Elszakított boldogság

  • 2015. november 28.

A tökéletes boldogságra vágyom. Létezik ilyen? Valami rémlik a régmúltból. Olykor kezdem azt hinni, hogy az emlékeim hamisak, csak védekező reflexként megmásította azokat az elmém. Hogy ne tűnjön olyan zord helynek a világ.

olvass tovább

Családom a távolban

Az emberi kapcsolatok hetének keretein belül, úgy gondoltam megosztom veletek az én személyes történetemet arról, hogy vegyes házasságból születve, miként élem meg a kapcsolattartást a szeretteimmel.

olvass tovább

Anya születik

A gyermek megjelöl engem. Nem csak a megváltozott testem emlékeztet arra, hogy életet adtam. Nem a kitágult bőr, terhességi csíkok, és begyógyult hegek teszik rám a különös ismertető jelet, hogy anya lettem. Egy életen át tartó, élesített, beriasztott, mégis nyugalmi állapotban vagyok.

olvass tovább

Olykor nem árt, ha valaki besegít

Nem lep meg, ha fiatalabb férfit látok érettebb korú nővel, és az sem, ha fordítva, fiatal nőt nála legalább tíz évvel idősebb pasival. Mert hogy ki kibe legyen szerelmes, és miért, mindenkinek a magánügye, a szex meg különösen az. Ennek ellenére persze hajtott a kíváncsiság, hogy mi tartja elevenen ezeket a kapcsolatokat, s mivel a baráti körömben akad bőven példa mindenféle viszonyra, utána is jártam a kérdésnek.

olvass tovább

9 dolog, amit csak a kishúgok érthetnek

Aki azt állítja fiú és lány között nincsen barátság, valószínűleg nem rendelkezik ellenkező nemű testvérrel. Két, a széltől is óvó báty társaságában nőttem fel; egyszerre trauma és megváltás, egyszerre sok és elég, egyszerre idegesítő és támogató.

olvass tovább

A boldog házasság 7 titka

A boldogság szót kiejteni manapság istenkáromlás? Szomorú tendencia, de mostanság minden boldog élettel kapcsolatos kezdeményezést, kurzust, megmozdulást, írott vagy íratlan sajtót, netán könyvet szkeptikus fenntartással fogadunk. Mert biztos, hogy lesz benne egy kis ragacsos ömlengés a pozitív gondolkodásról, Pál apostoli szeretetről, feng shuiról, ezotériáról, vagy éppen az univerzum kérd és megadatik törvényeiről, melyekről mi, kétkedők, nem tudunk skrupulus nélkül nyilatkozni.

olvass tovább

Amikor látszatra minden rendben

  • 2015. november 25.

Amikor a gondok feltornyosulnak, amikor a lelkünk megbántódva, fájdalmába fordulva piheg, gyakran magunkba tartjuk a kínzó történéseket, és nem osztjuk meg senkivel. Néha azért, mert nem akarunk terhelni vele másokat, hiszen úgy véljük, hogy mindenkinek ott van a maga baja. Néha meg azért, mert nem akarunk, nem tudunk még beszélni róla.

olvass tovább

Összejöttem az exem legjobb barátjával

  • 2015. november 25.

"Úristen, én sosem tennék ilyet!" Dehogyisnem! Azelőtt, ha valaki elítélte az ilyen fajta viselkedést, az csakis én lehettem, pedig akárkivel megtörténhet, ráadásul pillanatok alatt. "De hát szegény fiú!"- persze, teljesen jogos, ha ezt gondolod, de hidd el, a sztori végére nem én leszek a ludas!

olvass tovább

A kapcsolatfüggő

Kapcsolatfüggő. Manapság ezzel a kifejezéssel nagyon könnyen dobálózunk. De vajon tudjuk-e, hogy igazából mi áll a hátterében? Vagy csak ráaggatjuk azokra a személyekre, akik egyik kapcsolatból a másikba esnek át?

olvass tovább

Te megcsalnád?

Hercsel Adél Magyar szeretők címmel riportkönyvet írt a szeretői státusz minden nézőpontjából. Tíz magyar nő és ugyanennyi férfi mesélte el, milyen szeretőt tartani, milyen szeretőnek lenni, milyen tudni, hogy a párodnak szeretője van, illetve működőképes-e a nyitott házasság. A történet elolvasása után nem lettem vidám. Mert mindenkinek van egy ilyen sztorija. Nekem is.

olvass tovább