14 elképesztő Nemzeti Park a világból

  • 2015. augusztus 26.

„Nyár. A legszebb fejlődés kora, a tökéletesedés, a mindennemű hanyatlást megelőző szépség időszaka: az élet dele.” – szóltak Cecelia Ahern szavai, amelyekkel sokan egyetértünk, éppen ezért az év legmelegebb évszakában szeretünk a szabad ég alatt kikapcsolódni. A természetben olyan energiák tombolnak, amelyek képesek még a legnagyobb városi embereket is feltölteni. Vessetek egy pillantást a világ 14 egészen elképesztő Nemzeti Parkjára, és garantáltan kedvet kaptok egy kiránduláshoz, vagy éppen utazáshoz!

olvass tovább

Tanulj a könnyű, nyári szerelmekből

Vannak kapcsolatok, amiben már rögtön az elején benne van a kezdet és a vég. Mert minden nap eszedbe fog jutni, hogy a dolog halálra volt ítélve abban a pillanatban, amikor megláttad Őt. Hiszen a nyári szerelmek emiatt ilyen végtelenül romantikusak. Amikor egy hosszabb nyaralást töltesz külföldön, könnyen megesik, hogy belebotlasz valakibe, aki azonnal levesz a lábadról. Ez sokszor az eltérő kultúrák különbségeiből fakad. Hiszen ez valami egészen más, egészen új és hihetetlenül izgalmas.

olvass tovább

A '90-es évek rajzfilmjei

  • 2015. augusztus 21.

A villantós haspólók és magasított talpú cipők hatására úgy tűnik, mintha visszacsöppentünk volna a ’90-es évekbe. És ha már úgyis időutazunk, egy forró nyári délután nincs jobb program, mint gyermekkorunk meséi közül szemezgetni. Nektek melyik volt a kedvencetek annak idején?

olvass tovább

Nyári grillezés egészségesen

  • 2015. augusztus 19.

A grillezés, sütögetés baráti vagy családi környezetben a nyár elengedhetetlen tevékenysége. Ilyenkor előtérbe kerülnek általában a különféle húsok, kolbászok, sült szalonna. Akik nem szeretnének ilyen ételekkel élni, számukra sem kell lemondani a grillezés és a finom falatok öröméről.

olvass tovább

Mennyei smoothie

  • 2015. augusztus 18.

Itt a nyár, ez hivatalos. Hiszen roskadoznak a zöldségesek a fincsi, roppanós, nyálcsorgató zöldségektől és gyümölcsöktől. De a legjobb az egész nyárban az egészséges reggeli. Imádom hogy joghurtos smoothie-kat reggelizhetek! A smoothie 3 perc alatt készül el és nagyon laktató.

olvass tovább

10 mód, ahogy még sosem használtál citromot

  • 2015. augusztus 16.

Itt a nyár, és ha a gyümölcsökre gondolunk, mindenkinek egy dolog jut eszébe, a dinnye. Most azonban engedjük el, lépjünk rajta túl és keressünk valami érdekesebbet, amit több dologra is tudunk használni. Ó, meg is van! Megmutatjuk, mi mindent készíthetsz egy közönséges citromból!

olvass tovább

In memoriam Alfred Hitchcock

  • 2015. augusztus 13.

116 éve született a huszadik század filmművészetének egyik legjelentősebb rendezője, Alfred Hitchcock. Remekműveiről bizonyára már mindenki hallott, ám a thriller mesterének különc személyisége éppolyan érdekes volt.

olvass tovább

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

  • 2015. augusztus 08.

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

olvass tovább