Agatha Seymour

Közel tíz éve foglalkozom írással. Témáim határozottan elkülönülnek a divat, illetve a tudatosság és az önismeret területeire. Életmesék című rovatom létrejöttét az a gondolat inspirálta, hogy minden embernek csupán néhány évtized áll rendelkezésére ahhoz, hogy értékes tapasztalatokat szerezzen, s ezek alapján a legjobb döntéseket hozza meg a boldogsága érdekében. S bár mindannyian egyediek vagyunk, életünk során mégis ugyanazokra a kérdésekre keressük a választ. Szándékom szerint az Életmesék rovat célja az együttgondolkodás azokról a nehézségekről, életfeladatokról, amelyekkel mindannyian küzdünk. Megtisztelő számomra minden építő jellegű hozzászólás, vélemény, amely az adott témában megoldást jelenthet, vagy bárki számára hasznos lehet.
Mi van, ha nem szeret?

A szinglilétnek is megvannak a maga felszabadító elemei, például nem kell szerelmi problémákkal küzdeni, és ebből a távolságból mások szerelmi életét is racionálisabban látja az ember. Valahogy magától működik az a bizonyos buddhista látásmód, a józan ész filozófiája…

olvass tovább

Ne zárd ki magad a világból!

Gyerekkoromban két dolog izgatott: mi leszek, ha nagy leszek, s létezik-e nagy Ő. A sorrend ez volt, s a prioritásban ennek megfelelően az foglalta el az első helyet, hogy megtaláljam a küldetésem a világban, s aztán bevonzzam azt a férfit, akit a sors nekem teremtett.

olvass tovább

A félelem nem jó tanácsadó!

A magam részéről napi 10-12 órát dolgozom szerelemből, de mostanában fáradékonynak érzem magam. Semmi okom a panaszra, mondogatom magamnak, azt csinálom, amit a világon legjobban szeretek, nem bánom, hogy a hétvégeket, kevés kivétellel a számítógép előtt töltöm.

olvass tovább

Csak az bukik le, aki akar

Egy ismerősöm már jó ideje veszélyes játékot űz: több, különböző karakterű férfival tart fenn szerelmi viszonyt. Az egyiktől szerelmet kap, a másiktól anyagi megbecsülést, így rakja össze kettejükből a tökéletes férfit. Tudtam a dologról én is, más is, de különösebben nem foglalkozott senki az üggyel, mígnem a minap lebukott.

olvass tovább

Akkor most mi az igazság a szerelemről?

Bemoziztam, érted, én moziztam be a dolgok alakulását – magyarázza a barátnőm, míg a kávénk mellett ücsörögve a férfiakról beszélgetünk – mi másról? Az egész kapcsolat alakulása azon múlt, azon a pillanaton, amikor rájöttem, hogy a saját mozimat nézem – ha érted mire gondolok.

olvass tovább

Szükség van a szerelemre

Figyelem az embereket magam körül, és úgy látom, közülük nagyon sokan boldogok a munkájukban, az emberi kapcsolataikban, a hobbijukban, a kihívásokban, amelyekkel nap mint nap szembesülnek. Sokan úgy gondolják, és ki is mondják: ennyi elég a boldogsághoz.

olvass tovább

Vedd magadhoz a saját erődet!

Kiüresedés. Az ember olyankor tapasztalja, amikor hirtelen ráeszmél, hogy elfeledkezett magáról, hogy útközben annyira lefoglalták a külsőségek, a munkahelyi, párkapcsolati és minden más problémák, hogy belül nem maradt semmi, csak egy nagy űr.

olvass tovább

Szeretői viszony: ha egy probléma nem akar megszűnni

A szeretői viszonyokkal rengeteg a gond – mondják a résztvevőik – nehezen találnak megoldásra, mert talán nincs is megoldásuk. A szeretők szakítanak, kibékülnek, újratárgyalják a dolgokat, megállapodnak ebben-abban, aztán ismét szakítanak, kibékülnek és mint egy végeláthatatlan folyamatban ugyanazt a kört járják újra és újra.

olvass tovább

Nem tudom neked adni a szerelmem

Mindent el lehet rontani, a legjobb házasságot, a legnagyobb szerelmet, a legjobb barátságot is. Talán az önteltség, az elbizakodottság teszi, hogy azt hisszük, bármikor képesek vagyunk visszafordítani az eseményeket, és minden ugyanolyan lesz, mint az elején, vagy még jobb.

olvass tovább