8 dolog Amerikával kapcsolatban, ami meglep minket, turistákat

  • 2016. október 19.

Az időeltolódáson túl, sok minden van, ami miatt nem sikerül egyik napról a másikra beilleszkednünk egy idegen kultúrába. Még ha kis mértékben is a gondolkodástól kezdve az étkezi szokásokon át a hétköznapi párbeszédek témájáig minden ország eltér egymástól. Lássuk, Amerika miben tér el kis hazánktól.

olvass tovább

Amszterdami hangulatok

  • 2016. október 18.

Az idő még hűvös, a szél szinte harap, a fákon egyetlen rügy sem látható, olyan kopárak, mint tél közepén. De a virágágyásokban és a tenyérnyinél nagyobb zöld felületeken már feltűnően kelletik magukat a kikerics sárga, fehér és lila krókuszok, a tavasz első hírnökei.

olvass tovább

Lenyűgöző őszi erdők

  • 2016. október 16.

A cseh, Janek Sedlar, az ősz bámulatos színeit örökítette hazája legszebb erdőiben. A sorozatot végignézve most azonnal kirándulni szeretnénk!

olvass tovább

39 csodás bár, ahol innod kell életed során!

  • 2016. október 15.

Isteni illatok, ínycsiklandó, könnyen csúszó koktélok, és ésszel fel nem fogható látvány. Néha mindenkinek szüksége van egy kis én-időre, és hihetetlenül szerencsés az az ember, aki az alábbi bárok valamelyikében töltődhet fel. Víz alatt inni, vagy éppen sivatagban naplementét nézve kortyolgatni a legfinomabb italokat? Semmi sem lehetetlen! Jöjjön 39 felejthetetlen bár, amelyért érdemes átutazni a világot!

olvass tovább

A sziklák között rejtőző város, a jordániai Petra

  • 2016. október 14.

Életem egyik legfelejthetetlenebb születésnapja volt. Izgalmam csak egyre fokozódott, ahogy mind közelebb értünk a szűk szurdok végéhez. Égbe szökő falai a sárga, a rózsaszín, a narancs, a mályva, a vörös és itt-ott a zöld árnyalataiban játszottak, s e színek hullámokban, kacskaringókban és a kőfal rétegződéseiben különültek el egymástól a felületen. Lenyűgöztek, s ez még csak a kezdet volt.

olvass tovább

Top 15: Tündérmesébe illő települések

Mindannyiunkkal megesik, hogy legszívesebben elmenekülnénk az örökké zajos városi élet elől, és egy csendes, nyugodt helyen töltenénk fel lemerült testünket és lelkünket. A jó hír az, hogy kedvenc meséink képzeletbeli helyszínei léteznek, és kedvünkre látogathatjuk őket, ha egy kis ön-időre vágyunk.

olvass tovább

London a magasból

  • 2016. október 11.

Az elmúlt években sokadszor volt szerencsém Londonhoz. Azt hiszem, szinte már valamennyi közismert és közkedvelt nevezetességét megnéztem, bejártam. Némelyiket többször is, mégsem tudom megunni. Mindig találok a városban valami újat, ami még előző alkalommal nem volt ott – ezúttal felülről szemléltem meg.

olvass tovább

A 8 legfurcsább dolog New York-ban

Reggeltől estig lehetne a kulturális, szokás vagy éppen ízlésbeli különbségeket sorolni Európa és Amerika között. A korábbiakban már összegyűjtöttem a 11 legmeglepőbbet, amivel itt találkoztam, azonban közben további furcsaságok jöttek velem szembe, így született meg az újabb lista.

olvass tovább

Európa legromantikusabb kisvárosai

  • 2016. október 09.

Nem kell megvárni a szerelmesek napját, február 14-ét, az alább összeszedegetett kisvárosok az év bármelyik időszakában bátran látogathatók, hiszen Európa e romantikus kis települései bármely évszakban lenyűgözőek és szerelmes andalgásra csábítanak. De aki egyedülálló, az se csüggedjen, itt álmodozni is élvezetes.

olvass tovább