London a magasból

  • 2016. február 11.

Az elmúlt években sokadszor volt szerencsém Londonhoz. Azt hiszem, szinte már valamennyi közismert és közkedvelt nevezetességét megnéztem, bejártam. Némelyiket többször is, mégsem tudom megunni. Mindig találok a városban valami újat, ami még előző alkalommal nem volt ott – ezúttal felülről szemléltem meg.

olvass tovább

Barlangba vájt, gyönyörű panorámás étterem az olasz riviérán

  • 2016. február 08.

Van romantikusabb egy gyertyafényes vacsoránál a tengerparton? Mi sem gondoltuk volna, hogy a válasz lehet igenlő, amíg a dél-olasz Polignano a Mare nevezetű településen meg nem nyitott a barlangoldalba vájt Grotta Palazzese hotel és étterem, káprázatos kilátással az Adriai-tengerre. Szemet gyönyörködtető képek következnek!

olvass tovább

A legelegánsabb osztrák város - Salzburg

  • 2016. február 07.

Kevés kisváros van, ahol oly sok izgalmas látnivaló akad, hogy akár egy hétig sem unatkozik az ideérkező. Salzburg egyike ezeknek, ahová bármelyik évszakban is látogasson az ember, mindig talál valami lenyűgözőt, valami elegánsat, valami szépet.

olvass tovább

Az Amalfi-partvidék látnivalói

  • 2016. február 02.

Talán nem túlzok, amikor azt mondom, Olaszország kétszer állt sorba a teremtéskor, amikor a földi szépségeket osztották, de az is lehet, hogy háromszor. Sőt, még azt is megkockáztatom, az osztogatáskor nem átallott válogatni is, hogy a legszebbeket kaparintsa meg magának.

olvass tovább

A világ legősibb városai

  • 2016. január 20.

Az évezredes történelemmel rendelkező városok sokkal többet kínálnak, mint pusztán szemet gyönyörködtető építészeti és kulturális emlékek. Ezek a helyszínek magukon viselik a korábbi korszakok és civilizációk, valamint az emberiség fejlődésének a nyomait. Izgalmas legendák, történetek teszik még vonzóbbá ezeket a desztinációkat, melyek a kutatók és a felfedezők érdeklődését is folyamatosan fenntartja.

olvass tovább

A legjobb világjáró Instagram profilok

Akár a következő utadat tervezgeted, vagy csak hiányzik az utazgatás minden boldog-boldogtalan velejárója, vagy szívesen elmerülnél csodaszép fotókban a világ minden pontjáról, ajánlunk most neked 10 Instagram felhasználót, akiknek képei láttán garantáltan elámulsz, és izzó vágyat érzel majd, hogy útra kelj!

olvass tovább