Észak-Anglia vadregényes tájai

Legtöbbünk számára Anglia, mint turisztikai látványosság megismerése kimerül London felfedezésében. Én sem gondoltam volna, hogy egyszer ezt írom majd, de aki nem látta az ország északi részeit, valójában nem is tudja, milyen is az igazi Anglia. Talán a sors fintora volt, hogy Leedsbe „száműzött” engem négy hónapra, hogy megdöntsem saját sztereotípiáimat, és megismerjem azt az angol vidéket, ami valójában sokkal többet rejt magában, mint arrogáns lakói, a rossz időjárás és az ízetlen ételek.

olvass tovább

Miért utazzunk Kínába?

  • 2017. január 19.

A kínai civilizáció az egyik legősibb a világon, és az alábbi képek tanúsága szerint az egyik leggyönyörűbb is. Ha valaki egyszer eljut a messzi Kínába, ezeket a látnivalókat semmiképp se hagyja ki!

olvass tovább

Az Amalfi-partvidék látnivalói

  • 2017. január 17.

Talán nem túlzok, amikor azt mondom, Olaszország kétszer állt sorba a teremtéskor, amikor a földi szépségeket osztották, de az is lehet, hogy háromszor. Sőt, még azt is megkockáztatom, az osztogatáskor nem átallott válogatni is, hogy a legszebbeket kaparintsa meg magának.

olvass tovább

12 lélegzetelállító kép az egzotikus Baliról

Indonézia valószínűleg a legtöbb olyan ember bakancslistáján szerepel, aki szeret utazni, és különleges helyekre látogatni. Kifejezetten vonzó lehet a kulturális és etnikai sokszínűsége mellett az, hogy az évi középhőmérséklet 26-27°C. Ha a valóságban nem is, de lélekben most mind elhagyhatjuk a zord, havas, hideg időt, és képzeletbeli utazást tehetünk a napsütötte, egzotikus Balira a most következő képek segítségével.

olvass tovább

Karnevál körkép

  • 2017. január 15.

Bár még csak január közepe van, s a maszkabálok ideje is jó egy hónap múlva esedékes, nem árt időben összeszedni, hogy melyik karneválok a legmenőbbek, ha esetleg épp azon a felén fordulnánk meg a nagyvilágnak. A leghíresebb, leglátványosabb farsangi események közül mazsolázunk a brazil Riótól az indiai Goáig.

olvass tovább

Bakancslistánk új szereplői: Alternatív úti célok

  • 2017. január 14.

Vannak úti célok, amelyek legtöbbünk bakancslistáján szerepelnek: romantikázni Párizsban, bebarangolni a Grand Canyont, safarira menni Afrikában, stb. Ezeket a helyeket, élményeket okkal magasztalja mindenki, mi azonban olyan testreszabott alternatívákat gyűjtöttünk most össze, amelyek nem feltétlen bukkannak fel az utazási irodák prospektusaiban.

olvass tovább

A legelegánsabb osztrák város - Salzburg

  • 2017. január 11.

Kevés kisváros van, ahol oly sok izgalmas látnivaló akad, hogy akár egy hétig sem unatkozik az ideérkező. Salzburg egyike ezeknek, ahová bármelyik évszakban is látogasson az ember, mindig talál valami lenyűgözőt, valami elegánsat, valami szépet.

olvass tovább

Top 5 látnivaló Amerikában

  • 2017. január 08.

Grand Canyon, Szabadság-szobor, Mount Rushmore. Ezek a látnivalók mindenkinek a listáján megtalálhatóak, amikor Amerikába készülnek. De mik azok a látványosságok, amik ugyanilyen izgalmasak, mégis elkerüli a nép figyelmét?

olvass tovább