Mi köze a harcnak a szerelemhez - avagy a kumulativ granat esete a szívvel

  • 2015. május 27.

Ebédelni hívott, az utcán sétálva vártam rá. Beültetett a hatalmas, fekete kocsijába, és már suhantunk is a város legpuccosabb étterme felé. 12 évvel volt idősebb nálam, és csak most kezdem megérteni, hogy mennyi tudatos manipuláció és hideg számítás fért bele az ő szerelmébe. Pár évvel 40 fölött, egy válással a háta mögött már igazán nem akart kockáztatni. Tisztában volt vele, hogyan hat az emberekre az, amiben ő él, tudta, mit jelenthet, amit adni tud, és pontosan tudta azt is, hogy milyen mindezt elveszíteni.

olvass tovább

6 álbarátnő típus, akit kerülnöd kell

  • 2015. május 26.

Nem választhatjuk meg a családtagjainkat, de a barátainkat igen. A jó barátok pedig olyanok, akár a víz, vagy a levegő: nélkülözhetetlen részei az életünknek. Néhány barátság örökké tart, más kötelékeket a hosszú évek elkoptatnak. Sajnos néha az is megtörténik, hogy rosszul választunk: akit barátnak hiszünk, igazából valamilyen érdekből tartja velünk a kapcsolatot. Most bemutatjuk azt a 6 baráttípust, akit jobb, ha messziről elkerülsz!

olvass tovább

Szingli anyák

  • 2015. május 26.

Az egyedülálló anyák önkéntes összejövetelén mindig ugyanaz zajlik. Néhányan, akiket ez különösen érzékenyen érint, úgy érzik magukat, mintha valamilyen addikcióról leszoktató csoportterápián ülnének körben, és rövid köszöntés után szembesíteniük kellene önmagukat és másokat az egyedülálló anya státuszával. Hello, X vagyok és egyedülálló anya. Legszívesebben hozzátenné még: és rohadtul nem élvezem. Ezért inkább elharapják, vagy a fogaik között mormolják el, mint valami káromkodást.

olvass tovább

Köddé váló férfiak

  • 2015. május 25.

A köddé váló férfiak olyan életünkből vett filmek szereplői, amelyek végén ki van írva, folytatása következik, de végül valami miatt sosem tudjuk meg, hogyan fejeződik be a film. Amiről egyébként elmondható, izgalmas és fordulatokban gazdag, végre kibontakozik a cselekmény is, még a film mondanivalóját is sejteni kezdjük. Ott élünk a filmben, a hepiend bizsergető várakozásával, felszabadultan nevetünk, élvezzük, mert megérdemeltük. Aztán eltűnik a kép, sötét lesz, sosem tudjuk meg, hogyan folytatódott volna a cselekmény.

olvass tovább

A dalszövegeidbe bújtatott titkod voltam

  • 2015. május 24.

Esős nap, és bár még csak délután négy volt, én mégis olyan izgatott voltam, mintha az ajtódban állnék. Igen, azok a pillanatok ott a kapualjában mindig olyanok voltak, mint mikor egy kamaszlány az első csókját várja.

olvass tovább

Csend

  • 2015. május 24.

Az emberi kapcsolatok csendjei sokrétűek és beszédesebbek minden kommunikációnál. Van gyógyító és simogató csend, amikor nincs szükség szavakra, csak a másik bőrébe suttogott, elfúló suttogásra, ahol a csend zenéjét hallgatjuk újra, egyre csak szorosan összebújva. Az ilyen csendben értjük leginkább a másik szavát, belefúrjuk magunkat az érzésbe, magunkra szórjuk és jólesőn betakarózunk vele, érezzük, ahogyan becéz és körülölel. Nincs szükség szavak, mondatok megformálására, egyetlen egy sem hangzik el, mégis úgy érezzük egész idő alatt beszéltünk, érzékeink figyelmen kívül hagyták a csendet.

olvass tovább

Mióta te tartasz…

  • 2015. május 22.

Valahogy túl sok volt a smink. Túl magas volt a cipő sarka, és túlságosan erős volt az a parfüm. Az a nap a túlzások napja volt, az évszakhoz képest túl hideg volt és a taxi túl későn érkezett. Mindig ez történik, amikor valaki ismeretlenül, először hajt be oda, már az összes felmenőjét elátkozták annak, aki az utca végéről kezdte a számozást. A hátsó ülésre ült, bezárult arccal és gyanakvó szívvel, nem tudta, mit hoz idén a karácsony. A sofőr a reptérre menet beszélgetni próbált, könnyed témákról, mint például ajándékvásárlás és az ünnepi menü, de hamar békén hagyta, hiszen utasa csupán tőmondatokban válaszolt. Inkább letekerte kissé az ablakot, és a nőt most nem zavarta az arcába tóduló jeges huzat, legalább elnyomta az intenzív, már fojtó parfümillatot. A terminál előtt azonban felülkerekedett jólneveltsége, mégis boldog ünnepet kívánt neki.

olvass tovább

Négy nő: Munka után egy gyors numera - 5. rész

A Négy nő nem mese, hanem egy folytatásos webregény. Olyan kapcsolatokról és viszonyokról szól, amik lehetnének bármelyikőnk kapcsolatai vagy viszonyai. A négy nő mesél és mi megismerünk életeket, fájdalmakat, örömöket. Őszinték, nem titkolják gyengeségeiket és gonoszságaikat, hiszen olyankor beszélnek hozzánk, amikor nincs rajtuk az álarc, vagy nem bújnak felvett szerepeik mögé. Ilyen lenne az, ha belelátnál a barátnő vagy a szomszéd asztalnál ülő kollegina fejébe. Egyszóval kegyetlen.

olvass tovább