Egy minőségi nő ismérvei

Nem, nem az arany barnára sült kilométeres combok és nem is a megzabolázhatatlan hajzuhatag vagy a kacér mosoly szerepel ezen a listán, hanem az olyan tulajdonságok, amikkel csak egy igazi nő rendelkezik.

olvass tovább

Feloldja a múltat a szerelem?

Nagy ütközéseket és közeledéseket élünk meg éveink során. Találkozunk, kézenfogunk, eszmét és telefonszámot cserélünk, egymás karjaiban kötünk ki. Majd összemelegedünk. Először veszekszünk majd sokadszor. Hazudunk vagy megcsalunk. Érzelmileg kimerülten elengedjük egymás kezét és ülünk egyedül a sötétben.

olvass tovább

Szívkarambol

Kevés dolog fáj annyira, mint csalódni a szerelemben. A legkegyetlenebb érzés, amikor attól kapunk tőrt a szívünkbe, akiben megbíztunk, akiben hittünk, akivel szinte egyek voltunk, aki számára minden tettünk és érzésünk nyitott könyv volt.

olvass tovább

Amikor csattan a kéz...

Csupán egy röpke átgondolatlan másodperc elég volt, hogy két ember végérvényesen meghaljon egymás számára. Az agyat eluralja a düh, az ösztönök minden felett átveszik az irányítást, a következő pillanatban pedig eluralkodik a döbbenet és a kétségbeesés.

olvass tovább

Betegségeink lelki okai

A hivatalos orvostudomány eddig még nem fogadta el azt a tézist, miszerint lelkünk, testünkön keresztül is jelez, beszél hozzánk. A nyugati orvoslás a tünet kezelésére összpontosít, a valódi okok megtalálása, és orvoslása helyett. Szerencsére egyre több orvos és terapeuta ma már hisz benne és visszavezeti a betegségeinket lelki eredetű okra. Vajon lelkünk tényleg az utolsó kiáltásait intézi felénk testünkön keresztül, hogy vegyük észre nagy a baj?

olvass tovább

Kagyló

A kagylóhéj becsukódik. Szimplán csak összezáródik. Mint ahogyan a szívem is teszi, amikor hideg vagy velem. Nem tudok olyanná válni, amilyet szeretnél, talán ez a baj. Talán csak annyi, hogy túl törékeny a lelkem vékony fala. Amin áttörsz mindig, minduntalan.

olvass tovább

Csak egy kávé, kedvesem?

Csak egy kávé, kedvesem? Ismersz te engem, a nőket, azt, hogy micsoda rémtörténeteket, brazil szappanoperákat gyártunk le a fejünkben a „csak egy kávé” miatt? És ezt nevezhetjük féltékenységnek, mit bánom én, minek kereszteled! Ez puszta düh, féltés, és szerelem. Bódító koktél, ami szédít, és eluralkodik a józan ész felett.

olvass tovább

Az elmulasztott lehetőségek utcája

Az elmulasztott lehetőségek utcájában bolyonganak céltalanul ők, akik nem tudják elsiratni az utat, amire végül nem léptek rá. Nem léptek rá, mert túl büszkék, és túl gyávák voltak, nem volt bennük elég spiritusz, és szerintük rosszkor voltak rossz helyen. Már nincs erőm, nincs motivációm, mondták, túl sokat csalódtam, és estem pofára, testemen és szívemen hegek sorozata, még egy csalódást nem viselek el, abba már belehalok.

olvass tovább