Amerikai álom: Ilyen az élet Brooklyn-ban

Megmondom őszintén, mielőtt idejöttünk, meglehetősen felszínes ismereteim voltak New York-ról. Persze tudtam, hogy miket érdemes megnézni, mi az, amit egyszerűen nem szabad kihagyni egy turistának, és nagyjából azt is, hogy milyen részei vannak a városnak, és azok hogyan helyezkednek el.

olvass tovább

Az idei ősz leghangulatosabb úti céljai

Lassan véget ér a nyár és legtöbben szomorkodva tekintenek az őszi hónapokra, pedig nemcsak a nyár kínál megannyi lehetőséget az utazni vágyóknak. A szivárványszínben pompázó tájak, az enyhébb hőmérséklet, az olcsóbb szálláshelyek és a kevesebb látogató ideális körülményeket biztosítanak egy őszi városnézéshez. Mi összegyűjtöttük az 5 leghangulatosabb őszi úti célt, hogy megkönnyítsük a választásodat.

olvass tovább

Feketén-fehéren: Hangulatos római hétköznapok

Van egy svájci utazó lány, nevezetesen Mirjam Herms, aki blogján és Instagram oldalán dokumentálja izgalmas kalandjait a világ körül. Nemrégiben Olaszországban töltött egy hetet hűséges partnerével, Beagle kutyájával, és ott átélt élményeiből fekete-fehér, virtuális fotóalbumot készített. Vigyázat, a képek súlyos, kalandvágy utáni sóvárgás betegséget okozhatnak!

olvass tovább

A világ 10 legszínesebb városa - képekben

  • 2016. augusztus 06.

Vannak városok, melyekbe a sokszínűségük miatt szeretünk bele. Városok, melyekért képesek vagyunk beutazni a fél világot. Itt van 10 olyan város a nagyvilágból, ami nem pusztán szürke betonépületekből áll, és amiket megunni szinte lehetetlen.

olvass tovább

A világ legszebb kertjei

  • 2016. augusztus 05.

Az ember a legősibb időktől fogva vonzódik a kertekhez, melyek a harmónia, a gazdagság, a béke szimbólumai, a teljességhez, mennyei boldogsághoz szükséges javak foglalata. Kultúrától és vallástól függetlenül minden civilizáció megteremtette a saját kertjét, mely lényegében ugyanazon értékek hordozója mindenütt. Csupán a kertépítészet stílusa változott az évszázadok során. A teljesség igénye nélkül a világ legszebb díszkertjei közül mazsoláztunk.

olvass tovább