A '60-as évek divatikonjai

  • 2015. október 10.

Míg a tavaszi-nyári szezonban a ’70-es évek overálljai, turbánjai, trapéznadrágjai és papucscipői hódítottak, az őszi-téli szezonban még régebbről merítettek inspirációt a divatházak, jönnek az 1960-as évek kulcsdarabjai!

olvass tovább

Hírességek fényűző vakációi

  • 2015. szeptember 28.

Itthon már a fűtésszezonra készülünk, kedvenc hírességeink azonban a világot járva postolnak a vakációjukról (vagy éppen a fenekükről) képeket, mi pedig csak sárgulunk az irigységtől. Lássuk a legjobb fotókat, melyek a sztárok nyaralásain készültek.

olvass tovább

Lúzer tanár?

"Pistike, mi akarsz lenni, ha nagy leszel? Télen medve, nyáron tanár." Beszűkült agyú, igénytelen, inkompetens, részrehajló, nem vették fel sehová, ezért elment tanárnak, szerencsétlen lúzer, de meg is érdemli. Félelmetes Hitler és Antikrisztus kombináció, megfélemlítő, lealázó szuperior komplexusos élő szövet a fémvázon. Csak az időjárás viszontagságai ellen ölt magára ruhadarabokat, a dzsörzéblúz egy hetes rajta legalább, ne menj a közelébe, csak végső esetben. Kávét és cigit reggelizik, haja lenőtt, korpás a gallérja. Tudod, tanár. Ja, akkor ne is mondd tovább.

olvass tovább

Amerikából jöttem, avagy az öt legjobb dolog az USA-ban, kicsit másképp

  • 2015. szeptember 22.

Most nem fogok útmutatót nyújtani a keleti part látványosságaihoz, egyfajta Mit és mit ne nézz meg, ha Amerikában jársz zsebkönyvként szolgálva. Nem fogom betűkké formálni véleményemet sem a szabadtéri moziról a Central Parkban, sem a latino Miamiról, sem arról, hogy a Top of the Rock Observatory miért éri meg jobban, mint az Empire State Building – ezeket talán majd egy másik írásban. Ez alkalommal egy túlon túl szubjektív, élményalapú beszámolót olvashattok az Amerikában töltött három hónapomról.

olvass tovább

Az egyedülléttől ezért mindig rettegtél

Vörös a tűsarok, a ruhám is az. Nyári este van, az ablakon árad be a nehéz virágillat. A falak ontják a forróságot, az utca tele emberekkel, távolról hallatszik a parti árusok készülődése. Élőzene hangjai is beszűrődnek. A tengerparti szél cibálja, tépi a zsalugátert, kitámasztom. Kihajolok az ablakon és látom, hogy letépsz egy ágat a leanderbokorról, mindjárt felhozod nekem. Megérzed, hogy nézlek fentről, mit nézlek, gyönyörködöm benned. Kimondhatatlanul jóképű vagy.

olvass tovább

Újszülött fotózás, kicsit másképp!

Fiatal párok tucatjai kapják nap mint a nap kérdést: "Mikor lesz végre kisbabátok?" Ha pedig éppen nincs párod, akkor sürgősen fogj bele annak keresésébe, hiszen az idő csak megy és megy… Bizonyára sokunknak van tele ezzel a témával a nem létező padlásunk, sőt pincénk is. Hiszen lehet, hogy biológiailag igencsak aktuális lenne a kérdés, de csakis mi tudjuk, hogy mikor megfelelőek a körülmények, és hogy mikor érünk meg mi erre az egy életen át tartó feladatra lelkileg is. És akkor ez még csak nem is önzőség! Csak egy döntés, amit illik elfogadni!

olvass tovább

Szeptemberi programajánló

Vége a nyárnak hivatalosan is, de ez még nem azt jelenti, hogy ne lehetne jobbnál-jobb programokkal megtölteni a naptárunkat. Ugyanis az ősz első hónapja is tele van lehetőségekkel, mind a kültéri, mind a beltéri programok kedvelőinek. Lássuk, miket kínál nekünk Budapest erre a hónapra.

olvass tovább

Így viseljük nyári ruháinkat ősszel!

  • 2015. szeptember 02.

Szinte mindenkinek megvannak a szezonális kedvencei, az a ruha, az a szoknya, az a nadrág, amit fájó szívvel rak el. Pedig az, hogy véget ér a nyár, nem jelent egyet azzal, hogy az összes ilyenkor hordott darabunktól egy évre fájdalmas búcsút kell venni. Sok közülük ugyanis nagyon is ősz kompatibilis!

olvass tovább

14 elképesztő Nemzeti Park a világból

  • 2015. augusztus 26.

„Nyár. A legszebb fejlődés kora, a tökéletesedés, a mindennemű hanyatlást megelőző szépség időszaka: az élet dele.” – szóltak Cecelia Ahern szavai, amelyekkel sokan egyetértünk, éppen ezért az év legmelegebb évszakában szeretünk a szabad ég alatt kikapcsolódni. A természetben olyan energiák tombolnak, amelyek képesek még a legnagyobb városi embereket is feltölteni. Vessetek egy pillantást a világ 14 egészen elképesztő Nemzeti Parkjára, és garantáltan kedvet kaptok egy kiránduláshoz, vagy éppen utazáshoz!

olvass tovább

Tanulj a könnyű, nyári szerelmekből

Vannak kapcsolatok, amiben már rögtön az elején benne van a kezdet és a vég. Mert minden nap eszedbe fog jutni, hogy a dolog halálra volt ítélve abban a pillanatban, amikor megláttad Őt. Hiszen a nyári szerelmek emiatt ilyen végtelenül romantikusak. Amikor egy hosszabb nyaralást töltesz külföldön, könnyen megesik, hogy belebotlasz valakibe, aki azonnal levesz a lábadról. Ez sokszor az eltérő kultúrák különbségeiből fakad. Hiszen ez valami egészen más, egészen új és hihetetlenül izgalmas.

olvass tovább