Tippek a 20 éves önmagamnak

  • 2015. július 30.

Így néhány nappal azelőtt a bűvös dátum előtt, amitől minden 29 éves retteg, úgy döntöttem átgondolom, hogy mit tettem volna máshogy a húszas éveimben, ha előbb észbe kapok. Így hát írtam egy listát. Nekem is jó átgondolni, ti pedig talán tanulhattok belőle. No, lássuk. Mit tanácsolnék a huszonéves önmagamnak?

olvass tovább

Feleségem a szekta karmaiban

  • 2015. július 30.

Ott ül és engem vár, idegesnek tűnik. Egyfolytában a bejáratot lesi, akkor is, amikor leülök mellé, és reszket a keze, ahogyan a kávét a szájához emeli. Megcsörren a telefonja, ideges kapkodásában mindent leborít az asztalról, amikor igyekszik felvenni. Ezer, vagy még több éve ismerem, de még soha nem láttam ilyen feldúltnak. Belekezd a történetbe és én tudom, nem tündérmesét, vagy sikertörténetet fogok hallani, hanem egy rémtörténetet arról, hogyan borít, zúz és tép szét egy egykor szerető, összetartó családot egy agymosó, lélekgyilkos szekta szorítása.

olvass tovább

Megnősül a szeretőm

  • 2015. július 29.

Vajon mit érez egy nő, akinek egy nap múlva megnősül a szeretője? Szabad-e éreznie egyáltalán valamit? Teljesen hidegen hagyja? Vagy szenvedésként éli meg? De mi jogon szenvedne, hisz maga is házas.

olvass tovább

Hálásnak lenni a magányért

  • 2015. július 28.

Feküdtem az ágyon, s miközben a halk szonátát hallgattam, azon tűnődtem hova tűnt mindaz, amit boldogságnak hittem. Amikor a boldogság már nem csupán egy fogalom, hanem szinte már kézzel fogható dologgá válik. Amikor nem esik nehezedre a legnehezebb akadályokat sem bevenni, hiszen tudod, hogy van valami, ami örökké mozgásban tartja a tested, a lelked és a szellemed. Valami, ami mindig lángra gyújt. De sajnos esetenként arra eszmélünk, hogy csak mi magunk vagyunk. Hogy már nincs ott az, ami motivált. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy hétköznapi emberként mennyire egyedül tudjuk magunkat érezni.

olvass tovább

9 kérdés, amit fel kell tenned házasság előtt

  • 2015. július 28.

Egy romantikusan ideális világban talán nincs is annál szebb dolog, amikor két szerelmes ember elhatározza, hogy együtt éli le az életét, egy boldog házasságban. A keserű igazság viszont az, hogy a házasságoknak nagyjából a fele válással végződik, boldog házasság pedig annál is kevesebb van. És nem feltétlenül azért, mert a párok nem szeretik egymást: egyszerűen csak túl későn derül ki, hogy nem képesek együtt élni, vagy túlságosan is mások az elképzeléseik a jövővel kapcsolatban. Semmi szégyellnivaló nincs tehát abban, ha a felek feltesznek önmaguknak (és persze a másiknak) néhány komoly kérdést, amellyel felmérhetik, hogy készen állnak-e egy igazán elkötelezett párkapcsolatra.

olvass tovább

Kiadó a szerelemfészek

  • 2015. július 27.

Aki elment nem vitte magával a napot. Nem sötétített be, nem takarta le a bútorokat porvédő leplekkel, nem kapcsolta le a villanyt maga után és nem dobta be a folyóba a kulcsot, hogy soha többé ne érhessen el hozzám. Nem kapcsolta be a riasztót sem a házban, hogy összerezzenve, fülemet befogva viseljem el a süketítő vijjogást, remegő, zavarodott ujjakkal én nem próbálom a kódot beütni, hogy végre elhallgattassam.

olvass tovább

A kapcsolat halála

Érezted már, hogy a dolgok irányítása menthetetlenül kicsúszik a kezedből, és hirtelen csak azon kapod magad, hogy romokban hever a párkapcsolatod? Ha igen, talán nem is sejted a mai napig az okokat, ha pedig még nem jártál ebben a cipőben, szerencsés vagy, de eláruljuk, mire kell figyelned, hogy ez így is maradjon.

olvass tovább

Független nőt szeretni

  • 2015. július 26.

Mások vagyunk. Megvannak a szokásaink, a saját kis életünk, amibe nehezen engedünk be valakit. Tipikusan ránk illik a Szex és New York-ból Aidan egyik frappáns válasza Carrie-nek: "Nekem megvolt a saját életem, én csak helyet csináltam neked benne." Néha jó lenne hozzánk is egy útmutató, vagy valami kiindulópont, hogy mire lehet számítani? Kedves Férfiak, itt a rövid, de jól átlátható kézikönyv a független nőkhöz. Sok szeretettel, egy Független Nő.

olvass tovább

Elvált férfi

  • 2015. július 26.

Az elvált férfi nem hibás áru. Kicsit megkarcolódott ugyan, felülete érdessé vált, vagy berozsdásodott, mert sokáig használaton kívül volt. Az is lehet, hogy túl sokszor avatatlan kezekbe került, ami még inkább megrongálta kívül-belül. Az elvált férfi ezért megmakacsolta magát és elhatározta, nem engedi már, hogy akárki használatba vegye. Ezért porosodik ott a polcon évek óta, mellette ott hever a használati utasítás, de nem mindenki veszi a fáradtságot, hogy áttanulmányozza.

olvass tovább

Júdás

  • 2015. július 25.

Holnap van. Méghozzá holnap este. Az a holnap, amiről tegnap éjjel, amikor a kezemet fogtad, azt hazudtad sosem fog eljönni, csak ne siessek már annyira. Szép hazugság, és csak egy azok közül, amiket tegnap este tőled hallottam. Sosem találnád ki, de épp rólad írok, amíg te alszol. Feltehetőleg a barátnőd mellett. Igen, amellett a barátnőd mellett, akit nekem letagadtál. Nem kevesebbszer, mint háromszor. Tudod azt hittem, én vagyok az áruló, aztán rá kellett jönnöm, te voltál a Júdás.

olvass tovább