Közép-Európa egyedülálló attrakciója lehetne a budapesti delfinárium - beszélgetés Farkasdi Thomasszal, a Tropicarium tulajdonosával

  • 2017. november 17.

A Tropicarium már 17 éve nyitotta meg a kapuit a fővárosban, és talán még mind emlékszünk, hogy milyen hihetetlen volt indulásakor elképzelni, hogy egy bevásárlóközpontban igazi cápák úszkálnak. Mindez természetesen azóta sem veszített varázsából, sőt, a Tropicarium megálmodója, Farkasdi Thomas célja, hogy a látogatók mindig találkozzanak valamilyen újdonsággal. Az indulásról, az azóta eltelt évekről és a jövőbeni tervekről kérdeztük!

olvass tovább

Mindenről a szülő tehet?

  • 2017. november 11.

Egy televíziós beszélgetésben egy igen nagy tudású pszichológus úrral beszélgettünk egy komoly problémáról, amelynek hátterében minden esetben pszichés okokat kell keresni. Valamilyen komoly traumát. Amit a szakember szerint igen nagy százalékban a szülők okoznak.

olvass tovább

5 dolog, amit megtanulhatunk a gyerekektől

  • 2017. november 10.

Munka, háztartás, gyereknevelés... A mindennapok számtalan kihívást tartogatnak, mi pedig néha legszívesebben elbújnánk előlük a takarónk alá és elfelejtenénk a nehézségeket. Mennyivel könnyebb volt gyermekkorunkban, amikor nem ért minket ennyi stressz! Itt az ideje, hogy felnőtt fejjel tanuljunk a gyerekektől: a JimJam most elárult öt titkot, amiért megéri a fiatalabbak példáját követni.

olvass tovább

Dolgozni kisiskolás gyermek mellett

  • 2017. november 08.

Ahogy megkezdi a gyermek az első osztályt, hamar bebizonyosodik a szülő számára, hogy az óvodás éveknél egy sokkal keményebb időszak veszi kezdetét. Már nem lehet később érkezni, délután át kell nézni a másnapi teendőket, szülői értekezletek, iskolai pluszfeladatok sokasága vár a családra.

olvass tovább

Miért érdemes kókuszzsírral sütni?

  • 2017. október 19.

Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ezt a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagot. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusának segítségét kértük.

olvass tovább