Agatha Seymour

Közel tíz éve foglalkozom írással. Témáim határozottan elkülönülnek a divat, illetve a tudatosság és az önismeret területeire. Életmesék című rovatom létrejöttét az a gondolat inspirálta, hogy minden embernek csupán néhány évtized áll rendelkezésére ahhoz, hogy értékes tapasztalatokat szerezzen, s ezek alapján a legjobb döntéseket hozza meg a boldogsága érdekében. S bár mindannyian egyediek vagyunk, életünk során mégis ugyanazokra a kérdésekre keressük a választ. Szándékom szerint az Életmesék rovat célja az együttgondolkodás azokról a nehézségekről, életfeladatokról, amelyekkel mindannyian küzdünk. Megtisztelő számomra minden építő jellegű hozzászólás, vélemény, amely az adott témában megoldást jelenthet, vagy bárki számára hasznos lehet.
Vége a királylányok korának!

Sokat változott a világ, a férfiak és a nők már gyakran nem a megszokott, tradicionális szerepekben, viselkedési formákban közelednek egymáshoz. Sőt, olykor a gyakorlattól teljes mértékben különböző módszerek szerint hozzák létre a kapcsolataikat. Hogy ki kezdeményez, már szinte mindegy, sőt, szinte minden mindegy…

olvass tovább

Létezik neked való társ!

Nem tudom miért olyan nehéz eldönteni, hogy kihez is illünk valójában. Talán azért, mert nem mérjük fel annak jelentőségét, hogy mennyire fontos (lenne) olyan társat választani magunknak, akivel “egy lépcsőfokon” állunk. Akivel ugyanott tartunk lelkileg, érzelmileg és más tekintetben is.

olvass tovább

Mit számít a szépség?

A szépség mindannyiunkat ámulatba ejt. Nőket, férfiakat egyaránt. Szépség iránti vonzalmunk pedig az élet minden területére igaz, a párkapcsolatunkra is. Mindannyian a saját ízlésünknek megfelelő szép külsejű embert kívánjuk bevonzani az életünkbe. Olyat, akire öröm ránézni, mert olyan, amilyenre vágytunk. Mert bár lelki, szellemi, testi társra vágyunk a külsőségek is fontosak bizonyos fokig az életünkben, vagy mégsem?

olvass tovább

A szép lányok miért nem tudnak férjhez menni?

Az egyik ismerősöm (meglehetősen csinos hölgy) hiába kéri, hiába könyörög a pasijának, hogy vegye el feleségül, a srác csak nem akar kötélnek állni. Soha nem akart megházasodni, mondja, nem is érdekli az egész. Mesélem az esetet egy férfiismerősömnek, s kérem, hogy mondjon erre valami nagyon okosat a férfiak nevében.

olvass tovább