Agatha Seymour

Közel tíz éve foglalkozom írással. Témáim határozottan elkülönülnek a divat, illetve a tudatosság és az önismeret területeire. Életmesék című rovatom létrejöttét az a gondolat inspirálta, hogy minden embernek csupán néhány évtized áll rendelkezésére ahhoz, hogy értékes tapasztalatokat szerezzen, s ezek alapján a legjobb döntéseket hozza meg a boldogsága érdekében. S bár mindannyian egyediek vagyunk, életünk során mégis ugyanazokra a kérdésekre keressük a választ. Szándékom szerint az Életmesék rovat célja az együttgondolkodás azokról a nehézségekről, életfeladatokról, amelyekkel mindannyian küzdünk. Megtisztelő számomra minden építő jellegű hozzászólás, vélemény, amely az adott témában megoldást jelenthet, vagy bárki számára hasznos lehet.
Szeretői viszony: ha egy probléma nem akar megszűnni

A szeretői viszonyokkal rengeteg a gond – mondják a résztvevőik – nehezen találnak megoldásra, mert talán nincs is megoldásuk. A szeretők szakítanak, kibékülnek, újratárgyalják a dolgokat, megállapodnak ebben-abban, aztán ismét szakítanak, kibékülnek és mint egy végeláthatatlan folyamatban ugyanazt a kört járják újra és újra.

olvass tovább

Az életszemlélet döntés kérdése

Ha tudatában van az ember, ha nem, mindig valamilyen életszemlélet szerint dönt az életéről. Arról hogy él a párkapcsolatában, milyen a viszonya a munkájával, a többi emberrel és általában a világgal. Minden döntés kérdése, kivétel nélkül!

olvass tovább

Ha a szerelemnek múlnia kell

Majd’ mindannyiunknak vannak fájdalmas szerelmi történetei, amelyek keserű válással értek véget. A szívünk beleszakadt, úgy éreztük, az életet sem kívánjuk többé, minden kilátástalannak tűnt, értelmetlenné vált a holnap.

olvass tovább

Mondd, hogy értékes vagy!

Felelősek vagyunk az életünkért, a döntéseinkért, és nagyon sokmindenért, ami velünk történik. Ha tetszik, ha nem, mindenben, ami az életünk része, jelentős részt partnerek vagyunk. Az ember persze mutogathat a másikra, de azt hiszem, legbelül mindenki érzi, hogy mikor igaz valami, és mikor nem...

olvass tovább

Rosszindulatú pletyka

Ebben a városban mindenki mindenkit ismerni vél. Ebben a városban mindenki mindenkiről mindent tudni vél. Legalábbis ez derül ki azokból az elejtett, vagy szándékosan hangoztatott rosszindulatú megjegyzésekből, amit akarva akaratlanul hall az ember. Általában olyan emberekről, akiket nem ismerek és lefogadom, hogy azok a futó ismerősök sem, akik hangoztatják…

olvass tovább

Veled is megteszi!

Az életben nincsenek ugyan szabályok, ennek ellenére, vannak dolgok, amit szinte előre megjósolhatunk, mert az emberi természet már csak olyan, hogy nem változunk. Nem szívesen, vagy ha mégis, általában nem önszántunkból…

olvass tovább

Nem tudom neked adni a szerelmem

Mindent el lehet rontani, a legjobb házasságot, a legnagyobb szerelmet, a legjobb barátságot is. Talán az önteltség, az elbizakodottság teszi, hogy azt hisszük, bármikor képesek vagyunk visszafordítani az eseményeket, és minden ugyanolyan lesz, mint az elején, vagy még jobb.

olvass tovább

Pontosan tudjuk ki, mit tesz a kapcsolatba

Az emberek gyakran hiszik azt, hogy becsaphatják egymást. Hogy csak a könnyedén átlátható eszközökkel, szóval, tettel fejezik ki magukat, és így feltűnés nélkül tudják irányítani, kézben tartani a kapcsolat menetét. Következmények nélkül tehetnek a kapcsolatban azt, amit csak szeretnének, jöhetnek-mehetnek anélkül, hogy a másik pontosan tudná, mi történik a háttérben.

olvass tovább