30 bizonyíték, hogy a szem valóban a lélek tükre

  • 2015. szeptember 04.

Bár közhelynek hangozhat a fenti állítás, mégis mindannyian látunk benne némi igazságot! Hiszen elég a másik szemébe néznünk, és máris látjuk, ha gyötri valami, vagy, ha éppen minden a legnagyobb rendben van az illető lelkében. Egy francia fotós, Réhanh, pontosan ezeket a pillanatokat próbálta megörökíteni, nem hiába! Ugyanis fotóiról bárki könnyedén leolvashatja, hogy miként érzi magát a számára teljesen ismeretlen szempár tulajdonosa.

olvass tovább

A világ 16 leghatalmasabb szobra

  • 2015. szeptember 03.

A szobor egyfajta hatalmat testesít meg, különösen, ha azokra méretük miatt is felnézhetünk. Az alkotók történelmi szereplők, költők, művészek előtt tisztelegnek, munkájukat pedig turisták tucatjai láthatják nap mint nap. Jöjjön hát egy lista a világ 16 leghatalmasabb szobrával, amelyektől tutira eláll a lélegzeted!

olvass tovább

Hogyan gyorsítsuk anyagcserénket?

  • 2015. szeptember 03.

A testedzési kalóriatáblázatok eléggé lehangolóak lehetnek. Amikor lépcsőmászó gépen edzünk fél órát, akkor kb. 300 kalóriát égetünk el, egy órányi futással pedig csak 700-at. Méltánytalannak tűnik, hogy ilyen sok munkával még annyi kalóriát sem égetünk el, hogy egy jóízűt együnk utána. A kalóriatáblázatok azonban megtévesztőek lehetnek és sokszor nem közlik a teljes valóságot.

olvass tovább

Éljen az egészséges ételhordozás!

Gyakran rohanunk, és csak délután eszmélünk fel arra, hogy nem ebédeltünk semmit. Holott az ebéd majdnem olyan fontos, mint a reggeli, és ha átugorjuk, akkor roncsoljuk anyagcserénket, kárt teszünk vércukorszintünkben, és alaposan odateszünk a hormonoknak is. Fontos, hogy délben, vagy a kora délutáni órákban egészségesen táplálkozzunk, és ezzel többek között a hangulatváltozásokat is megelőzzük. Ha szeretnél pénztárcabarát megoldásokat, akkor gondolkodj előre, és készítsd el előző nap a másnapi üzemanyagodat! És persze szerezz be egy jó ételhordót!

olvass tovább

6 drága ország, ahová el kell jutnod egyszer

  • 2015. szeptember 01.

A világ kitágult, manapság fapados repülőjeggyel szinte akárhová eljuthatunk – tűrhető áron. Nem árt azonban tudni, mennyi zsebpénzt kell vinnünk magunkkal egy adott országba, és mire kell figyelnünk, ha a világ legdrágább országaiba szeretnénk kirándulni.

olvass tovább

15 dolog, ami egy tökéletes fürdőszobában megtalálható

Ha csak néhány órára érkezik vendégünk, akkor nagy valószínűséggel figyelmen kívül hagyja fürdőszobánk apró részleteit. Azonban, ha éjszakára is marad a látogató, akkor akad néhány olyan dolog, amellyel jó benyomást kelhetünk rá azontúl, hogy igazán otthonosnak tudhatjuk a lakásunkat. Vess egy pillantást listánkra, és szerezd be a legfontosabb dolgokat! És ábrándozz el, hogy mi az, amit talán majd egy másik életben valósítasz meg a fürdődben...

olvass tovább

Beszélgetés a menyasszonyi ruha-készítés magyar királynőjével

  • 2015. augusztus 30.

Daalarna. Ki ne ismerné ezt a márkanevet ma Magyarországon? Ezerszer elmentünk már az Alkotmány utcai kirakat előtt, néha csak azért, hogy láthassuk a legújabb kiállított csodát. Akkor még csupán álmodoztunk arról, hogy egyszer majd nekünk is lesz esküvőnk. Azóta az esküvőhöz már közelebb kerültünk és beköszöntött az a pillanat is, hogy személyesen találkozhattunk az esküvői ruhák terén legismertebb magyar divattervezővel, Benes Anitával. Egész nap türelmetlenül vártuk a délutáni beszélgetést és nem csak azért, mert a Preston tortamanufaktúra által kezdeményezett program miatt nyilván alig ebédeltünk, hogy legyen hely a fincsi sütiknek is.

olvass tovább

Mit tehetünk, ha problémánk van valakivel?

  • 2015. augusztus 28.

Ha a környezetedben olyan ember van, aki negatív energiát sugároz, vagy számodra egyszerűen nem tűnik szeretetre méltónak, akkor tedd a következőt. Próbálj legalább egy jó tulajdonságot találni ebben az emberben. Egyet mindenképpen kell találnod; ha többet is találsz, az még jobb, de egy is elég. A kérdés persze az, hogy mit tegyél akkor, ha sok ilyen emberrel van dolgod. Egyszerű, ugyanazt. Mindegyikükben keress egy pozitív tulajdonságot.

olvass tovább