Meddig kell gyászolni egy szerelmet?

Egy kapcsolat megszakadása is gyász, veszteség, és ugyanúgy végig kell vánszorognunk a lelki feldolgozás fázisain. A ránk szakadó magány jobban sajog, mint a fizikai érintés hiánya. Önostorozó lélekéheztetésbe kezdünk, ami szomorú, magányos cselekedet, és ha túl sokáig végezzük, életstílussá válhat, zsémbes, irigy, besavanyodott, rosszmájú embert formálva belőlünk. Pedig aki elment, nem vitte magával a napot. Nem kell a tükröket letakarni, és nem kell megállítani az órát az ő kedvéért. Számunkra nem állt meg az idő.

olvass tovább

Barátság kontra kapcsolat

  • 2016. augusztus 30.

Ha van egy kedves, imádnivaló, odaadó pasid az csodálatos, ezt mindannyian tudjuk, de amikor hosszú ideje nem talál rád a szerelem, egy kedves, imádnivaló, odaadó legjobb fiúbarát ugyanakkor ajándék lehet, sőt talán nagyobb is, hiszen vele nem ér véget a kapcsolatotok egy szakítással. Összeszedtük néhány indokot, amiért egy legjobb barát jobb, mint egy pasi.

olvass tovább

Várjuk a szerelmet, de nem ismerjük az oda vezető utat

Egy férfi ismerősömmel röpke beszélgetést folytattunk a mai esélyekről, ami a párkapcsolatok kialakulását adja. Amikor is elhangzott a bűvös mondat a szájából: „Ha bemész az éjszakába, nem látsz mást, csak szeretetre és figyelemre éhes egyedülálló nőket, akik között irdatlan a konkurenciaharc, egy férfinak manapság baromi könnyű dolga van…”- ekkor elgondolkoztam.

olvass tovább

12 dolog, ami irracionálisan érzékennyé tesz minket

  • 2016. augusztus 28.

Néha egyszerűen csak rossz kedved van. Ok nélkül. Már ha az, hogy a reggeli tál müzlid nem olyan ropogós, mint máskor, vagy, hogy a macskád rád sem hederít, mikor épp meg akarod ölelgetni nem nevezhető oknak. Elárulok egy nagy titkot: mindez teljesen rendben van. Érző emberi lények vagyunk, akik néha sírnak. Csak úgy. Íme, néhány élethelyzet, mikor indokolatlanul itatjuk az egereket. És ez így van jól.

olvass tovább

Szerkesztői levél: Megértjük azt is, hogy az életben minden csak egyszer történik meg. Nincs két ugyanolyan pillanat.

Hogy hogyan éljük az életünket, azt rengeteg tényező határozz meg. Legalábbis bizonyos mértékig ez az állítás igazat foglal magába. Azonban azt, hogy kinek és hogyan akarunk megfelelni azt csakis mi döntjük el, és az a helyzet, hogy igazából senkinek sem kellene megfelelnünk saját magunkon kívül. Végtére is erről szól az élet, hogy megismerjük önmagunkat.

olvass tovább

Nők, a kombinálás mesterei

  • 2016. augusztus 26.

Nézzünk szembe a tényekkel, hogy eme őrjítő képesség, valahogy bennünk, nőkben, egyszerűen kódolva van. Mi vagyunk általában azok, akik képesek, egy adott valós, és egyszerű tényből, számtalan további még nem létező opciót generálni a fejünkben, ami után csak kapkodunk a fejünkhöz, hogy a lehetséges alternatívák közül, vajon mi lehet a befutó, nekünk mit kéne tennünk és a gyártott teóriáink után kétségbeesésünkben ne rontsunk el magunk körül mindent. Kész elmebaj néha a saját fejünkben lenni- szoktam mondani.

olvass tovább

9 kérdés, amit fel kell tenned házasság előtt

  • 2016. augusztus 26.

Egy romantikusan ideális világban talán nincs is annál szebb dolog, amikor két szerelmes ember elhatározza, hogy együtt éli le az életét, egy boldog házasságban. A keserű igazság viszont az, hogy a házasságoknak nagyjából a fele válással végződik, boldog házasság pedig annál is kevesebb van. És nem feltétlenül azért, mert a párok nem szeretik egymást: egyszerűen csak túl későn derül ki, hogy nem képesek együtt élni, vagy túlságosan is mások az elképzeléseik a jövővel kapcsolatban. Semmi szégyellnivaló nincs tehát abban, ha a felek feltesznek önmaguknak (és persze a másiknak) néhány komoly kérdést, amellyel felmérhetik, hogy készen állnak-e egy igazán elkötelezett párkapcsolatra.

olvass tovább

Szeretetáldozataink

Ha valakit nagyon szeretünk, akkor bármit megtennénk érte. Erőnkön felül segítjük őt, alkalmazkodunk, hogy neki jó legyen, és óriási áldozatokra vagyunk képesek, még akkor is, ha illemből nem így nevezzük őket.

olvass tovább

Jógával a jó testtartásért

  • 2016. augusztus 25.

Mozogj másképpen, élvezd, hogy minden porcikádban áramlik az energia: a jóga nem torna, hanem életfilozófia, tudatállapot. Tanuld meg és sajátítsd el, hogy tudsz a jóga alapelvei szerint élni! A jóga jelentése: kötni, egyesíteni, koncentrálni, alkalmazni. Rád vonatkoztatva a jóga a test, a lélek és a szellem minden erejének egyesítése és irányítása az egyetemes Isten felé. Jógázz minden nap, kapcsold ki magad!

olvass tovább