Ha búcsúzni kell

  • 2016. június 25.

Egyszer csak azon kezdtem el töprengeni, hogy lehet minden ilyen múlandó, és ennyire rövid. Ezen a kérdésen nem szoktam nap, mint nap filozofálni, de a napokban felerősödött bennem a gondolat, és nem hagy nyugodni.

olvass tovább

Utolsó érintésed

Ahogy kinyitom, a szoba ablakát érzem az eső illatát és végig fut rajtam egy érzés. Egy érzés, amit a tegnap hagyott maga után. A szobában a ruhák ledobálva. A tegnap viselt pólómon még érzem most is az illatod, de a fájdalmam miatt inkább csak elhajítom… Bárcsak a világ másik végéig tudnám dobni és vele együtt az érzést is, ami bennem kavarog.

olvass tovább

Ilyen volt a kollégiumi élet a 80-as években

  • 2016. június 23.

„Lennék az idő, ki megáll, vagy csak tegyünk, úgy mint rég.” – szól a Hősök és Diaz közös számában (Rég láttalak). Nos, az idő nem áll meg egyetlen pillanatra sem, és ezzel együtt minden változik. Manapság táblagépeken írnak dolgozatot, okos telefonokon kommunikálnak szüleikkel a fiatalok, és otthon töltik le a legújabb filmeket. A nyolcvanas években azonban igencsak más volt a helyzet a kollégiumokban élő fiatalok körében. Hogy éltek ők akkor? Íme, néhány, ma már retronak számító alappillér.

olvass tovább

Áruba bocsátott lelkek

Mi nők bármit megtennénk egy kis szeretetért. A fülledt idő beköszöntével egyre több a forró éjszaka, több a lehetőség, kevesebb a ruha és élénkebb a fantázia. A fantázia és a szeretetéhség. Egy zsúfolt helyen üldögélve külső szemlélőként körbetekintve azt látom, hogy a jókedvű, nagyhangú, igazán szemrevaló lányok a legkétségbeesettebbek. Egy önmagát gerjesztő, ambivalens helyzet, amitől csak úgy lehetne szabadulni, ha legbelül minden rendben lenne. A hiba csak az, hogy a legkevésbé sincsen.

olvass tovább

Randi igazságok

  • 2016. június 21.

A randizás hozzáértést igényel. Humán képességeidet kell megcsillogtatnod, mikor, ha a papírra nem is, a billentyűzetre veted tökéletesen megfogalmazott mondataidat. Ahhoz, hogy a sok lom között megtaláld a csiszolatlan gyémántot (értsd a nagy Őt) ki kell magad ismerned a társkereső oldalak algoritmusában – ez pedig reál beállítottságot kíván. Szóval zseninek kell lenned. Minimum.

olvass tovább

A vágyaim is én vagyok

Korábban többször találtam szemben magam a saját negatív gondolataimmal. Azzal, hogy nem tudok mit kezdeni a fejemben futó képkockákkal és azzal, hogy nem megfelelő energiák pörögnek bennem. Akkor még nem értettem pontosan mit jelent irányítottabban élni.

olvass tovább

10 dolog, amit az Apukánktól tanultunk

Nemrég összegyűjtöttük, mi az a 10 dolog, amit egy édesanya megtanít a lányának, ugyanakkor egy apa is igyekszik kivenni a részét kicsi lánya neveléséből – nem is eredménytelenül. Íme, 10 dolog, mondat, amit hol viccesen, hol szigorúbban, de biztosan mind hallhattunk már az apukánktól.

olvass tovább

Hazugságunk színpadán

  • 2016. június 18.

Újra itt vagyok veled. Csak ülünk, te és én egymással szemben. Úgy teszünk, mint két ismerős, akik között minden rendben. Udvarias köröket teszünk, miközben pontosan tudjuk, most is csak megfutamodunk.

olvass tovább