Ugrás a lap tetejére

Sütivel is készülhetünk a télre!

Csokis-vaníliás profiterol

Csokis-vaníliás profiterol

Még Rómában ettem először profiterolt, ami első osztályú volt. Nem hiszem, hogy teljesen reprodukálható az élmény otthon, már csak a Colosseum hiánya miatt is, de aki egy kis olasz hangulatra vágyik, az nyugodtan álljon neki. Ennek az édességnek az alapja az égetett tészta, amit mi leggyakrabban képviselőfánk formájában fogyasztunk. A profiterol töltése, az íz és a mennyiségek kiválasztása már teljesen szubjektív. Van, aki teljesen beborítja öntettel, van, aki csak épphogy leönti, van, aki főzőtt csokikrémet készít, és van, aki fagyival tölti meg. Bármelyik variáció kiváló.
Amerika 10 titokzatos vidéke

Amerika 10 titokzatos vidéke

Amerikában igencsak megszaporodtak manapság a hihetetlen történések és az UFO észlelések. A monumentális hegyek, a kies sivatagok és a sötét erdők minden ember fantáziáját megmozgatják – akár hisznek a rejtélyes jelenségekben és a csodákban, akár nem. Most rövid kirándulásra hívjuk, kedves olvasó, melynek során bejárjuk a kontinens 10 legmisztikusabb vidékét – hogy a végén saját maga dönthesse el, hisz-e a legendákban.
Mediterrán paradicsomleves

Mediterrán paradicsomleves

Sokakat kísérthet az iskolai menzáról jól ismert agyon cukrozott, olajos paradicsomleves jobb esetben betűtésztával, rosszabb esetben rizzsel. Ami igazán meglepő, hogy ezt az édes verziót is el lehet fantasztikusan finomra és igényesre készíteni, ha nosztalgiázni szeretnék, szívesen fogyasztom. Az én ízvilágomhoz viszont a fűszeres, mediterrán verziója áll közelebb. Ez a leves testes, és egy pohár bor kíséretében egy remek vacsora kezdete. Tálaláskor bármivel meg lehet bolondítani, reszelt parmezánnal, mozzarella golyókkal, kis krutonokkal - ki, mivel szereti.

KERESŐ