Ezért olyan törékenyek a mai párkapcsolatok

A mai kapcsolatok többsége túl korán, és gyakran magyarázat nélkül, méltánytalanul drámaian ér véget. Ma nem megjavítjuk, hanem gyorsan lecseréljük. Gyakran önvédelemből tartjuk távol magunktól a szerelmet, és végül törött szívünkkel csak összetörjük másokét.Mindannyian közelségre, intimitásra vágyunk. Testünk vágyik az érintésre, a bennünk élő gyermek pedig érzelmi biztonságra, védelemre törekszik.

olvass tovább

11 apróság, amit megtehetsz, hogy jobbá tedd a napod

  • 2017. július 24.

Az élet sok apró pillanatból áll – amikor viszont gürcölünk a munkában, vagy épp a párkapcsolati problémáinkkal küszködünk, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen nagy hatással lehet ránk egy ilyen röpke, boldog pillanat. Ha úgy érzed, jól jönne most egy kis kényeztetés, íme, 11 apróság, amivel saját magadnak kedvezhetsz.

olvass tovább

Milyen nőt választ a férfi

  • 2017. július 23.

Az érett férfiak az élethez keresnek társat, nem csupán egy kapcsolathoz. Éppen emiatt olyan dolgokra helyezik a fókuszt, a társkeresés alatt, ami sokkal fontosabb annál, mint a mell-popsi kettőse. Érdemes szem előtt tartani tehát a következő néhány pontot.

olvass tovább

Így hagytál el szavak nélkül

Nézem a képeket rólad, amin látok egy félmosolyt és egy pár szomorú tekintetet. Gondolkodóba esem, vajon csak az érzelmek játszanak velem? Aztán lopva a tükörbe pillantva meglátom a magam arcát, ahol ugyancsak egy pár szomorú és most már könnyes tekintet néz vissza meredten.

olvass tovább

Még mindig a múltba vágyik vissza

Vannak szerelmek, amik nem tűrik a múltidézést. Talán joggal, sőt igazából, ha érzelmileg elköteleződünk a másik iránt, akkor azon túl, hogy feltárjuk a régi tapasztalatokat és a múltcsomagot, mégsem húzzuk-vonjuk új kapcsolatunkba a múltunk sleppjét.

olvass tovább

Falakat bontani gyorsan nem tudok

Már azelőtt építem a falakat, hogy megszólaltál volna. Ráérős munkásként, aki néha elciccent egy sört két tégla lerakása közben, amikor azt érzi, hogy most jó, most hátradőlhet picit. De mindig ugyanaz a vége.

olvass tovább

Amit minden nőnek ki kell próbálnia

  • 2017. július 21.

Gyakran halljuk és tapasztaljuk is, hogy az élet bizony rövid. Mindenkinek van egy bizonyos bakancslistája azon dolgokkal, amelyeket szeretne megcsinálni élete során. Ha te még nem állítottad össze ezt a listát, akkor most segítünk neked néhány ponttal.

olvass tovább

Már mindent neked adtam

Bevettem a leszarom tablettám, és engedem, hagy fröcsögjön csak az egom, néha arra is szüksége van az embernek, hogy megszabaduljon az elfojtott indulatoktól, ez kevésbé mérgező, mintha bent tartanám, mert az lassan őröl fel. Néha már csak legyintek, és keserű-édes mosoly ül az arcomra, sokszor volt már így. Hányszor járjuk még ugyan azt a táncot, ismétlő lépésekkel? Egyet előre, kettőt hátra. Olyan kimerítő, olyan távoli már a cél, be kell lássam, hogy máshová is vezethet ez az út, nem biztos, hogy arra, amit egykor kettőnknek reméltem.

olvass tovább