„Ünnep leszek, mert ünnepként fogadtál.” - gyönyörű versek a szerelem ünnepére

A szerelmet számtalan módon lehet kommunikálni, azonban tagadhatatlan, hogy az egyik legszebb módja az érzelmek kifejezésének a költők által írt szívet melengetően gyönyörű versek. Lehetetlen küldetés lenne az összes csodálatos szerelmes verset összegyűjteni, hiszen legtöbbünk legnagyobb örömére végtelenül sok van belőlük, és azt is meglehetősen nehéz lenne megállapítani, hogy melyek a legszebbek közülük. Azonban a szerelmesek ünnepének alkalmából kiválasztottunk négy verset, amelyek egészen biztosan kellemes perceket fognak okozni mindenkinek.

olvass tovább

Top10: a legjobb filmek Valentin-napra a szerelem kevésbé napos oldaláról

Könyvek, filmek, idézetek, szívhez szóló versek tengerei szólnak a mindent elsöprő, hatalmas szerelemről, melytől égve boldogságban élhetjük le életünk minden egyes csodálatos percét. Mindenki az igazit keresi, és a legtöbb ember számára a boldogság egyet jelent a szerelem és a hőn áhított párkapcsolat megtalálásával. Mindössze azt vagyunk hajlamosak időnként elfelejteni, hogy semmi sem tökéletes, a nagy szerelem is el szokott néha múlni, elég gyakran akadályokba ütközik, és azért, hogy valami jól működjön folyamatosan tennünk és harcolnunk kell. Összegyűjtöttem a 10 legjobb filmet, ami bár a szerelemről szól, jól érzékelteti, hogy ez sem csak a non-stop felhőtlen boldogságról szól!

olvass tovább

József Attila versek, a magyar költészet napjára

  • 2017. április 11.

József Attila az egyik legtragikusabb sorsú költőnk, ám valószínűleg hányattatott gyermek és felnőttkora tette őt olyan naggyá, verseit annyira szívet facsaróan gyönyörűvé. 1964 óta az ő születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját, amely alkalmából a költő három legszebb versével szeretnénk emlékezni!

olvass tovább

„S, ha ajkam örömteli végszava zendül, hadd nyelje el azt az acéli zörej.” - Petőfi Sándor legszebb forradalmi versei

  • 2017. március 15.

Március 15-én az 1848-49-es szabadságharcra, és azokra a honfitársainkra emlékezünk, akik cselekedtek, és szembe mentek az elnyomó rendszerrel. Természetesen a tettek mellett művészettel és szavakkal is lehet tiltakozni, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Petőfi forradalmi versei, melyek közül a számunkra legszebbekkel szeretnénk emlékezni a szabadságharcra és annak résztvevőire.

olvass tovább

„Én az akarok lenni, aminek Maga akar engem.”

  • 2017. február 07.

Hihetetlen, ahogy egy ember képes átélni két ennyire különböző szerelmet, és ilyen tökéletesen megjeleníteni a kontrasztot közöttük alkotásaiban is. A Léda versek magukban hordoznak minden fájdalmat és szenvedélyt, amit csak valaha tapasztalhatunk, míg a Csinszkához íródott művekben a szerelem úgy jelenik meg, mint egyfajta idillikus menedék a világ elől. A következő Ady Endre idézetek felidéznek rég elveszettnek hitt emlékeket, vagy vágyat ébresztenek, még át nem élt érzelmek után.

olvass tovább

Kávészünet közben beatboxolni?

  • 2013. február 11.

Könnyűzene és költészet találkozása, ez a Kávészünet. A kultúra fiatal nagyköveteiként is emlegetett formáció, havi rendszerességgel tart Zenélő Versek klubesteket az új Gödör Klubban.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIX. / Csütörtök

  • 2012. április 26.

Van, hogy az embernek kedve támad lefekvés előtt verset olvasni. Én ilyenkor rendszerint előveszem két legféltettebb kötetem és a hangulatomnak megfelelő témában kiválasztok verseket, ismerteket és ismeretleneket egyaránt. Előfordul, hogy csak tíz-húsz percig, de van, hogy órákon át olvasok, gondolkodom, képzelődöm, az pedig egészen biztos, hogy semmi esetre sem csukom le a szemem anélkül, hogy a kedvenc versem el ne olvasnám. Babits Mihálytól az Esti kérdés egy igazán különleges költemény. Filozofikussága, az élet örök körforgásának, az emberi lét értelmének kutatása mindig ezer kérdést vet fel bennem.

olvass tovább

got2b sex appeal - Szexis hajformázó férfiaknak

  • 2008. május 15.

Egy gyönyörű virágcsokorral, szerelmes versekkel, vagy gyertyafényes vacsorával? Ugye, te is gondolkoztál már azon, mivel lehet legkönnyebben elcsábítani a nőket? Most tavasszal már feromontól „illatozó” frizurával is hódíthatnak a férfiak!

olvass tovább