A lótuszvirág üzenete

  • 2017. október 18.

A Lótuszvirágot számos kultúrában, különösen a keleti vallásokban, a megvilágosodás, a tisztaság, az újjászületés jelképeként ismeretes. Sok ember előszeretettel tetoválja magára, vagy valamilyen formában viseli, magával hordozza ezt a szimbólumot, de sokszor az igazi jelentését, kevesen ismerik, csak divatossá vált, ezért most bemutatjuk Nektek, hogy valójában mit szimbolizál ez a csodálatos virág.

olvass tovább

„A szenvedély az a híd, amely eljuttat a fájdalomtól a változásig.” – érdekességek Frida Kahlo, az leghíresebb mexikói festőnő életéről

Sokan csak a Salma Hayek főszereplésével készült életrajzi filmből ismerik Frida Kahlo-t, mexikói festőművésznőt, aki különleges stílusával az egész világot meghódította. Ahogy a legtöbb művészt, őt is csak halála után ismerte meg igazán a világ. Kevesen gondolnák, hogy Frida Kahlo magyar felmenőkkel is rendelkezik, és szeretői között volt a magyar származású Muray Miklós is, vagy, hogy utolsó, befejezetlen képe egy Sztálin-portré volt. Ismerd meg velünk Frida Kahlo-t, a világ egyik leghíresebb festőnőjét.

olvass tovább

Minden idők leghíresebb kémnője – érdekességek Mata Hari botrányos életéről

Az első luxus prostituált, egzotikus táncosnő, háborús kém. Egy nő, rengeteg jelzővel, aki egy egyszerű kalaposmester lányából a világ egyik leghíresebb asszonyává vált. Mata Hari csöppet sem átlagos életének végül egy koholt per vetett véget. Cikkünkben most néhány érdekességet osztunk meg veletek a legmegosztóbb második háborús kémnőről.

olvass tovább

„Fogadom, hogy őrülten szeretlek. Sosem felejtem el, hogy ez egy életre szóló szerelem.” Legszebb filmes vallomások

  • 2017. október 14.

Az egyetlen dolog, ami mindennél fontosabb igazság a szerelemmel kapcsolatban az az, hogy bármilyen is legyen, mindig mondd ki, fejezd ki a másiknak az érzéseidet. Hiszen az életben sosem tudhatjuk, hogy mit szalasztunk el. A vissza nem térő alkalmakat pedig nem tudjuk már pótolni. Most olyan filmes szerelmi vallomásokat hoztunk el Nektek, melyek hűen tükrözik ezt az érzést.

olvass tovább

A boldogság a katasztrófák üzemzavara - 100. születésnapját ünnepelné Szabó Magda

Női példakép, tündérkeresztanya, érzékeny, empatikus, igazmondó, és önfeláldozó léleklátó. A lélektani regények mestere, és ha tollából olvasok, mindig úgy engedi el a kezem, hogy jobb lettem őáltala. Szabó Magda tudta, hol kezdődik a „nagyemberség”, mert mindig másokra gondolt először, aztán saját magára. Igazi emlékező volt, soha nem felejtette el azokat, akik abban segítettek, hogy a nehéz idők szerencsésen elmúljanak.

olvass tovább

„Nem elég tehetségesnek, magyarnak is kell lenned” – érdekességek Robert Capa, a 20.század legjelentősebb fotósáról

„A világ legnagyobb háborús fotósa” 1913. október 22-én Friedmann Endre Ernő néven született Budapesten. A fotózás iránti szenvedélye kibontakozásában, nagy szerepe volt a Városház utcában vele egy házban lakó, később szintén fotóművész Besnyő Évának, aki 1928-ban iratkozott be Pécsi József műtermébe tanulni, ahol megismerkedett a későbbi fotóslegendával.

olvass tovább

A 8 legjobb filmzene a zene világnapjára

  • 2017. október 01.

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét a zene világnapja rangjára. Ezen a napon a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékezünk, mi pedig összegyűjtöttünk nektek tíz olyan meghatározó betétdalt az életünkből, amikről biztos mindenkinek eszébe jut egy bizonyos kellemes emlék.

olvass tovább