Megvágtad magad? Így állítsd el a vérzést!

  • 2015. május 25.

Sietős reggel, spontán buli, vagy találkozó, amely előtt csak pár perced maradt, hogy kihozd magadból a maximumot. Időről-időre bárkivel előfordulhat, hogy az utolsó pillanatra hagyja a szőrtelenítést, de még a legóvatosabb csajokkal is megesik, hogy borotválkozás közben megvágják a lábukat, vagy gyantázás közben felsértik bőrüket. Jöjjön hát néhány praktika, amely által gyorsabban, még indulás előtt elállíthatod a vérzést.

olvass tovább

5 túlértékelt turisztika hely, ami helyett mást kéne meglátogatnunk

  • 2015. május 24.

Egy angol író, G.K. Chesterton, azt mondta, hogy egy utazó azt látja, amit lát, míg egy turista azt látja, amiért jött, hogy lássa. És néha ezek a turisztika látványosságok meg sem érik a hosszas sorban állást. Összegyűjtöttük ezeket. Na, nem azt mondjuk, hogy semmiképp ne látogassatok el ide, de vannak olyan látnivalók, amik után értékesebb élményekkel térnél haza.

olvass tovább

Joghurtos padlizsán Ottolenghi módra

  • 2015. május 24.

Annyira szeretem az egyszerű “pikk-pakk” kajákat, amik ráadásul egészségesek is. Az egyik kedvenc zöldségem a padlizsán. Olyan sokféleképpen felhasználható és laktató, köret vagy hús nélkül is.

olvass tovább

A világ legfurcsább épületei

  • 2015. május 19.

A világ teli van szórva különösebbnél különösebb épületekkel. Szinte minden nagyobb városban akad egy furcsa épület, amely vonzza a turistákat. Íme, a 10 legjobb, amelyeket mindenképpen érdemes egyszer felkeresni!

olvass tovább

A Vitra Campuson - 1. rész

  • 2015. május 18.

Design bútorok és kortárs építészet. A Vitra svájci bútorgyártó cég a világon egyedülálló Campust alakított ki. Egy vezetett séta keretein belül bejárhatjuk többek között Sanaa, Frank Gehry és Zaha Hadid épületeit, meglátogathatunk a múzeumban egy időszaki kiállítást (Making Africa 2015.09.13-ig), benevezhetünk egy workshopba vagy megcsodálhatjuk és ki is próbálhatjuk a cég által gyártott bútorokat.

olvass tovább

16 hasznos weboldal utazáshoz

  • 2015. május 18.

A 21. században szerencsére akkor sem vagyunk egyedül, ha éppen a világ másik végének a csücskében tévednénk el. Íme, 16 hasznos weboldal, ami nemcsak segít a tájékozódásban, de egyszerre könnyíti és színesíti a nyaralást, bárhová is vigyen az út.

olvass tovább