2016 legjobb úti céljai

Inspirációk késői nyaraláshoz vagy egy kis alapanyag álmodozáshoz – a New York Times toplistája lélegzetelállító úti célokkal kecsegtet. Tartsatok velünk képzeleti utazásunk során Mexikótól egészen Kubáig!

olvass tovább

Középkori templomok útján

  • 2016. július 25.

Kelet-Magyarország – pontosabban a Felső-Tisza vidék, Szatmár és Bereg – egy olyan alig ismert kincs birtokában van, melyről még a legelvetemültebb utazási kényszerrel küzdő, honszerető turisták sem igazán tudnak. Egy olyan érték, melyről túlzás nélkül állítható, hogy érdemes lenne arra is, hogy UNESCO Világörökségi védelem alá helyezzék, és megőrizzék a jövő generációi számára.

olvass tovább

A legromantikusabb lánykérések képekben

  • 2016. július 23.

Ha van kemény feladat a férfiak életében, akkor egy lánykérés megszervezése egész biztosan az elsők között szerepel. Nem elég, hogy titokban kell megszervezni a egészet, a tökéletes pillanatot kiválasztva, jó, hogyha meg is van örökítve ez a felejthetetlen élmény. Az alábbi férfiaknak ez sikerült, méghozzá nem is akárhogy. Nézzétek!

olvass tovább

Top 8: 2016 leggyönyörűbb drónfotói

A drónok, velük együtt pedig a „légi fényképészet” aranykorát élik, így nem meglepő, hogy a Dronestagram újszerű művészközössége úgy döntött, idén harmadik alkalommal megrendezi saját drónfényképészeti versenyét. Alább láthatjátok a nyertes fényképeket, lélegzetelállító tájképektől kezdve a városok mindennapjait megörökítő képsorokig.

olvass tovább

Élménybeszámoló: Vonattal Európa körül

Az ember felfedező. Akkor boldog, ha részleteiben megismerheti önmagát, embertársait, környezetét, és lehetőségeit. Hasonló gondolatok vezéreltek engem és feltételezem, Ági barátnőmet is, mikor úgy döntöttünk, hátizsákkal útra kelünk, hogy négy hét alatt felfedezzük Európa déli részét.

olvass tovább

A világ 10 legmeredekebb repülőtere

  • 2016. július 18.

A repülés – hiába a leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás a helyváltoztatásra, és statisztikailag még mindig a legbiztonságosabb – sokakban már önmagában izgalmakat, félelmeket gerjeszt. Bár a landolás ma már rutin munka, mégis ez a legbonyolultabb része a repülésnek, pláne ha az olyan veszélyes repülőtereken történik, mint amelyek alább, felsorolásunkban szerepelnek. Azok a pilóták pedig, akik itt leteszik a gépeket, szinte minden esetben magas prémiumot kapnak

olvass tovább

A 11 legmeglepőbb dolog New York-ban

Reggeltől estig lehetne a kulturális, szokás vagy éppen ízlésbeli különbségeket sorolni Európa és Amerika között, azonban az itt következő sorokban szeretnék kiemelni 11 olyan dolgot, amit a leginkább érdekesnek találok New York-ban. Nem merem állítani, hogy ez mind így történik az egész kontinensen, mint ahogyan azt sem, hogy ezek nem lehetnek esetleg jellemzőek valamelyik európai nagyvárosra, azonban úgy gondolom, hogy ezek azok, amelyek más, hozzám hasonló kulturális és szociális környezetben élő emberek számára is érdekesek lehetnek.

olvass tovább

Strand Kisokos, avagy miket ne hagyj otthon, ha fürdőzni mész

  • 2016. július 13.

Nem tudom, más hogy van vele, de én minden strandolás előtt legalább tízszer végig gondolom, hogy biztosan minden megvan e. Egy nőnek egyáltalán nem merül ki egy törülköző+bikini kombóval a vízparti felszerelése, így most összeírtam, hogy mik azok a dolgok, amiket semmiképp sem szabad otthon hagynunk, hogyha önfeledten, de felkészülten szeretnénk élvezni a fürdőzések minden pillanatát.

olvass tovább

Európa legszebb tengerpartjai

  • 2016. július 12.

Szerencsére nem kell a világ másik végére utaznunk, hogyha egy álomszép tengerparton sütkérezve képzeljük el a nyár jelentős részét. A Lonely Planet idén ugyanis csokorba szedte Európa legjobb strandjait aszerint, hogy mennyire szépek, izgalmasak, és persze mennyire alkalmasak egy csodálatos családi nyaraláshoz. Most bemutatjuk a 10 legjobbat, amelyeket nem érdemes kihagyni!

olvass tovább