Egy üvegfestőművész hagyatéka – Róth Miksa

  • 2017. április 18.

Egészen hihetetlen helyen bukkantam egy békebeli, századfordulós (a XIX-XX. század), idilli hangulatú enteriőrre – ott, ahol sohasem gondoltam volna. De ez a meghitt hely nem csak önmagában a hangulatát kínálja, annál sokkal többet: művészetet, történelmet és egy letűnt, elhalványult kor mindennapjait. Egy géniusz örökségét, mely ma is színeket, érzéseket csempész a mindennapok rohanó világába. Csak emeljük fel végre a fejünket és pillantsunk az ég felé, hogy mindezt észre is vehessük.

olvass tovább

A nevetés nélküli napok ellenharcosa, Charlie Chaplin

Jellegzetes keménykalap, szűk szalonkabát, buggyos nadrág, ormótlan cipők, sétapálca, bajusz, és szomorú szemek. Charlie Chaplin, született Charles Spencer Chaplin (1889. április 16 - 1977. december 25) halhatatlan és hamisítatlan imidzsét A csavargó című filmjében alakította ki. A csetlő-botló, szeretetreméltó vonásokkal is rendelkező figura rendre pórul járt, és folyamatosan tárgyakkal, szabályokkal, és társadalmi normákkal hadakozott.

olvass tovább

A Számi vér nyerte a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált

  • 2017. április 15.

A svéd Amanda Kernell lenyűgöző elsőfilmes alkotása, a SZÁMI VÉR (Sami Blood) című svéd-norvég-dán játékfilm nyerte a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját. A 2017. április 6-13. között Budapesten rendezett filmes mustrán idén hét – egy fülöp-szigeteki-katari és egy amerikai misztikus thriller, egy angol-magyar-francia misztikus dráma, egy svéd-norvég-dán és egy spanyol alkotás, valamint egy luxemburgi–belga–francia és egy dán-izlandi dráma – film versenyzett a Hullámtörők-díjért. A fesztiválon csütörtökön még lesznek versenyen kívüli vetítések.

olvass tovább

József Attila versek, a magyar költészet napjára

  • 2017. április 11.

József Attila az egyik legtragikusabb sorsú költőnk, ám valószínűleg hányattatott gyermek és felnőttkora tette őt olyan naggyá, verseit annyira szívet facsaróan gyönyörűvé. 1964 óta az ő születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját, amely alkalmából a költő három legszebb versével szeretnénk emlékezni!

olvass tovább

A szex szerelem nélkül csak üres szenvedély - Woody Allen idézetek

  • 2017. április 11.

A legendás amerikai író, színész és filmrendező nem csak munkásságával kelti fel az emberek figyelmét, hanem személyével és különcségével is. Nem könnyű még egy olyan eredeti arcot találni, mint amilyen Woody Allen. Emeljük kalapunkat azon bölcsességek előtt, melyeket kimondott élete során. Jöjjön néhány aranyköpés tehát, a zseniális rendezőtől!

olvass tovább