Mindent a Mikulásról

  • 2017. december 06.

Ebben a feje tetejére állt, rohanó világban létezik egy dolog, ami mindig is állandó és megkérdőjelezhetetlen volt: a Mikulás. Mióta az eszünket tudjuk, mindig eljött, bekopogott az ablakon, kitömte csokival a legszebb csizmácskánkat, aztán eltűnt az éjszakában, akár a kámfor. Persze mindezt akkor, ha énekeltünk neki valami szépet. Mégis: a Mikulás gyermekkori filozofálásunk egyik alapkérdése volt.

olvass tovább

„Mert szeretsz, s nyugton alhatom” – 80 éve hunyt el József Attila

József Attila ordítva, toporzékolva követelte a feltétel nélküli szeretetet a nőktől, azt a szeretetet, amit a Mamától soha nem kaphatott meg. Egész életében szerelmes volt. Mindössze harminckét évet élt szeretetlenül, nincstelenül, árván, és nem volt neki se istene, se hazája, de mindvégig gyönyörűszép, tiszta szívvel élt. A boldogságot hajszolta sóváran, és mindennél jobban vágyott arra, hogy szeressék. Kenyérre, elismerésre, ölelésre éhezett.

olvass tovább

Inspiráló filmidézetek az életről

  • 2017. november 30.

Olykor mind vágyunk egy kis pozitív megerősítésre az élettel kapcsolatban. Néha elég egy jól időzített gondolat, mondat, ami megváltoztatja az egészhez való hozzáállásunkat. A most következő filmes idézetek egytől-egyig mély igazságot hordoznak magukban.

olvass tovább

10 kép a Burning Man-ről, ami után alig fogod várni a nyarat és a fesztivál szezont

  • 2017. november 19.

A Burning Man az egyik legextrémebb fesztivál, melyet minden nyár végén rendeznek meg Amerikában, a Nevada állambeli Black Rock sivatagban. Joggal mondhatjuk, hogy a fesztiválozók a semmi közepén találják magukat, azonban éppen ez a céljuk, hiszen az összejövetel nem titkolt szándéka a civilizációtól való elvonulás, illetve a művészi önkifejezés. A fesztivál egy hatalmas figura rituális elégetésével szokott véget érni. Az idei Burning Man-ről készült képeket látva kétségünk sincs afelől, hogy a világ egyik legizgalmasabb eseménye lehet!

olvass tovább