába?

  • 2015. november 07.

A kínai civilizáció az egyik legősibb a világon, és az alábbi képek tanúsága szerint az egyik leggyönyörűbb is. Ha valaki egyszer eljut a messzi Kínába, ezeket a látnivalókat semmiképp se hagyja ki!

olvass tovább

Az egzotikus japán hétköznapok

A 35 esztendős Takashi Yasui öt évvel ezelőtt kezdett el fotózással foglalkozni, mára pedig hihetetlen érzékkel kap el hétköznapi pillanatokat a mesés Japánban. A japán kultúra napjának alkalmából most az ő alkotásaiból szemezgetünk.

olvass tovább