Létezik valódi bizalom a jelenben

Régebben azt gondoltam a bizalom egy könnyen kiépíthető dolog. Azonban az idő megmutatta, hogy bár könnyen el lehet nyerni valaki bizalmát, megtartani mégis nehéz. Illetve, hogy ahogyan idősödünk, egyre nehezebben engedünk valakit a bizalmi körünkbe.

olvass tovább

Mocskos gondolataink

  • 2016. május 25.

Vajon normálisak a szexuális fantáziáid? Gondolkoztál már azon, hogy férfi és nő fantáziaképei mennyire eltérőek lehetnek? Egy tanulmány most először próbálja meghatározni a szexuális devianciát – vagyis mi számít normálisnak, és mi nem. Ehhez kutatók 1500 férfit és nőt kérdeztek meg titkos vágyaikról, és elég érdekes dolgokra jöttek rá.

olvass tovább

Kinek kell a bonyolult nő?

Bonyolult vagyok, ezért nehéz engem szeretni. Bonyolult nő, bonyolult érzelmekkel, és bonyolult élettörténettel. Makacs vagyok, mert makacsul ragaszkodom az elveimhez, nem adom alább a szerelemnél, nem fekszem önként lélektelen gyönyörkeresők lábai elé, és elsétálok onnan, ahol semmi keresnivalóm. Bonyolult vagyok, mert magasra teszem a mércét, mert túl sokat tépelődöm, mert mindent meg akarok magyarázni, átbeszélni, nem érem be félmegoldásokkal, és nem kötök kényszer kompromisszumot.

olvass tovább

25 jel, hogy elmúltunk 25 évesek

  • 2016. május 24.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a húszas éveink alatt éljük életünk legdinamikusabb időszakát. Kínos randik, összehangolni a szociális életet a jó iskolai eredményekkel. A harmincadik születésnapunk közeledtével azonban inkább egy tartós kapcsolat megléte és az anyagi biztonság válik fontossá, valamint az, hogy a koktélunk már minőségi alkoholból készüljön. Íme, huszonöt jele annak, amiből könnyedén érzékelhetjük, hogy a húszas évek lassacskán harmincas évekre cserélődnek.

olvass tovább

10 baklövés, amit egyéjszakás kaland után elkövethetünk

Az egyéjszakás kalandok életünk tűzijátékai, színes, csillogó, és gyönyörű, de sajnos rövid ideig tart. Álldogálunk még egy ideig a hídon, és a horizontot fürkésszük az éjszakai égbolton, hátha lesz még egy, egy még szebb, egy még színpompásabb csattanás. Vágyjuk, hogy legyen még varázs, és mi rövid időre kiléphessünk a hétköznapokból, de nagy lesz a csend, a tűzijátéknak sajnos vége.

olvass tovább

A szív is tévedhet

  • 2016. május 23.

Azt hittem, egy felnőtt nő képes jó döntéseket hozni. Vagy legalábbis képes döntéseket hozni. Azonban minden olyan döntéshozatal, amelyben érzelmek tornyosulnak egymásra, bizonytalanná formálják az addig megingathatatlannak hitt dolgokat.

olvass tovább

Megcsalás után felépíthető újra a bizalom?

Van még jövője a kapcsolatunknak? Vagy végleg kiűzettünk a Paradicsomból, lejárt a szerelem szavatossága, és hiába próbáljuk különböző praktikákkal feljavítani? Mert az eredeti íz, és állag odalett, keserű mézet ízlelünk mi ketten, és próbálunk jó arcot vágni hozzá, ez is megfelel, ez is ízlik.

olvass tovább

Érzelmeket kiégető kapcsolatok

A történeteknek mindig két oldala van. Van egy, ahogyan azok megélik, akik benne vannak, és van egy, amit külső szemlélőként élünk meg. Vannak jó sztorik és vannak szomorúak, de az érzelmek sokaságát visszatükrözni, soha nem lehet egyoldalúan.

olvass tovább

A férfiak is hisztiznek időnként

A női hiszti valóban egy extra, ami az új kapcsolatban csatolva, velünk együtt érkezik? Egy nélkülözhetetlen tartozék, feminin ismérv, különös ismertetőjel? A hiszti mértéke és gyakorisága női egyedenként változik. Néhány nőnél szimpla sértődöttség formájában jelentkezik, ilyenkor befelé fordul, nem kommunikál, jönnek a „Mi bajod? Mondom, hogy semmi.” típusú egyáltalán nem épületes és problémamegoldást nem előmozdító párbeszédek. Ez az úgynevezett belső hiszti, lassú lefolyása és negatív pszichoszomatikus hatásai miatt egyetlen nőnek sem ajánlott alkalmazni céljai eléréséhez.

olvass tovább