Szerelembe esni, szerelembe emelkedni

Szerelembe esni könnyű, spontán és akarattalan. Kiválaszt egy tehetséges szívrabló, és mintha simogató selyemkendővel fedné le szemünk, úgy veszítjük el józan világlátásunkat és ítélőképességünket. Bizserget, csiklandoz az érzés, és magával ragad a pogány szerelemösztön. Egyetlen pillanat alatt történik meg, karunknál fogva ránt a mélyre, belezuhanunk, belecsapódunk a szerelembe, és azonnal érezzük, az azonnali dopaminlöket szétfeszít belülről, szétárad bennünk a szerelem drogja, lecsendesülünk, és várjuk a következő adagot.

olvass tovább

Az örömöt csak akkor élhetjük meg igazán, ha van kivel megosztani

Megélünk, elveszítünk, rátalálunk. Az örömöt életünk folyamán rendkívül sok módon dolgozzuk fel és tapasztaljuk. Nem működik igaz szeretet nélkül, legfőképp pedig nem az online világhálón. Megosztjuk azzal, akit szeretünk, hogy együtt ünnepeljen és legyen boldog velünk. Nem elég szavakban kifejezni, mert az örömteli boldogsághoz bizony tettek kellenek.

olvass tovább

Ki szúrja el a kapcsolatot, és miért?

Egy nő legyen rejtély, egy megfejteni való feladvány. Ne csupán cipelje a nemét, hanem legyen sugárzó, vibráló, valódi női csodalény. Legyen gerince, tartása, büszkesége. Nem kell azonnal kitárnia a szíved, és nem kell múltja részleteit ismertetni egyáltalán senkivel. Nem kell magyarázkodni, mi miért történt akkor régen. Nem lélekmentorral ül szemben, hanem egy férfivel, egy másik, jó szándékkal közeled emberi lénnyel. De nem ő fogja helyretenni a múlt puzzle darabkáit, ez nem az ő feladata.

olvass tovább

Ezért jó egy férfi barátjának lenni

  • 2016. április 27.

Sokan azt mondják, hogy nőkként férfiakkal barátkozni értelmetlen, hiszen a férfi-női barátság egyszerűen lehetetlen. Nos, sztereotípiák ide vagy oda, a csajok között gyakran felbukkanó rivalizálás idegesítő, és fárasztó, így hát nem csoda, ha időnként mégis esélyt adunk a pasikkal való barátságnak is. Egy értelmes férfi sokban hozzájárulhat ahhoz, hogy fejlődjön a személyiségünk.

olvass tovább

Hol van a valódi boldogság? Túl a komfortzónán

Hibákat-hibára halmozunk, ha érzelmekről van szó ez tény, de talán ezek a hibák kellenek pontosan ahhoz, hogy meglássuk a másik valódi arcát, és persze olykor a sajátunkat is. Mert, ha valami igaz a világban, akkor az az, hogy a tetteink határoznak meg minket, nem pedig a kimondott szavak.

olvass tovább

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt: 2016-os kiadás

  • 2016. április 26.

Bár kétlem, hogy Kate Hudson után bármelyikünk is képes lenne olyan sikeresen (és humorosan) tönkre tenni egy első randit, mint ő, azért próbálkozni szabad. És mivel a 2003-as film óta fejlődött a technika, nőtt a lehetőségek tárháza is, készítettünk egy újragondolt útmutatót ahhoz, hogyan veszíthetnénk el ma egy pasit tíz nap alatt.

olvass tovább

Hová lett az önbecsülés? – A nő, aki kicsit sem tiszteli önmagát

Ami azt illeti, tényleg eltévedtél. Kezedet tördelve, fel alá sétálsz az Önbizalom, az Elköteleződés, a Tudatosság, és a Vidámság ajtói előtt, minduntalan összekevered a kulcsokat, nem a megfelelőt illeszted a zárba és nem a megfelelő időben. A zárt ajtók úgy sötétlenek előtted, mint szájzárat kapott, ásító óriások. Világos, hogy nem léphetsz be, nem tudod a kódot, nincs is türelmed ott maradni, feladod, már nem próbálkozol. Hangzatosan ismételgeted, mások biztosan kitartóbbak, bátrabbak, szerethetőbbek, szebbek, jobbak, okosabbak, izgalmasabbak, tudatosabbak, és pozitívabb a kisugárzásuk.

olvass tovább

14 dolog, amiben a férfiak olyanok, mint a kisgyerekek

Mi nők, elsősorban erős védelmezőként tekintünk a férfiakra (legalábbis legtöbbjükre), de azért mindannyiunkban felmerül olykor, hogy lehetnek sokszor annyira gyerekesek. Néha olyan látványosan szenvednek, mint egy 4 éves, és van, hogy egy óvodás konokságával ragaszkodnak az igazukhoz. Ilyen, és ehhez hasonló dolgokat szedtünk össze, mosolyogjatok egy jót rajta, vagy bővítsétek ti magatok is a listánkat!

olvass tovább

Egy perc az élet

  • 2016. április 25.

Így, tavasszal sokkal több időt töltünk a szabadban, kicsábít minket a lakásból a reggeli napsugár és az éjszakai nyüzsgés. Ilyenkor ezerszer több impulzus ér minket, érzékszerveink csúcsformába kerülnek, és gyorsabban feldolgozzuk a látott, hallott információt.

olvass tovább

Miért lép félre a nő?

Háromféle hűtlenség létezik. A romantikus, ami lelki válságok, és megrekedt élethelyzetek idején csodálatos, ajándék partnerrel kecsegtet. Aztán ott a vigasztaló, egy ezer sebből vérző, de újjászületni és véget érni egyaránt képtelen házasságban, ahol a felek végzetesen belefáradtak a csend hallgatásába. Ugyanakkor reménytelenül és gyáván beletokosodtak a megszokás rutinjába, így kilépni anyámasszony katonái.

olvass tovább