Még nem szeretlek, de tudnálak

Még mindig hezitálok, hogy kinyújtsam-e a kezem, hogy az ujjaimmal megérintsem az arcodat. Még mindig elkapom a tekintetem, ha úgy érzem, hogy túl mélyre merülnél a lelkemben. Mert még nem szeretlek, de tudom, hogy nagyon is tudnálak.

olvass tovább

Én nem vagyok olyan nő

Kezdőmondatnak egész jó is ez, nem igaz? Hányszor hangzott már el ez a mondat az én számból is, és biztosra megyek, ha azt mondom, hogy a nők többségétől is. Mert ugye ez egy kurva jó védőháló arra az esetre, ha valaki megpiszkálja a komfortzónánkat. A kérdés csak az, hogy vajon megéri-e ez a felesleges fal?

olvass tovább

Idővel megtanulsz elengedni

Lépésről-lépésre kezdem megismerni újra önmagam. Azután, hogy a padlóra csattanunk, jön valamiféle elsöprő belső változás. Persze hazudik, aki azt mondja, elsőre ez tetszik neki. Nem. Rohadtul nem, de amikor szembenézel saját magaddal, ott állsz egyedül, és senki nem rágat ki a szarból, akkor megérted, hogy fel kell állnod. Kerüljön bármibe is.

olvass tovább

Apu másik élete

Sokkal vidámabb, a haját is valahogy fiatalosabban hordja, máshogy öltözködik, még az illata is más, mint a régi állandóan komoly Apunak. Végig arról beszél, hogy mennyi mindent csinálunk ma, hogy ebéd előtt kapok egy hatalmas vattacukrot és utána a kedvenc helyeimre is elmegyünk. Olyan gyorsan beszél, hogy a hátsó ülésről csak bámulok és hallgatok. Úgy érzem, nem ismerem ezt az embert. Anyu pedig mindig azt mondja, hogy ne álljak szóba idegenekkel....

olvass tovább

Miután félrelépett

Elvesztettem mindent, ami oly fontos volt az életemben. Mert Ő volt a legfontosabb, az életem legfőbb összetevője. Most azt érzem, hogy bármit megtehetek, hiszen veszteni valóm már nincsen, és ez félelemmel tölt el.

olvass tovább

7 eset, amikor önzőnek kell lenned

  • 2017. október 09.

A szüleink mindannyiunkat arra tanítottak, hogy soha ne legyünk önzőek, gondoljunk másokra, ne csak kizárólag önmagunkra. Az élet azonban rafinált gépezet, időről-időre dob olyan helyzeteket, amikor igenis be kell keményíteni, és a sajátodon kívül, mindenki másnak az érdekeit figyelmen kívül kell hagyni.

olvass tovább

Amikor véget ér

A szakítás, egy kapcsolat vége mindig fájdalommal jár. Aki mást mondd az vagy nem volt benne érzelmileg, vagy hazudik. Az egyetlen, ami ilyenkor igazán fontos lehet még, az bizony megmutatkozik.

olvass tovább

Érzelmek börtönében

Mindig csodáltam azokat az embereket, akik az élet különösen fájdalmas történésein viszonylag rövid időn belül túl tudnak lépni. Ezt nem úgy értem, hogy abszolút érzéketlenek lennének a lélekkaristoló eseményeket illetően, hanem egész egyszerűen gyorsabban dolgozzák fel mindazt, ami engem hosszú ideig száműz az érzelmek börtönébe.

olvass tovább

Értékellek, mint embert, de…

Vegyük most górcső alá a leggyakrabban előforduló szakítós sablonszövegeket, és elemezzük kicsit azokat. Én személy szerint majdnem mindet kívülről fújom már. Kezdjük, talán az "Értékellek mint embert, de..." kezdetű talán leghumánusabb verzióval.

olvass tovább